۲ اسفند ۱۳۸۴، ۸:۲۸

امروز در تاريخ

امروز در تاريخ

خبرگزاري مهر: امروز سه شنبه دوم اسفند سال 1384 هجري شمسي مقارن است با بيست و دوم محرم الحرام سال 1427 هجري قمري و برابر است با بيست و يكم فوريه سال 2006 ميلادي .

امروز در سال 1357 :
در چنين روزي در سال 1357 ه ش اطرافيان محمد رضا پهلوي شاه مخلوع ايران با اعلام اينكه شاه قصد دارد تا اواخر فوريه جاري ، مغرب را احتمالا به مقصد سويس ترك كند اظهار داشتند ؛ شاه به مسايل و مشكلاتي كه اقامت طولاني او در مراكش براي اين دولت به وجود  مي آورد آگاه است . از سوي ديگر شاه مي خواهد در جايي باشد كه بتواند آزادانه در باره اوضاع ايران اظهار نظر كند در حالي كه ملك حسن دوم از وي خواسته است تا وقتي كه در مغرب اقامت دارد از هر گونه فعاليت و موضع گيري سياسي خودداري ورزد .
در همين روز مناخيم بگين نخست وزير رژيم صهيونيستي از دولت آمريكا به مناسبت كمكي كه به سي و سه اسراييلي براي  فرار از ايران كرده بود ،  قدر داني كرد .
درهمين روزي وزارت امور خارجه ايران در بخشنامه اي به كليه نمايندگي هاي ايران در خارج كشور ضمن تاكيد بر اينكه اين وزارتخانه در صدد تطبيق با شرايط انقلاب اسلامي اقدامات لازم را معمول خواهد داشت ،  اعلام كرد : از اين پس هيچ گونه عملي به عنوان تهديد و اشغال نمايندگي ها موجه ومعقول نيست و با توجه  به دستورهاي رهبري انقلاب داير بر شروع كار و حل معضلات مملكتي كليه نمايندگي هاي ايران در خارج بايد در اسرع وقت به كار خود براي خدمت به مردم اشتغال ورزيدند .
در اين روز يكي از حقوقدانان بر جسته ايران عضو شواري تدوين قانون اساسي جديد در گفتگويي اظهار داشت  كه كار بررسي و گزينش مواد ضروري براي تدوين قانون اساسي جديد در شرف پايان است .


فيدل كاسترو در چنين روزي در سال 1357 در پيامي براي حضرت آيت الله خميني و مهدي بازرگان نخست وزير دولت موقت ايران ضمن اعلام پشتيباني خود از دولت بازرگان نوشت كه مبارزه قهرمانانه ملت ايران يك نمونه و سر مشق براي خلق هاي جهان و به ويژه براي كشور هاي در حال رشد و جهان سوم است .  

 عمليات والفجر 6 :


 درچنين روزي در  سال 1362 هجري شمسي عمليات والفجر شش با فرماندهي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي و با رمز يا زهرا (س) در منطقه دهلران  و ارتفاعات چيلات در ايلام آغاز شد. در اين عمليات جاده مرزي - تداركاتي در منطقه چيلات و دو ارتفاع مشرف به شهر علي غربي به تصرف نيروهاي خودي در آمد . در اين عمليات  شمار زيادي از نيروهاي دشمن كشته و زخمي شدند.

 افشارطوس ، رييس شهرباني كل كشور  :
در چنين روزي در سال 1952 ميلادي (1330ه.ش ) سرتيپ  افشار طوس از سوي دكتر مصدق رئيس شهرباني كشور شد . افشار طوس بعدها طي ماجرايي به قتل رسيد كه قتل وي در تاريخ معاصر ايران به عنوان يك مساله  و معضل نامشخص در آمده است . گفته اند او  مهم ترين عاملي بود كه رفراندوم و انحلال مجلس هفدهم از سوي مصدق  را سبب شد . گفته مي شود افشار طوس كه بعدها به دست ماموران آم آي شش به قتل رسيد .همچنين گفته اند  افسران مطيع شاه كه تحت امر رشيديان ها كار مي كردند افشار طوس را در آوريل 1953 ربودند. افشار طوس پس از ربوده شدن در محيطي امن نگهداري  شد . شايد  كشتن وي به منظور تحت فشار قرار دادن دولت مصدق بوده است .
 
شهادت مسوول خانه فرهنگ ايران در پاكستان :
در چنين روزي در سال  1375 هجري شمسي سيد محمد علي رحيمي مسئول خانه فرهنگ ايران در  پاكستان بدست عوامل گروه سپاه صحابه  به شهادت رسيد . وي  مدت يكسال و نيم مسئول خانه فرهنگ جمهوري اسلامي ايران در پاكستان بود.

 درگذشت مالكوم ايكس :
در چنين روزي در سال 1965  مالكوم ايكس  رهبر مسلمانان آمريكا در يك جلسه سخنراني در نيويورك هدف گلوله قرار گرفت و كشته شد. مالكوم ايكس با نگرش ظلم هاي وارده بر سياهان آمريكا در صدد  رفع معضلات بر آمد وبا تحقيق گسترده ، اسلام را ديني يافت كه در آن از ماندن تحت ظلم و فساد  به كراهت يادشده است . با اين توصيفات وي تحت تعليمات عاليجاه محمد از رهبران مسلمانان ايالات متحده  به اسلام گرويد و سرانجام نيز با استفاده از آموزه هاي دين اسلام به قيام در برابر ظلم و ستم بر خاست و در اين مسير و در راه احياي حقوق مدني و سياسي سياهان آمريكا گامهاي موثري برداشت .    دلايل گرايش سياه پوستان آمريكايي به اسلام متفاوت است . برخي به دليل پيوند هاي معنوي با آفريقا و برخي نيز به دليل نژاد پرستي موجود در اين كشور  به اسلام گرويدند . اسلام به سياهان آمريكا جسارت و اعتماد به نفس بخشيد . جوانان سياه پوست به همان اندازه كه مسيحيت را مذهبي منفعل مي بينند اسلام را دين مبارزه مي دانند . در آمريكا به جز دو جريان عمده حزب ملت اسلام فرفدار لوييس فراخان و پيروان دين محمد ،  جريان هاي ديني كوچكتري نيز وجود دارند .

حمله به هواپيماي ليبي :
در چنين روزي در سال  1973 ميلادي ، صهيونيستها با حمله به يك فروند هواپيماي مسافربري ليبي  ، تمامي يكصد و شش  سرنشين آن را از جمله صالح مسعود ابوبصير وزير ليبيائي كشتند  .

سفر تاريخي نيكسون به چين :
در چنين روزي در سال  1972 ميلادي ، ريچارد نيكسون سفر خود را به جمهوري خلق چين راآغاز كرد . اين نخستين سفر يك مقام بلند پايه آمريكايي است كه به چين انجام مي گيرد . چين پس از در يافت صبغه كمونيستي با نام مائوييسم در اين كشور  ، اقتصاد بسته سوسياليستي را سرلوحه كار خويش قرار داد و به عنوان يكي از قطب هاي مخالف كاپيتاليسم آمريكايي در جهان مطرح گرديد . نيكسون تا بيست و هشتم فوريه   با مائو و ساير مقامات چين  به مذاكره مستقيم پرداخت .

استقلال مصر : 

درچنين روزي در  سال 1922 ميلادي ،  مصر به استقلال رسيد.مصر كشوري است در شمال شرقي درياي مديترانه كه از مشرق به فلسطين اشغالي از جنوب به سودان و از مغرب به ليبي منتهي مي شود . قسمت اعظم مصر بياباني است .مساحت اين كشور بالغ بر نهصد و نود وهفت كيلومتر مربع  و پايتخت آن شهر قاهره است . از ديگر شهر هاي مهم آن مي توان به  اسكندريه  ،  جيزه ، پرت سعيد ،  محله الكبري  ، سوئز و طنطا اشاره كرد . نوع حكومت مصر ، جمهوري با يك مجلس قانونگذاري است و رئيس جمهور آن   محمد حسني مبارك  مي باشد.نژاد هاي اين كشور  متشكل ازعرب مصري  ، عرب سوداني  ، بربرهاي عرب ،بدوي ها،  ، كوچيهاست.نود درصد جمعيت آن را مسلمانان  بقيه  را مسيحيان تشكيل ميدهند .  زبان رسمي اين كشور عربي است. مصر  در سال 1914 ميلادي تحت الحماية انگليس شد . مبارزه جدي با استعمار انگلستان در اين كشور از سال 1917 آغاز شد .

تولد ريموند كنو :
در چنين روزي در سال 1903 ميلادي كنو نويسنده فرانسوي به دنيا آمد . «يك فرزند گفت»  عنوان مهمترين اثر اوست .

در گذشت اسپينوزا :


در چنين روزي در سال 1677 ميلادي اسپينوزا فيلسوف بر جسته آلماني در سن 44 سالگي در گذشت . باروخ اسپينوزا، فيلسوف ماترياليست هلندي در سال 1632 ميلادي  در شهر آمستردام پايتخت هلند ديده به جهان گشود . وي فردي  كوشا اما گوشه گير بود . اسپينوزا  پس از فرا گيري  زبان هاي مختلف به مطالعه گسترده اي در حوزه  فلاسفه يونان و آثار فيلسوفان  اسكولاستيكي زد . وي در اثر  سل درگذشت. افكار و آراء دكارت مايه آرامش خاطر بسيارى از دانش‏پژوهان گرديد و انديشمندان بزرگي  مانند لايب نيتز اسپينوزا و مالبرانش نيز در تحكيم مبانى فلسفه جديد كوشيدند ولى به هر حال اين كوششها نتوانست نظام فلسفى منسجم و داراى مبانى متقن و مستحكمى را به وجود بياورد . لايب نيتس  ،  مالبرانش و اسپينوزا  اجمالا عقيده دكارت  را در باب محسوسات و اينكه محسوسات حقائق نيستند و هم چنين عقيده وى را در باب معقولات و فطريات و يقينى بودن آنها با اختلاف جزئى پذيرفتند.  اين جماعت را از آن جهت كه به معقولات غير مستند به حس قائل هستند عقليون مى‏خوانند .  اين دانشمندان بر اين عقيده اند كه معقولات ارزش يقينى و معرفتى دارند و اما محسوسات تنها داراى ارزش عملى مى‏باشند . اصول فلسفه دكارت، تورات، انجيل، نامه هاي سنگ، رساله سياست، رساله اخلاق، الهيات و فلسفه، تصورات متافيزيك، رساله بهبودي فردي، رساله اپي كتت و عناصر فلسفه هوبس از مهمترين آثار اسپينوزا هستند .  
 
تولد  آرتور شوپنهاور :
در چنين روزي شوپنهاور فيلسوف  مشهور  آلمانى در سال 1788 در آلمان به دنيا آمد   . وي  سر دسته بدبينان جهان بشمار رفته زندگى را سراسر رنج و الم و دنيا را غمخانه و ماتمكده مى‏داند. او  بيشتر به حال انزوا مى‏زيست و تا آخر عمر به حال تجرد بسر برد . گويند از جوانى گرفتار توهمات و بيم‏هاى بى اساس بود و از كمترين چيزى به وحشت مى‏افتاد و نيز گويند وى بد بينى را از اجداد خويش بارث برده است .  پدرش نيز كه شغل بازرگانى داشت همواره افسرده خاطر و ملول بود و بالاخره خود كشى كرد . شوپنهاور شخصا در زندگى ناگواريها و محروميتهاى زياد ديده كتابها و نوشته‏هايش در زمان خودش طالب پيدا نكرده و مردم رغبتى به خواندن آنها نشان نداده‏اند وى بنا گذاشت در دانشگاه برلن بتدريس فلسفه بپردازد اما در رشته‏اى كه بنا بود تدريس كند غير از سه نفر از افراد غير مستعد كسى ديگر ثبت نام نكرد بالاخره در صدد برآمد معلومات و انديشه‏هاى خود را به همسايه خود كه زنى خياط بود تلقين كند لكن كار مباحثه آنها به نزاع و كتك كارى كشيد و زن در دادگاه اقامه دعوى نمود و دادگاه شوپنهاور را به جرم ضرب و جرح محكوم به غرامت كرد . شوپنهاور بر خلاف دكارت و پيروانش به معلومات و تصورات ناشى از عقل معتقد نيست منشا همه تصورات و مبدا همه علوم را حس مى‏داند و كار عقل را فقط تصرف در فرآورده‏هاى حواس مى‏داند . وي از اينرو ايده آليست‏شمرده شد كه جميع معلومات را بى‏حقيقت مى‏داند و جهانى كه بوسيله حس و شعور و عقل دريافته مى‏شود كه جهان ماده است آنرا ذهنى و نمايشى محض مى‏داند بلكه بر خلاف اسقف بركلى كه وجود ادراك و قوه ادراك كننده را حقيقى مى‏پنداشت وى وجود آن دو را نيز بى‏حقيقت مى‏داند لكن در عين حال يك چيز را حقيقت مى‏داند و آن اراده است و مى‏گويد حقيقت جهان اراده است و انسان بحقيقت‏خودش كه اراده است‏بدون وساطت‏حس و عقل پى مى‏برد .وي معتقد است   اراده در ذات خود يك حقيقت مطلق و مستقل بالذات و خارج از حدود مكان و زمان است و تمام حقايق جهان درجات و مراتب اراده مى‏باشند . بنا بر اين شوپنهاور هر چند جهان معلومات را بى‏حقيقت مى‏داند و از اين جهت ايده آليست‏خوانده مى‏شود اما بيك جهان حقيقى قائل است كه ما وراء جهان معلومات است و آن جهان بوسيله حس و شعور و عقل دريافته نمى‏شود و آن جهان اراده است و از اين جهت مى‏توان وى را رئاليست‏خواند .او در  سال 1860 در گذشت ‏( مرتضي مطهري ، اصول فلسفه روش رئاليسم )

در گذشت شولوخوف :
 در چنين روزي در سال 1980 ميلادي ميخاييل اي شولوخوف نويسنده روس در گذشت . «دون آرام»   عنوان مهمترين اثر اوست . وي در سال 1965 ميلادي جايزه نوبل را از آن  خود كرد .شولوخوف در روستاي كروژيلين از نواحي وشنسك قدم به عرصه گيتي نهاد . او پس از طي تحصيلات مقدماتي در جنگ هاي داخلي اين كشور شركت جست و از سال 1923 به نويسندگي پرداخت . او بيشتر به دليل نگارش داستانهاي حماسي خود از قزاقهاي دون به نام «دون آرام » به شهرت عميقي دست يافته است . سبك او انتقادي است و در بيان اخلاق و روحيه قهرمانان خود توانايي ويژه اي دارد . شولوخوف از اعضاي فرهنگستان علوم شوروي سابق بود و در طول دوره نويسندگي خود جوايز  بسياري  را دريافت كرد .« سرنوشت يك انسان » و« آنها كه براي وطن مي جنگند»  عناوين ديگر آثار اوست . « دن آرام»  به همت احمد شاملو شعر نامدار ايراني به فارسي ترجمه شده است .پيش از اين، رمان «دن آرام» با ترجمه م.به آذين و در چهار جلد منتشر شده بود.  

آغاز دادگاه ژاندارك :
در چنين روزي در سال 1431 ميلادي انگلستان دادگاه ژاندارك را آغاز كرد . در زمان شارل ششم پادشاه فرانسه كشور فرانسه دچار ضعف و اغتشاش شده بود . در اين ميان انگليسي ها به اشغال خاك فرانسه مبادرت ورزيدند . در همين زمان دختري دلير به نام ژاندارك به كمك مردم فرانسه شهر ارلئان را از محاصره انگليسي ها خارج كرد و تا پاريس پيش آمد اما در آنجا  شكست خورد  و به دست عده اي  از فرانسوي هاي مخالف شارل به انگليسي ها فروخته شد . انگلستان پس از دريافت او ، وي  را به اتهام ارتداد در دادگاه محاكمه كردند و سپس وي را آتش زدند .

رومانوف تزار روس :
در چنين روزي در سال 1613 ميلادي ميخاييل رومانوف پسر پاتريارك مسكو به عنوان تزار روس معرفي شد .

شوروش عمومي در بارسلونا :
در چنين روزي در سال 1919 ميلادي شورش عمومي در بارسلونا درگرفت .

يوگسلاوي  و قانون اساسي :
در چنين روزي در سال 1974 ميلادي يوگسلاوي صاحب قانون اساسي شد .

تظاهرات در برلين غربي :
در چنين  روزي در سال 1968 ميلادي بيش از يكصدد و پنجاه هزار نفر در برلين غربي عليه دانشجويان چپگرا تظاهرات كردند .

گابون و قانون اساسي :
در چنين روزي در سال 1961 ميلادي  گابون صاحب قانون اساسي شد .

روز شهيدان در بنگلادش  :
همه ساله چنين روزي به عنوان روز شهيدان در بنگلادش  گرامي داشته مي شود .


کد خبر 290653

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha