به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی در مجموع دیدارهای خود با صنوف سینمایی صبح امروز ۱ مهرماه با اعضای هیات مدیره انحمن مستندسازان خانه سینما در محل موزه سینما دیدار و گفتگو کرد. حجت الله ایوبی رییس سازمان سینمایی در ابتدای این نشست گفت: تاکنون فرصتی برای دیده شدن آثار مستند توسط مردم، ایجاد نکرده ایم و تنها حضور فیلم مستند در گروه سینمایی «هنر و تجربه» بوده که خوشبختانه استقبال مخاطب نشان از علاقه مردم به تماشای چنین آثاری دارد.
وی با بیان این مطلب که تلویزیون مشتری فیلم های مستند است، گفت: مهمترین مشتری مستند باید تلویزیون باشد و این رسانه مجبور است به سراغ مستندسازان بیاید. امروز دنیا سمعی بصری شده و ذائقه ها تغییر کرده و با توجه به اینکه مردم دوست دارند ببیند و باور کنند، نقش مستندسازان پررنگ تر از گذشته شده است. در کشوری هستیم که مستندسازی یکی از کارهای بزرگ است و حرف های نگفته بزرگی داریم که مستندسازان می توانند بیان کنند. معرفی بسیاری از شخصیت های بزرگ، آیین های فراموش شده، آسیب های اجتماعی و مسائلی از این دست را از طریق مستند می توان به تصویر کشید.
رییس سازمان سینمایی توضیح داد: گاه یک مستند می تواند افکار عمومی دنیا را تحت تاثیر قرار دهد. اهمیت کار مستندسازان روشن است و نیاز به توضیحی ندارد. در موضوع هسته ای از ما انتظار دارند ساخت کار داستانی بلند در این باره برای بعد است اما می توان در این باره اثر مستند ساخت. کاری که دکتر ظریف کرد بی نظیر است. کسانی که با فضای بین المللی آشنا هستند به اهمیت این کار آشنا هستند و این مورد مذاکرات منجر به توافق با ۱+۵ امروز موضوعی برای بررسی در دانشگاه های دنیا است. امروز هم دیر نشده و می توان در زمینه مذاکرات هسته ای مستند ساخت.
ایوبی با اشاره به کارکرد سینمای مستند در دفاع از سینما توضیح داد: ما برای دفاع از سینما چه کردیم؟ یک دهه است برخی سینما را زیر سوال می برند اما ما با ابزار خودمان برای معرفی حقیقت سینمای ایران و کارهایی که از سوی سینماگران در این ۳۰ سال انجام شده، چه کردیم؟ حال اینکه می توانیم با یک مستند پاسخ کسانی را بدهیم که می پرسند سینما برای ما چه کرده است.
ارد زند یکی از اعضای هیات مدیره انجمن مستندسازان در این دیدار گفت: تناسبی بین توجه به سینمای مستند و بلند وجود ندارد و سینمای مستند در بزنگاه ها به درد اجتماع می خورد. سینمای مستند بیشتر به سینمای خنثی تبدیل شده و این امر موجب می شود این سینما جاذبه ای نداشته و مشتری خود را از دست بدهد. این عوامل موجب می شود که سینمای مستند سرمایه گذاران خود را از دست بدهد. درباره دفاع مقدس با یک اثر سینمایی نمی توان جریان سازی کرد و به جای ساخت یک فیلم سینمایی دفاع مقدس می توان ۱۰۰ اثر سینمایی مستند درباره دفاع مقدس بسازیم.
وی با تاکید بر توجه به ساخت فیلم درباره بسیاری مسائل از جمله مشکلات زیست محیطی و انرژی گفت: باید به جایگاه مستند اجتماعی توجه ویژه شود و جامعه ما از بسیاری تهدیدات امروز بی خبر است.
زند درباره مذاکرات هسته ای و ساخت فیلم مستند گفت: طرف مقابل از همه امکانات برای پرداختن به این مذاکرات استفاده کرد اما ما از ابزار موجود استفاده نکردیم و دولت برای همراهی آمادگی داشت اما در این زمینه کاری نشد. در مرکز قراردادهایی که منعقد شده تهیه کننده و کارگردان یک نفر است در صورتی که کارگردان بهتر است ماهیت مستقلی در این قراردادها داشته باشد و قرارداد به تبع با تهیه کننده امضا شود. ما به اندازه یک خبرنگار در مستندسازی اختیار نداریم در صورتی که در بحران لازم است که در محلی باشیم و امیدواریم این مشکل رفع شود. در نظر گرفته شدن حق مولف، امنیت شغلی، دسترسی به آرشیوهای موجود از دیگر خواسته های مستندسازان در این جلسه بود.
ارد زند، فرزاد توحیدی، بهمن کیارستمی، حمید جعفری، مهدی قربانپور و غلامرضا کتال در این جلسه حضور داشتند.
صدور مجوز برای دو مجموعه ویدیویی در شبکه نمایش خانگی
جلسه شورای صدور پروانه نمایش خانگی با حضور اکثریت اعضا برگزار شد و دو مجموعه ویدیویی، یک فیلم ویدیویی، ۲۱ مستند و دو فیلم «هنر و تجربه» مجوز پخش در شبکه نمایش خانگی دریافت کردند.
مجوز قسمت ششم و هفتم مجموعه «سیگنال موجود است» به کارگردانی مهدی مظلومی و تهیه کنندگی مسعود فرخنده، قسمت هفتم مجموعه «دندون طلا» به کارگردانی داود میرباقری و تهیه کنندگی مهران برومند، فیلم ویدیویی «لعنتی خندهدار» به تهیه کنندگی و کارگردانی بیژن شیرمرز صادر شد.
همچنین چهار عنوان فیلم خارجی، دو اثر گروه «هنر و تجربه» و ۲۱ فیلم مستند مجوز پخش در شبکه نمایش خانگی دریافت کردند.
نظر شما