به گزارش خبرگزاري "مهر" به نقل ازستاد خبري همايش همكاريهاي ايران و چين، غلامرضا منوچهري، مديرعامل شركت پتروپارس صبح ديروز در مراسم افتتاحيه اين همايش گفت: خاورميانه بيش از 75 درصد منابع نفت و گاز جهان را به خود اختصاص داده است و ايران داراي دومين منابع گازي و سومين منابع نفتي در دنيا است و در بخش گاز منابع كشف نشده ي زيادي نيز در ايران وجود دارد.
وي با اشاره به اهميت زياد موقعيت ايران به لحاظ همجواري با كشورهاي تازه استقلال يافته، در شمال و خليج فارس در جنوب اظهار كرد: ايران بين شرق و غرب جهان قرار گرفته است و تنها از جهت در اختيار داشتن منابع نفت و گاز، داراي اهميت فوق العاده اي، بلكه از لحاظ ترانزيت نفت و گاز نيز مي تواند نقش محوري ايفا كند.
منوچهري افزود: چين داراي اقتصاد بزرگي با رشد 10 درصد GDP در سال است و موزانه اقتصادي آن بسيار مثبت است.
وي با اعلام اين كه ايران نيز كشوري با برخورداري از منابع طبيعي قابل توجه و نيروي انساني جوان و مستعد است، گفت: ايران به شدت نياز به پيشرفت همه جانبه دارد وي با اشاره به اينكه هيدروكربورها در ايران نقش تعيينكنندهاي دارد در اقتصاد 200 ميليارد دلاري ايران، سهم هيدروكربورها اعم از صادرات نفت و ساير مشتقات نفتي بسيار بالاست.
مديرعامل شركت پتروپارس، نگاه ايران به شرق و به ويژه به چين را نگاه استراتژيك خواند و گفت: اين موضوع در بخش نفت و گاز از اهميت بيشتري برخوردار است.
منوچهري با اشاره به همكاري ايران و چين تصريح كرد: اين همكاريها نبايد به راهكارهاي ساده و متعارف و سنتي محدود شود ما نيازمند به جامع نگري و درك پيچيدگيهاي دوران جديد و مزيتهاي دو طرف هستيم.
وي افزود: بايد به فكر ايجاد خلق فرصتهاي جديد باشيم هنر ما اين است كه از امكانات دو كشور ، ساختارهايي كارآمد با استفاده از منابع پولي و بانكي، بهترين فرصتها را ايجاد كرده و آنها را در جهت منافع دو كشور پياده سازي و اجرا كنيم و اساس همكاريها در جهت تامين انرژي چين است.
منوچهري با اشاره به اينكه چين از سرمايه عظيمي در سطح جهان برخوردار است اظهار كرد: انتظار داريم چينيها اجراي منابع نفت و گاز از تكنولوژيهاي روز دنيا استفاده كنند و در جريان فعاليتهاي مشترك شركتهاي چيني نيز اين فناوريها را نيز به كشورمان منتقل كنند.
وي افزود: با توجه به قابليتهاي شركتهاي چيني، بايد با مشاركتهاي ايراني و چيني، به توسعه زيرساختهاي ايران از جمله ساخت بزرگراهها، قطارهاي شهري و شبكههاي مخابراتي سرعت دهيم. البته اين مسئله به علت ناتواني شركتهاي ايراني نيست، بلكه به لحاظ كمبود منابع مالي و ضرورت سرعت بخشيدن به اجراي طرحها و تقويت و كارآمدي و نظام مديريت پروژه در اين طرحها است.
مديرعامل پتروپارس تاكيد كرد: سطح تبادلات علمي، تكنولوژِيكي، فرهنگي و حرفهاي بين دو كشور بايد افزايش يابد و اين امر از طريق همكاري شركتهاي دو طرف در مهندسي، ساخت، توليد، بهره برداري و خدمات امكان پذير است.
وي خاطرنشان كرد: بايد مراقب باشيم با توجه به مزيتهاي شركتهاي چيني در توليد كالاهاي مصرفي، تجهيزات صنعتي و حتي خدماتي، به وارد كننده صرف تبديل نشويم. اين نكته مراقبت بيشتري را مي طلبد، زيرا چين مزيتهاي اقتصادي زيادي نسبت به ساير كشورها دارد كه همواره موازنه اقتصادي را به نفع اين كشور تغيير مي دهد.
منوچهري در ادامه افزود: در بخش نفت و گاز، مي توان سطوح مختلفي را براي همكاري تعيين كرد، البته اين سطوح مختص به نفت و گاز نبوده و مي تواند تا حدودي در بخشهاي ديگر نيز مورد استفاده قرار گيرد. اهميت سطوح بالايي به مراتب بيشتر است و تاثيرگذاري اقتصادي به ترتيب از بالا به پايين است مديرعامل پتروپارس با تاكيد بر اين كه ما به خلق فرصتهايي نظير انجام عمليات اكتشافي و ارائه گزارش ارزيابي اقتصادي به طرفين براي سرمايه گذاري علاقمند هستيم گفت: موضوع نرخ بازگشت، حجم سرمايه گذاري، سهم مشاركت نيروهاي دو طرف، نسبت مشاركت، تكنولوژي و نحوه بازيافت سرمايه در اين نوع طرحها مهم است.
منوچهري در ادامه به بخشي از پروژههاي اجرايي تعريف شده اشاره كرد كه نوع كار و منافع حاصله شناسايي شده است و براي اجرايي شدن اين پروژهها نياز به منابع مالي است و گفت: مشاركت شركتهاي چيني معتبر و حضور شركتهاي غربي در اين مشاركت ، امكان جذب سرمايه از منابع ديگر را نيز فراهم مي كند و طرف ايراني خواستار سهم اجرايي بيشتر و مشاركت در همه بخشهاي كار است. البته موضوع انتقال تكنولوژي نيز در اين ميان مهم است.
مديرعامل پتروپارس با اشاره به اين كه شركتهاي ايراني مي توانند به تدريج در صورت ارائه پيشنهاد مناسب، جايگزين شركتهاي كرهاي، ژاپني و اروپايي شوند گفت: البته در اجراي اين طرحها كه قالب فاينانس دارند، تامين مالي از سوي چين كمك شاياني خواهد كرد.
وي گفت: تمايل داريم در جاهايي كه چينيها صاحب تكنولوژي و سرمايه هستند، وارد عمل شوند و نهادهاي مشترك توليدي و خدماتي بين دو كشور نيز راه اندازي شود.
در ادامه مراسم نيز سفير چين، بر ادامه و گسترش همكاريهاي ايران و چين در زمينه انرژي تاكيد كرد و گفت: اميدواريم با انعقاد تفاهم نامههاي جديد گسترش همكاريها سرعت يابد.
سفيرچين در ايران گفت: در توان و تفكر استقلال خواهي مردم ايران ترديدي نداريم اما جذب فنون پيشرفته خارجي و جلب سرمايه هاي خارجي در تسريع بهره برداري از نفت و توليد در بازار جهاني، نقش اساسي دارد.
به گزارش مهر، ليوژنتانگ، سفير جمهوري خلق چين در ايران در مراسم افتتاحيه همايش همكاري هاي ايران و چين در زمينه هاي نفت، گاز، پتروشيمي و انرژي هاي نو كه صبح امروز در دانشگاه كيش برگزار شد، با اشاره به مناسبات بازرگاني دو كشور ايران و چين كه با توسعه مداوم همراه است، خاطر نشان كرد: سطح همكاري هاي بازرگاني دو كشور روز به روز افزايش يافته و از سال 2005 ميلادي بازرگاني دو جانبه به حجم 10 ميليارد دلار رسيده است و همزمان با آن طرفين در زمينه حمل و نقل، سرمايه گذاري، مواد شيميايي، فنون مخابراتي و ديگر زمينه هاي فني به دستاوردهاي خوبي رسيده است.
وي همكاري ايران و چين در زمينه انرژي را داراي جايگاه بزرگي در مبادلات دو كشور دانست و افزود: بر مبناي مبادلات سياسي دو كشور كه مكمل يكديگر هستند، اميد داريم همكاري هاي چين با ايران در زمينه انرژي گسترش و توسعه يابد.
سفير چين در ايران ادامه داد: توسعه مناسبات براي هر دو كشور اهميت راهبردي زيادي دارد زيرا كه ايران از نظر نفت و گاز در جهان مقام دوم و در اوپك نيز دومين صادر كننده شناخته شده است.
وي يادآورد شد: در توان و تفكر استقلال خواهي مردم ايران ترديدي وجود ندارد اما جذب فنون پيشرفته خارجي و جلب سرمايه هاي خارجي در تسريع بهره برداري از نفت و توليد در بازار جهاني نقش اساسي دارد. همزمان با توسعه همكاري ها، بايد يك بازار مصرف بالقوه نفت وجود داشته باشد كه اين امر در توسعه اقتصاد ايران نقش اساسي دارد.
وي ضمن بيان اين مطلب كه چين در بازارهاي با ثبات و قوي دارد كه مي تواند در توسعه نفت و گاز موثر باشد افزود: در چهل سال خير، شركتهاي نفتي چين با توسعه روبرو بودهاند و امروز اين شركتها ميتوانند در زمينه هاي صنايع نفت، از فنون پيشرفته جهاني استفاده كنند و اين شركتها توانستهاند به توان خوبي دست يابند و از امكانات مالي مناسبي برخوردارند.
سفير چين با اشاره بر اينكه شركتهاي نفتي چين از سال 1990 به بعد وارد بازار ايران شدند، گفت: قدرت و توان فني و تجربه مديريت آنها در ايران شناخته شده است و براي توسعه مناسبات دو كشور شالوده خوبي فراهم كردهاند.
وي خاطر نشان كرد: ما معتقديم در زمينه همكاري با ايران، به جايگاه اصلي هنوز نرسيدهايم و بايد تلاش كنيم تا هر چه سريعتر تفاهمنامههاي مربوط در اين زمينه، منعقد شود تا سطح مناسبات در زمينه انرژي بين دو كشور گسترش يابد.
نظر شما