به گزارش خبرگزاری "مهر" به نوشته این روزنامه آلمانی ، ایران از روز گذشته اعلام کرد که غنی سازی اورانیوم در نطنز را از سر می گیرد . این احتمال وجود دارد که این امر با پاره ای مخالفت ها روبرو شود .
این روزنامه آلمانی مدعی شد چنانچه ایران غنی سازی اورانیوم در نطنز - اقدامی که محمد البرادعی مدیرکل آژانس بین المللی چندی پیش درباره آن هشدار داده بود - را از سر گیرد ، خواهد توانست تا چند ماه آتی از اورانیوم های غنی شده برای ساخت بمب اتمی بهره جوید .
تاگس اشپیگل با بیان این مطلب که موقعیت کنونی بسیار جدی است ، این سوال را مطرح کرد : ایران چگونه با این اقدام در اندیشه حل دیپلماتیک موضوع هسته ای خود است ؟
تهران نشست روز پنج شنبه با مسکو را نیز به تعویق انداخت . گویا هنوز مقامات تهران در نظر دارند پیرامون پیشنهاد روسیه مبنی بر انجام غنی سازی بیشتر تامل کنند .
اختلاف نظرهای بوجود آمده بر سر برنامه هسته ای ایران و ارجاع گزارش این کشور به شورای امنیت افزایش بی سابقه قیمت نفت در بازارهای جهانی را در پی داشته است .
این روزنامه آلمانی در ادامه تصریح کرد : به نظر می رسد دو کشور روسیه و چین که از اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل هستند ، می توانند در این میان نقش مهمی ایفا کنند .
تاگس اشپیگل در بخش دیگری از مقاله خود با اشاره به مذاکرات آلمان در کنار دو کشور فرانسه و انگلیس با ایران نوشت : مهمترین کشور در قلب اروپا چندی است که بخش عمده ای از سیاست خارجی خود را به ایران و برنامه های هسته ای این کشور اختصاص داده است .
" آنجلا مرکل " صدراعظم آلمان در مراسم افتتاح کنفرانس امنیتی مونیخ خواستار اتخاذ موضع جدی در برابر برنامه هسته ای ایران شد . این در حالی است که این امر با پاره ای اختلاف نظرها در میان اعضا و سیاستمداران حزب سوسیال دمکرات روبرو شده است .
" ماتیاس پلاتسک " رئیس حزب سوسیال دمکرات آلمان در این زمینه اظهار داشت : راهکار دیپلماتیک در حل موضوع هسته ای ایران هنوز امکان پذیر است .
تاگس اشپیگل در پایان نوشت : ایران هسته ای نه تنها برای اسرائیل بلکه برای کل اروپا به عنوان تهدیدی جدی قلمداد می شود . شاید پیشنهاد رئیس حزب سوسیال دمکرات آلمان در حل دیپلماتیک پرونده هسته ای ایران بتواند چشم انداز جدیدی را نشان دهد .
نظر شما