به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از بهزیستی استان زنجان، گل نساءآقامحمدی به اجرای طرح های فوق به صورت پایلوت در مرکز استان ها اشاره کرد و افزود: هدف از اجرای این طرح ها کاهش شیوع و بروز معلولیت های ناشی از اختلالات ژنتیک است.
وی اظهار کرد: در این طرح کارشناسان مجری طرح در استان ها با هماهنگی ادارات آموزش و پرورش، مراکز بهداشتی و درمانی و موسسات آموزش عالی پرسشنامه گروه هدف را تکمیل می کنند.
معاون پیشگیری بهزیستی استان زنجان شناسایی گروه های پرخطر پس از بررسی پرسشنامه ها را مهم ارزیابی کرد و گفت: پس از شناسایی، ارجاع به مراکز مشاوره ژنتیک برای بررسی و تشخیص نوع بیماری ژنتیکی و اقدامات لازم برای پیشگیری بیماری در نسل های بعدی صورت می گیرد.
آقامحمدی جامعه هدف اجرای این طرح را دانش آموزان، دانشجویان و زوجین در شرف ازدواج عنوان کرد و افزود: ترویج فرهنگ مشاوره و آگاه سازی و حساس سازی جوانان قبل از ازدواج و شناسایی ناقلان از مهمترین مزایای انجام مشاوره ژنتیک فردی است.
وی ادامه داد: پیشگیری از ازدواج های پرخطر نقش بسزایی در کاهش معلولیت ها دارد.
معاون پیشگیری بهزیستی استان زنجان گفت: اجرای طرح غربالگری اختلالات ژنتیک در افراد ۱۵ تا ۲۵ سال نقش بسزایی در کاهش درصد معلولیت ها ایفا می کند.
آقامحمدی اظهار کرد: تولد فرزند بیمار نه تنها موجب زندگی دشوارکودک می شود بلکه کیان خانواده را متزلزل کرده و هزینه های سنگینی را به خانواده تحمیل می کند.
وی پیشگیری را بهترین اقدام برای کاهش بروز بیماریهای ارثی مادرزادی دانست و تصریح کرد: برای یک کودک عقب مانده ذهنی یا ناتوان فیزیکی هزینه های فراوانی به جامعه تحمیل می شود.
معاون پیشگیری بهزیستی استان زنجان گفت: عوامل محیطی، درصد بالای ازدواج های فامیلی، شیوع بالای بیماری های خونی مثل تالاسمی، عدم آگاهی مردم درباره پیشگیری از بیماری ها را در ایجاد معلولیت ها تاثیرگذار است.
نظر شما