به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام و عباس دانشی، ظهر سهشنبه در مراسم معارفه معاون هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم که در سالن جلسات این اداره برگزار شد، اظهار کرد: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی وظیفه دارد که از بخشها و انجمنهای هنری استان قم بازدید کند و از پیشنهادات و انتقادات سازنده آنان استفاده کند.
وی با بیان اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سیاستگذاریها، اقدامات ستادی، اجرایی و حوزههای مختلف وظایف سنگینی بر دوش دارد، ادامه داد: واژه فرهنگ و ارشاد اسلامی برای این وزارتخانه، عرصه وسیعی از فعالیتهای دینی و آئینی را رقم زده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم حجم فعالیتها در استان قم را متناسب با شأن و منزلت این استان دارای ظرفیتهای فراوانی دانست و تصریح کرد: ما قطعا نمیتوانیم متناسب با این شأن و جایگاه فعالیت کنیم؛ اما به تناسب توان و علاقه خود، تلاشمان را میکنیم.
وی گفت: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی تا ۱۰ سال گذشته در فعالیتهای قرآنی، صرفا فعالیتهای داخل سازمانی انجام میداد، اما هم اکنون معاونت قرآن و عترت در سازمان ایجاد شده است.
حجت الاسلام دانشی تأکید کرد: تمام بخشهای فرهنگی و هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، تعالیدهنده و کمالدهنده جامعه است.
بخش فرهنگ و هنر دو بخش مهم فعالیتهای ستادی و اجرایی هستند
وی بخش فرهنگ و هنر را دارای دو بخش مهم فعالیتهای ستادی و اجرایی دانست و بیان کرد: برای اینکه این دو حوزه، رشد متوازن و شایسته داشته باشد باید معاونتهای جداگانهای عهدهدار این مسئولیتها باشد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم اضافه کرد: با رایزنیها و پیگیریهای انجام شده، تصمیم بر این شد که معاونت هنری در استان قم ایجاد شود تا بتوان به رشد متوازن بخش فرهنگ و هنر نیز پرداخت.
وی ادامه داد: امروز معاونت تخصصی برای امور هنری ایجاد شده است که امید است با همکاری سایر معاونتها، فعالیتهای مناسبی در عرصه هنر شکل بگیرد و از ظرفیتها، استعدادها و توانمندیهای هنرمندان استان استفاده شود.
دستگاههای فرهنگی و هنری در کنار هم باشند
حجت الاسلام دانشی با تاکید بر اینکه دستگاههای فرهنگی و هنری باید در کنار هم باشند، گفت: دستگاههای فرهنگی و هنری یک نظام واحد در سیاستهای کلی هستند که نباید با هم تزاحمی داشته باشند.
وی گفت: هر یک از دستگاههای فرهنگی و هنری باید تعامل سازنده با هم داشته باشند تا شاهد هم افزایی در فعالیتهایشان باشیم.
مذهب تشیع درک صحیحی از مبانی فقهی هنر دارد
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم ادامه داد: در بعضی رویکردها، برداشتهای افراطی وجود دارد و با اولین و بدیعترین هنرها نمیتوانند کنار بیایند، اما حوزههای علمیه ایران و بخشهای حوزوی سالهاست که به بخش هنر میپردازند.
وی با بیان اینکه امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری آشنایی کامل با عرصه هنر داشته و دارند، اظهار داشت: امروز مذهب تشیع درک صحیحی از مبانی فقهی هنر دارد که مبتنی بر زیرساختهای فکری و مذهبی است.
حجت الاسلام دانشی با اشاره به اینکه شناخت و توجهی که مقام معظم رهبری و مراجع عظام به عرصه هنر دارند، برای فعالان عرصه هنری سرمایه است، گفت: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در کنار هنرمندان است و همه توجه خود را معطوف هنرمندان و اهالی فرهنگ و ادب میکند.
نظر شما