۶ مهر ۱۳۹۴، ۱۲:۱۶

حجت الاسلام صحتی در گفتگو با مهر:

برای کیفیت بد کتاب‌های عاشورایی باید روضه خواند

برای کیفیت بد کتاب‌های عاشورایی باید روضه خواند

حجت الاسلام صحتی محقق و عاشورا پژوه می‌گوید: کیفیت آثار پژوهشی در حوزه عاشورا به ویژه دینی قابل تعریف نیست و اوضاع به حدی بد است که برخی فقها وقتی به این موضوع می‌رسند، روضه‌خوان می‌شوند.

حجت الاسلام محمد صحتی‌سردرودی، نویسنده و پژوهشگر حوزه عاشورا در گفت‌وگو با خبرنگار مهر درباره وضعیت نشر کتاب‌های عاشورایی در کشور گفت: متأسفانه وضعیت نشر و کیفیت آثار پژوهشی در حوزه عاشورا  قابل تعریف نیست و اوضاع به حدی بد است که برخی فقها وقتی به این بخش از موضوع می‌رسند، روضه‌خوان می‌شوند.

وی افزود: وضعیت نشر از نظر تعداد عناوین و شمارگان که سالانه منتشر می‌شدند، با افت شدیدی مواجه شده است؛ هر چند نهادهایی هستند که کتاب‌هایی در این راستا منتشر می‌کنند، اما کتاب‌هایی که در این حوزه به صورت مستقل از سوی ناشران منتشر شوند اندک هستند و حکم کیمیا را دارند که هر چند سال یک بار می‌توان کتاب جدی و قابل تأملی در این حوزه دید.

صحتی سردرودی در ادامه با اشاره به عوامل دخیل در این زمینه گفت: عامل اصلی این است که ما از قرن‌ها پیش مجبور شدیم به خودسانسوری عادت کنیم که نویسندگان هنوز به آن دچار هستند و هر چه به زمان گذشته این خودسانسوری انواع و اقسام بیشتری پیدا کرده است و سبب شده که در کتا‌ب‌ها حتی در حوزه عاشورایی حرف جدیدی وجود نداشته باشد.

این پژوهشگر در ادامه عنوان کرد: حرف‌ها در حوزه عاشورایی تکراری است و حرف تازه‌ای نیست. آثار ما دچار تسلسل شده است و پر از حرف‌هایی که سال‌ها پیش گفته شده. کتابی هم اگر منتشر می‌شود، دوباره با قلم‌های دیگر و با آب و تاب منتشر می‌کنند به ویژه در هدف‌شناسی امام حسین(ع) که در رابطه با این موضوع یا حرف‌های برادر شریف مرتضی رضی است یا سیدبن طاووس که می‌گفتند؛ هدف امام حسین(ع) یا شهادت و یا حکومت است، در صورتی که هیچ یک هم دقیق و درست نیست.

وی ادامه داد: علاوه بر این مشکلات، میدانی هم برای حرف‌های تازه وجود ندارد، بازار عرضه و تقاضا هم طوری شده که  بیشتر به دنبال جن، جادو و کرامات و ... هستند که بیشتر به سرگرمی و افسانه شبیه است و نگاه جدی در آثار عاشورایی دیده نمی‌شود.

وی با اشاره به حوزه‌های مغفول مانده در رابطه با حوزه عاشورا بیان کرد: در رابطه با این موضوع کارهای بسیاری بر زمین مانده و باید سال‌ها پیش انجام می‌شد که یکی از آنها کتابشناسی جامع درباره عاشورا و امام حسین(ع) است که حتی یک کتابنامه درباره امام حسین(ع) وجود ندارد.

صحتی سردرودی با اشاره به جایزه دعبل - کتاب سال عاشورا- در ارتقای سطح کیفی آثار گفت: جشنواره‌هایی تاکنون برگزار شده و تأثیرگذار نبوده است، که امیدواریم جایزه دعبل اثرات مثبت خود را برجای بگذارد.

وی تصریح کرد: باتوجه به اینکه بسیاری از داوری‌ها در جوایز و جشنواره‌های ادبی عادلانه و منصفانه نیست، این جایزه باید تدابیری بیندیشد تا داوری‌ها از این آفت‌ها به دور باشد.

یادآوری می‌شود مراسم اختتامیه جایزه دعبل –دوسالانه کتاب عاشورا – سه‌شنبه، هفتم مهرماه سال‌جاری با حضور عاشوراپژوهان و کارشناسان در مجموعه فرهنگی سرچشمه برگزار می‌شود.

کد خبر 2925453

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha