به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی استاندار خراسان رضوی پروژه برقی کردن راهآهن مشهد-تهران یکی از اصلیترین موضوعات همکاری در دیدار استاندار خراسان رضوی و سفیر چین در روز سه شنبه بود.
استاندار خراسان رضوی در این دیدار با اشاره به تأکیدات رئیسجمهور محترم برای گسترش تعاملات بینالمللی با کشورهای دارای منافع راهبردی برای ایران، گفت: با توجه به اهداف مشترک، توسعه روابط دو کشور در حوزههای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی برای طرفین دارای منافع بلندمدت است.
علیرضا رشیدیان به معرفی توانمندیهای خراسان رضوی درزمینهٔ های صنعت، معدن و کشاورزی پرداخت و اظهار داشت: مشهد با حضور سالانه بیش از 27 میلیون زائر و مسافر داخلی و خارجی، و معرفی این شهر بهعنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال 2017 آمادگی لازم برای جذب سرمایههای خارجی را دارد.
وی بر لزوم توسعه مسیرهای حملونقل و جادههای ترانزیت درراه ابریشم باهدف گسترش ارتباطات تجاری با کشورهای CIS، افغانستان و چین تأکید کرد.
رشیدیان خاطرنشان کرد: اتصال راهآهن سرخس به بندرعباس برای فراهم کردن شرایط حمل بار، توسعه جادههای زمینی مناطق مرزی باجگیران، لطفآباد و سرخس برای ارتباط با ترکمنستان، فعالتر کردن مرز زمینی منطقه دوغارون برای افزایش صادرات به افغانستان و ساخت راهآهن خلف به سمت قوریان و چابهار به مشهد اقدامات در حال اجرا است.
وی بابیان اینکه ایجاد خط پروازی مستقیم بین مشهد-اورومچی زمینه ایجاد رابطه خواهرخواندگی را فراهم میکند، گفت: این مهم زمینه توسعه تعاملات بین بخش خصوصی دو کشور در حوزه اقتصادی و ایجاد ارتباطات گردشگری را فراهم میکند.
استاندار خراسان رضوی حضور چین بهعنوان سرمایهگذار در پروژه برقی کرده راهآهن مشهد-تهران را یکی از اصلیترین زمینههای همکاری با استان دانست و اظهار داشت: همچنین چین در پروژههای راهآهن سریعالسیر مشهد-تهران و خط آهن مشهد-گرگان زمینه حضور دارد.
وی افزود: با توجه به قابلیت جابهجایی سالانه 14 میلیون مسافر در سال در مسیر راهآهن تهران-مشهد فراهم کردن شرایط اعطای فاینانس در اسرع وقت به این پروژه مقرونبهصرفه است.
رشیدیان کشاورزی، فولاد، انرژیهای پاک، سرمایهگذاری در حوزههای اقتصادی جدا از فاینانس، تعامل در رابطه با مسائل عمرانی و پناه جویان افغانی و حضور در مناطق ویژه اقتصادی در منطقه دوغارون و سرخس را ازجمله مسائلی دانست که زمینه همکاری خراسان رضوی با کشور چین وجود دارد.
وی با اشاره به ابراز علاقه سفر هیئتهای مختلف اقتصادی از کشورهای فرانسه، اتریش و سوئیس بعد از توافقات باهدف سرمایهگذاری، به استان، اظهار داشت: اولویت ما ادامه فعالیت با کشورهای همراه در شرایط تحریم است و برای تحقق توافقات عملی نشده گذشته تلاش میکنیم.
استاندار خراسان رضوی قوانین موجود در خصوص سرمایهگذاری خارجی در استان را مناسب دانست و گفت: طی سال گذشته 800 نفر سرمایهگذار خارجی حدود 630 میلیون دلار سرمایهگذاری را در استان انجام دادهاند.
رشیدیان خواستار توسعه تعاملات خراسان رضوی با کشور چین علاوه بر اقتصاد در حوزههای علمی و فرهنگی شد و ابراز امیدواری کرد: در راستای افزایش تعاملات طرفین زمینه شکوفایی استعدادها و رشد و توسعه اقتصاد طرفین فراهم شود.
چین آماده احداث شهرک صنعتی
بانگ سن، سفیر جمهوری خلق چین در ایران نیز در این دیدار با اشاره به سابقه روابط دوهزارساله ایران و چین، گفت: جمهوری اسلامی بهعنوان یک کشور قدرتمند در مناسبات منطقه نقش اثرگذاری دارد و بخشی از سیاستهای دولتها درزمینهٔ مبارزه با تروریسم و مباحث استراتژیک مشترک است.
وی بابیان اینکه خراسان رضوی یکی از اصلیترین و قدیمیترین استانهای ایران است، افزود: با ایجاد مسیرهای هوایی و زمینی در مسیر راه ابریشم بهعنوان یکی از مشترکات چین با خراسان رضوی، زمینه تبادلات بیشتر اقتصادی با استان فراهم میشود.
بانگ سن پروژه برقی کردن راهآهن تهران-مشهد را یکی از اصلیترین زمینههای همکاری چین با خراسان رضوی دانست و گفت: حضور چین در قطار سریعالسیر مشهد-تهران نیز توسط مقامات اجرایی دو کشور در دست پیگیری است.
سفیر چین در ایران، خراسان رضوی را استانی با ظرفیتهای مناسب در حوزه صنعت دانست و اظهار داشت: با فراهم کردن شرایط تأسیس کارخانهها و حضور شرکتهای چینی در صنایع میتوان ارزشافزوده را در روابط اقصا دی دو کشور افزایش داده و فرصتهای جدید اشتغال ایجاد کرد.
وی افزود: چین آمادگی ساخت شهرک صنعتی در مناطق مناسبی از استان و همکاری درزمینهٔ کشاورزی و فنّاوری آبیاری را دارد.
بانگ سن ابراز امیدواری کرد: با مذاکرات صورت گرفته بین مقامات دو طرف در آینده نزدیک مسائل مربوط به پرداخت فاینال مربوط به پروژه برقی کردن راهآهن تهران-مشهد نهایی شده و روابط طرفین بیش از گذشته در حوزههای مختلف اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و علمی افزایش یابد.
نظر شما