به گزارش خبرنگار مهر، سرهنگ مختار کرمی در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان که روز چهارشنبه در استانداری قزوین برگزار شد، اظهار داشت: بخش خصوصی برای راهاندازی کمپ نگهداری معتادان زن اعلام آمادگی کرده که نیازمند حمایت دولتی است.
وی افزود: یک مکان در کوهین که از درمانگاههای بدون استفاده است برای این کار انتخابشده که در صورت همکاری دانشگاه علوم پزشکی محل مناسبی برای اجرای طرح است.
کرمی یادآور شد: برای اجتماعی کردن موضوع اعتیاد و مقابله همهجانبه با آن طرحی بهصورت پایلوت با همکاری مساجد در استان عملیاتی خواهد شد.
وی بیان کرد: در اجرای این طرح ۳۰ مسجد شناساییشده که در گام اول ۲۲ مسجد انتخابشده که با ارتباط با مراکز درمانی محلات که زیر نظر دانشگاه پزشکی هستند پزشکان و روان شناسان بهصورت هفتگی در مساجد حضور یافته و آموزش شهروندان را با کمک هیئت امناء بر عهده خواهند گرفت.
دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر استان گفت: در این طرح اهالی محل، هیئتامنا در آموزشهای چهره به چهره شرکت کرده و با پیامدهای اعتیاد راههای مبارزه با آن آشنا خواهند شد.
وی اظهار داشت: ۱۱۵ مرکز NA در استان برای درمان معتادان وجود دارد که با استقرار پزشک و روانشناس خدمات مشاورهای داده میشود و اگر بتوانیم جلسات مشاوره را به مساجد منتقل کنیم به نتایج خوبی خواهیم رسید.
کرمی اظهار داشت: در حال حاضر ۱۰۰ روستا پاک در استان شناساییشده که با معرفی آنها باید از اهالی تقدیر کرد تا الگوی دیگران شود.
وی گفت: در حال حاضر از مجموع دو هزار فرد ثبتنامشده برای حضور در کمپها ۵۰۰ نفر را زنان تشکیل می دهند که باید نسبت به تأمین کمپ اقدام کرد.
در ادامه طاهره بیگم سیدی مشاور امور بانوان و خانواده استانداری گفت: افزایش ۱۵ درصد زنان معتاد در استان هر چند از استاندارد کشوری پایینتر است اما نگرانکننده است که باید برای آن اقدام کرد.
وی افزود: اگر مردی معتاد شود معمولاً زنان حامی خوبی برای ترک آنها هستند اما اگر زنی معتاد شود شیرازه خانواده از هم پاشیده میشود و آسیبها دوچندان است.
سیدی تصریح کرد: خوشبختانه فردی اعلام آمادگی کرده در استان کمپ ویژه بانوان را راهاندازی کند اما هزینههای آن سنگین است و نیازمند کمک دولتی است.
وی یادآور شد: باید یارانه و محل ایجاد کمپ را توسط استانداری تأمین کنیم تا این فرد با تأمین مابقی هزینهها وارد این کار شود و انگیزه خدمت داشته باشد.
کاشی مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین هم گفت: در کنار معرفی روستای پاک باید سایر آسیبها ماند طلاق، سرقت، نزاع و خشونت را هم آسیبشناسی و راهکاری برای مقابله با آن پیدا کنیم.
موسوی فرماندار آوج هم در این نشست گفت: یک روستا در آوج بهعنوان پاک معرفیشده که اهالی آن حتی سیگار هم نمیکشند که با اهرمهای تشویقی و دادن اعتبار برای اجرای طرحهای عمرانی و رفاهی منی توانیم آنها را تشویق کنیم.
حبیبی انبوهی مدیرکل دفتر روستایی استانداری هم گفت: تشکیل شورای فرهنگی در روستاهای بالای ۵۰۰ خانوار استان شکلگرفته که این کار میتواند در پیشگیری از آسیبها مؤثر باشد.
وی افزود: روستای سبز در اولویت برنامههای این دفتر است تا مناطق پاک معرفیشده والگوی دیگران قرار گیرند.
صدری خواه مدیرکل گمرک استان هم گفت: باید دنبال روشهای جدید ایدههای نو در مقابله با اعتیاد باشیم تا به نتیجه برسیم.
نظر شما