۳۰ شهریور ۱۳۹۴، ۱۲:۴۵

کشیش کلیسای سوئد :

مفهوم صلح جهانی را از طریق گفتگوهای آزادانه ترویج کنیم

مفهوم صلح جهانی را از طریق گفتگوهای آزادانه ترویج کنیم

پروفسور هانس اوکو (کشیش کلیسای سوئد و عضو شورای جهانی کلیساها) در مصاحبه با مجمع جهانی صلح اسلامی به مناسبت روز جهانی صلح بر نقش این سازمان مردم نهاد در تحقق کرامت انسانی تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، متن این مصاحبه بدین شرح است:

*با توجه به شعار امسال مجمع عمومی سازمان ملل در راستای روز جهانی صلح (۲۱ سپتامبر ۲۰۱۴) که «همکاری برای صلح-کرامت برای همه» است، شما برای تحقق این حق چه راهکارهایی را پیشنهاد می کنید؟

در این که «همکاری برای صلح-کرامت برای همه»، یک شعار است، شکی نیست و این یک واقعیت است که شعار دادن از هر چیزی آسان تر است. مجمع جهانی صلح اسلامی باید نوعی همکاری و مشارکت میان کشورها، ملل و مناطقی ایجاد کند که به صورت مشابه درگیر جنگ، کشمکش و ... هستند. زیرا بسیاری از کشورها، ملتها و مناطق با فرهنگ، مذهب و مناسبتات اجتماعی متفاوت اما با دشمنان واحد تهدید می شوند و این کینه توزی های متفاوت بستر فضای مشارکت متفاوت را فراهم می نماید.

از آنجایی که ایران در ایجاد صلح و امنیت در منطقه پیشتاز بوده، نهادهایی همچون مجمع جهانی صلح اسلامی با ایجاد ائتلاف با نهادها و سازمان های منطقه ای و بین المللی برای ایجاد صلح و کرامت برای همه می تواند این شعار را در جهان محقق سازد.

یک راهکار عملی که من می توانم برای مجمع جهانی صلح اسلامی پیشنهاد بدهم این است که ما در جوامع مختلف یک نگاه مشترک به این شعار «کرامت برای همه» داشته باشیم و این کرامت را زمینه ساز ایجاد صلح نموده و شرایط را برای رسیدن به «همکاری برای صلح» مهیا سازیم.

*با توجه به اهداف و اقدامات مجمع جهانی صلح اسلامی در زمینه برقراری صلح عادلانه در جهان، پیشنهاد شما برای استمرار و نهادینه شدن صلح عادلانه در جهان چیست؟

نیاز اساسی برای نهادینه کردن صلح عادلانه در جهان این است که در کارگاههایی که در چارچوب مشارکت و همکاری برای برقراری صلح ایجاد می شود بتوان در مورد هر آنچه که از ذهنمان می گذرد آزادانه گفتگو کنیم. پیشنهاد من برای مجمع جهانی صلح اسلامی این است که نقش خود را در ترویج مفهوم صلح جهانی از طریق برگزاری کنفرانس های ملی و بین المللی و نشست های مرتبط ایفا نماید.

*به نظر شما با توجه به تحولات اخیر در منطقه و جهان از جمله داعش، حمله عربستان سعودی در یمن و جنایات رژیم صهیونیستی در غزه برای ایجاد جهانی مملو از صلح و امنیت در سطح بین المللی چه الزاماتی وجود دارد؟

تا زمانی که رژیم های سلطه گر به اشغالگری های دیرینه شان مشغول هستند و غرب حامی و مدافع  این رژیم صهیونیستی می باشد، مشارکت برای صلح در جهان کاری دشوار می باشد.

برای من جای شگفتی است که ما قادر باشیم دنیایی پر از صلح و امنیت ایجاد کنیم و این امر نیازمند کنترل منافع خود، سیاست خارجی، مناطق، منابع نفتی و ... است. همه ملت ها باید بدانند که مسئله قدرت نمی تواند چشم انداز دنیایی پر از صلح و امنیت را تحت الشعاع قرار دهد.

کد خبر 2920727

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha