به گزارش خبرگزاري "مهر" به نقل از روزنامه فرانسوي "ليبراسيون"، ناو هواپيمابر "شارل دوگل" فرانسه قابليت حمل 20 فروند موشك از نوع "آ.اس.ام.پ" (ASMP) را دارد كه كلاهك هسته اي آن با وزني بين يكصد تا 300 كيلوتن از نوع هوا به زمين و قابل حمل توسط جنگنده هاي "سوپر اتندارد" (Super-Etendard) مستقر بر عرشه اين ناو است.
Charles de Gaulle
ماموريت سه ماهه ناو هواپيمابر "شارل دوگل" كه به همراه شماري از شناورهاي نيروي دريايي فرانسه و با حمايت زيردريايي هاي اين كشور انجام خواهد شد، توجه محافل سياسي را در فرانسه به خود معطوف داشته است.
كارشناسان سياسي در فرانسه ارزيابي مي كنند كه اعزام اين ناو هسته اي به آب هاي خليج فارس كه بيشترين مجاورت را با آب هاي ساحلي ايران دارد، بي ارتباط با دكترين جديد اتمي شيراك كه اخيرا در بازديد از پايگاه دريايي "ايل لانگ" در بندر "برست" فرانسه ايراد شد، نيست.
ليبراسيون در اين گزارش، اعزام ناو نظامي شارل دوگل فرانسه به خليج فارس را در راستاي اين سخنان شيراك ارزيابي كرده كه خاطرنشان كرده بود استفاده از سلاح هاي هسته اي برضد كشورهايي كه از تروريسم حمايت مي كنند و يا متحدان پاريس را تهديد مي كنند، منتفي نيست.
ژاك شيراك در نطق اخير خود در پايگاه دريايي"ايل لانگ" محل استقرار زيردريايي هاي اتمي اين كشور در بندر "برست" واقع در سواحل اقيانوس اطلس بر منطق بازدارندگي اتمي فرانسه صحه گذاشت و تاكيد كرد: كشورش استفاده از بمب اتم برضد دولت هاي به گفته وي حامي تروريسم را مد نظر خواهد داشت.
اين ناو هواپيمابر و واحدهاي دريايي همراه آن قرار است رزمايش هاي مشتركي را با نيروي دريايي هند، عربستان سعودي در نيمه مارس و همچنين شناورهاي امارات عربي متحده و عمان به طور جداگانه در ماه آوريل برگزار كند.
يكي از فرماندهان ارشد نيروي دريايي فرانسه اخيرا در شهر "تولون" (Toulon) فرانسه طي سخناني اعزام اين ناو را برنامه ازپيش تعيين شده فرانسه عنوان كرده است.
شارل دوگل يك ناوهواپيمابر هسته اي است و رئيس جمهوري فرانسه در سخنان خود در روز 19 ژانويه گذشته در همين پايگاه دريايي از احتمال استفاده از سلاح هاي هسته اي در دكترين نظامي نوين فرانسه سخن گفته بود.
به عقيده برخي از كارشناسان، اعزام اين ناو هسته اي به خليج فارس نقطه عطف سخنان تهديد آميز اخير وزيران امور خارجه آمريكا، انگليس و فرانسه نسبت به ايران است.
اين درحاليست كه "فيليپ دوست بلازي" وزير امور خارجه فرانسه نير در روزهاي اخير ايران را به فعاليت هاي هسته اي مخفيانه با اهداف نظامي متهم و تهديد كرد.
شيراك نيز روز شنبه در يك كنفرانس خبري پس از ديدار با مقامات تايلندي با اشاره به موضوع و فعاليت هاي هسته اي ايران، در جمع خبرنگاران گفت: "موضع فرانسه مطلقاً تغيير نكرده است ".
شيراك در پاسخ به اين سؤال كه آيا بر اين باور است كه ايران داراي برنامه هسته اي پنهاني است گفت كه او در شرايطي نيست كه بتواند به اين سؤال پاسخ دهد
.رئيس جمهوري فرانسه با اشاره به مسائل و حدس و گمان هاي مربوط به موضوع هسته اي ايران اعلام داشت كه متخصصاني واجد شرايط وجود دارند كه مي توانند به اين سؤالات پاسخ دهند، اما وي متذكر شد كه آژانس بين المللي انرژي اتمي سازمان ملل خيلي زود بايد گزارشي درباره موضوع هسته اي ايران ارائه كند
.وي اظهار داشت : اجازه دهيد ببينيم كه اين متخصصين چه مي گويند و ما نمي خواهيم وارد اما و اگرهاي اين موضوع شويم
.
نظر شما