به گزارش خبرنگار مهر، شهید سیدمجتبی حسینی از مبارزان جوانی بود که در دوران مبارزات انقلاب و فعالیت های فرهنگی و سیاسی پس از انقلاب در استان مرکزی و شهرستان خمین خوش درخشید و این درخشش در نهایت در پنجم مهرماه سال ۵۸ منجر به شهادت وی به دست منافقین شد.
سید مجتبی فرزند سوم خانواده بود که در سال ۱۳۳۰ در روستای ریحان از توابع شهرستان خمین متولد شد و در سال ۱۳۵۳ مبارزات انقلابی خود را به طور جدی آغاز کرد.
سیدمحمد حسینی، مدیرکل میراث فرهنگی استان مرکزی و برادر این شهید گرانقدر، مرکز فعالیت های انقلابی سید مجتبی را خمین می داند و می گوید مجتبی که سابقه روزنامه نگاری و معلمی را هم در کارنامه خود داشت گاهی هم برای انتقال اعلامیه ها، اطلاعیه ها و نوارهای سخنرانی انقلابی به قم رفت و آمد داشت و در واقع بخش عمده ای از این اطلاعیه ها و نوارها توسط وی به استان مرکزی و خمین منتقل می شد.
خمین یکی از شهرستان های فعال استان مرکزی در جریان انقلاب اسلامی بود به طوری که حسینی معتقد است اولین شهری که در استان ندای «مرگ بر شاه» از مردم آن شنیده شد، خمین بود و سید مجتبی نیز به عنوان یکی از اصلی ترین پایه های حرکت انقلابی در خمین بود.
سیدمجتبی پس از تشکیل کمیته انقلاب و همینطور سپاه، یکی از افراد پایه ای و اصلی ارگان های انقلابی در شهرستان خمین بودسیدمجتبی پس از تشکیل کمیته انقلاب و همینطور سپاه، یکی از افراد پایه ای و اصلی ارگان های انقلابی در شهرستان خمین بود. برادر این شهید انقلابی معتقد است یکی از مسائلی که سبب ترور وی شد، آگاهی و اطلاعات وسیع او از نحوه فعالیت ها و تحرکات منافقین بود. وی می گوید برادرش چندین بار از سوی این گروه ها تهدید به ترور شده بود، اما این مسائل تاثیری بر روند فعالیت انقلابی وی نداشت.
مدیرکل میراث فرهنگی استان مرکزی در خصوص چگونگی شهادت برادرش می گوید: سیدمجتبی در جریان برگزاری انتخابات شورای شهر به عنوان بازرس فرمانداری در حوزه رای گیری حضور داشت و در روز انتخابات با شش نفر از عوامل منافقین در خمین که قصد بر هم زدن انتخابات در یکی از شعب رای گیری خمین در میدان ۱۵خرداد را داشتند درگیر شد. منافقین که برای آتش زدن حوزه رای گیری و ترور ایشان برنامه ریزی داشتند با چاقو به سیدمجتبی حمله کردند که موجب شهادت وی در همان محل شد.
وی معتقد است طراحی توطئه علیه برادرش مربوط به ماه ها قبل می شد که نهایتا در روز پنجم مهرماه ۵۸ منافقین موفق به اجرای طرح پلید خود در راستای ترور یکی از جوانان فعال و باانگیزه انقلابی شدند.
ضارب اصلی سیدمجتبی که چاقو را به قلب وی وارد کرد متواری شد که حکم اعدام برای وی صادر شده است. وی در حال حاضر در آمریکا زندگی می کند حسینی می گوید: ضارب اصلی سیدمجتبی که چاقو را به قلب وی وارد کرد متواری شد که حکم اعدام برای وی صادر شده است. وی در حال حاضر در آمریکا زندگی می کند و برخی همدستان وی نیز دستگیر یا در جریان فرار غیرقانونی و عوامل دیگر کشته شدند. دو سه نفری که دستگیر شدند طی بازجویی ها عنوان کرده اند برای به شهادت رساندن سیدمجتبی برنامه ریزی قبلی انجام شده و حتی چندین بار وی را تهدید کرده بودند.
سیدمجتبی در زمان شهادت یک فرزند دختر داشت و فرزند پسر وی نیز چهار ماه پس از شهادتش متولد شد که البته هر دو توانستند در سایه مادر و یاد پدر مدارج عالی را طی کنند و دختر وی در حال حاضر دندانپزشک است.
سید محمد حسینی در خصوص فعالیت های دیگر سید مجتبی می گوید: مجتبی در ابتدا در روستاهای اطراف خمین به کار معلمی مشغول بود و علاوه بر سایر فعالیت های فرهنگی و انقلابی در زمان شهادت وی خبرنگار روزنامه جمهوری اسلامی نیز بود.
مدیرکل میراث فرهنگی استان مرکزی ادامه می دهد: با توجه به علاقه بسیار زیادی که سیدمجتبی به کتاب خواندن داشت، بعد از شهادت یک کتابخانه غنی از وی با کتاب های بسیار زیاد و عموما در حوزه موضوعات فرهنگی و مذهبی برجای ماند که بخشی از این کتاب ها به کتابخانه ها اهدا شد. همچنین تعداد زیادی نوارها و سخنرانی های انقلابی که یادآور دوران مبارزات انقلاب اسلامی است از وی به جا مانده و در حال حاضر نیز زندگی نامه وی و اسناد و حکم های مختلفی که مربوط به دوران حیات سیدمجتبی است در یک کتاب گرد آوری شده و به تازگی به چاپ رسیده است.
حسینی بازرترین ویژگی برادرش این می داندکه به هیچ عنوان زیر باز روز نمی رفت، فردی معتقد و مذهبی بود و کسی که نمازش هرگز ترک نمی شد و برای دفاع از مبانی اعتقادی خود از هیچ کاری فروگذار نمی کرد و احترام ویژه ای برای خانواده و والدین خود قائل بود.
وی عمده ترین عامل ترور مجتبی را هم همین ایستادگی و مقاومت بالا در مقابل جریانات منحرف وقت می داند که بی توجه به تهدیدات و عوامل مختلف فعالیت های انقلابی خود را با عزم راسخ پیگیری می کرد.
خبرنگار: ثمین مامقانینژاد
نظر شما