به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محمد مهدی ماندگاری ظهر دوشنبه در هشتمین دوره اندیشه های آسمانی، دغدغه مندی را مهم ترین گام در فعالیت های فرهنگی دانست و اظهار کرد: تا زمانی که ذهن و فکر و روحمان دل مشغولی فرهنگی نداشته باشد فقط مشغول کار فرهنگی خواهیم بود که فعالیت هایی بی نتیجه و بی اثر را انجام می دهیم.
وی تبادل فرهنگی و مقابله با تهاجم فرهنگی را دومین گام در امر اثربخشی فعالیت فرهنگی عنوان و ابراز کرد: مقام معظم رهبری هم براین مساله تاکید دارند که از آراء و نظرات همه انسان ها، همه سلیقه ها و همه مکاتب باید استفاده کنیم اما چشم عقل خود را در برابر آن باز کرده و آن بخش از آراء که مطابق عقل و منطق باشد را می پذیریم.
حجت الاسلام ماندگاری با اشاره به اینکه تهاجم فرهنگی به معنای مقهور فرهنگ بیگانه بدون تعقل شدن است، افزود: بالاترین دلیل عقلانیت اسلام آنست که دنیا اجازه نمی دهد حرف اسلام به گوش مردم جهان برسد چرا که دشمنان می دانند تمام حرف های اسلام منطقی و عقلانی است و مردم به راحتی آن را می پذیرند اما در مقابل تلاش می کنند تا حرف های خود را به زور به ذهن مردم وارد کنند.
وی آرایش نیروهای فرهنگی در قالب جاذبه حداکثری و دافعه حداقلی را سومین گام در بحث اقدامات فرهنگی در جامعه دانست و تصریح کرد: استعدادیابی و استعدادشناسی، تقویت روحیه تعاون و همکاری، انعطاف پذیری و تحمل بالا و تقسیم تشکر و تقسیم تقصیر لازمه ی فعالیت های فرهنگی است.
حجت الاسلام ماندگاری با اشاره به مرزبندی در فعالیت های فرهنگی به عنوان چهارمین گام، گفت: خداوند در کارهای فرهنگی چهار مرز حلال، حرام، حق الله و حق الناس را تعیین کرده و مومنان را به رعایت آن الزام کرده است.
وی ادامه داد: مرزبندی های فرهنگی با چهار عنصر تذکر لسانی، مرزبانی عملی، مرزبانی با دارایی های اکتسابی و انتسابی خود و مرزبانی با جان خود امکان پذیر است.
وی با اشاره به اینکه جبهه بندی و جبهه سازی گام ششم در بحث فعالیت های فرهنگی است، خاطرنشان کرد: متاسفانه امروزه کشورمان به مجمع الجزایر فعالیت های فرهنگی تبدیل شده است که موازی کاری و خنثی سازی در دستگاه ها و نهادهای مختلف آن به وفور دیده می شود.
این کارشناس رسانه ملی گفت: لازمه ی جبهه سازی امت سازی بر محور امام امت و با وحدت و تخصصی کردن و تقسیم کار است.
وی با بیان اینکه هفتمین گام در انجام فعالیت های فرهنگی رعایت کردن اصل هدایتگری است، افزود: بسیاری از مردم هنوز حیات ابدی را باور ندارند و اگر این اعتقاد و باور را در مردم ایجاد کنیم خودشان به دنبال منبع هدایت که قرآن است، خواهند رفت.
حجت الاسلام ماندگاری آخرین گام در کارهای فرهنگی را داشتن طرح و برنامه دانست و تاکید کرد: انجام واجبات، ترک محرمات، فرهنگ خدمت به مخلوقات، فرهنگ بالا بردن تحمل در برابر مشکلات و فرهنگ فداکاری و ایثار تا مرز شهادت طلبی پنج برنامه کلی در انجام فعالیت های فرهنگی است.
نظر شما