به گزارش خبرنگار مهر، در این کتاب تلاش شده است با تکیه بر آیات قرآن نشان داده شود چگونه اسلام به بحث توسعه اقتصادی و انسانی توجه نموده است و به چه شکل پیامبر اکرم(ص) در شهر مدینه این توصیه ها را به مرحله اجرا گذاشتند. آنچه کتاب حاضر را از سایر آثار تألیف شده متمایز می سازد، نگاه علمی و نظریه پردازانه ای است که نویسندگان آن، با معرفی پارادایم اسلامی توسعه و نقد اندیشه های غربی صورت داده اند. آنها به خوبی نشان داده اند که چگونه توسعه می تواند با اخلاق و معنویت گره خورده و ریشه بسیاری از مشکلات کنونی جهان در بحث فقر را از بین ببرد.
توسعه در اسلام با عناوین تعالی توسعه نفس انسانی، توسعه قیزیکی زمین و منابع طبیعی اش و توسعه جمعی انسانها، تشریح می شود. همچنین نگاه اسلام به چهار جزء ثابت توسعه یعنی امنیت، عقلانیت، نقش دولت و بازار به شکلی متفاوت از سایر دیدگاه های توسعه مورد توجه قرار گرفته است. در توسعه اسلامی مسئولیت افزاد، جامعه و دولت به صورت مستقل در نظر گرفته شده است. این تحقیق ارزشمند می تواند راهنمای پژوهشگران مسلمان برای تحقیقات تکمیلی دیگر باشد.
تحول مفهوم توسعه غربی، نوسعه به مثابه رفاه انسانی، مؤلفه های اصلی توسعه در اسلام، ابعاد توسعه در اسلام، ساختار نهادیِ توسعه در اسلام و نتیجه گیری، فصول ششگانه این کتاب را تشکیل می دهند. تحول مفهوم توسعه غربی، بنیان اولیه توسعه(۱۹۴۵-۱۷۰۰)، از جمله موضوعاتی است که نویسنده در این کتاب به آنها پرداخته است.
کتاب «اسلام و مسیر توسعه اقتصادی و انسانی» نوشته دکتر عباس میرآخور و دکتر حسین عسکری با ترجمه دکتر علی باقر دولت آبادی، برای نوبت اول لمسال در ۴۸۷ صفحه از سوی انتشارات دانشگاه مفید قم منتشر شده است.
نظر شما