به گزارش خبرنگار مهر، احمد جمالی زاده صبح یکشنبه در مراسم آغاز طرح سلامت دهان و دندان دانش آموزان در شهرستاهای رفسنجان و انار در دبستان دخترانه شاهد رفسنجان، گفت: طرح تحول سلامت دهان و دندان دانش آموزان در دو مرحله در کلیه دبستانهای شهرستانهای رفسنجان و انار از امروز اجرایی شد.
وی افزود: در ابتدای اجرای این طرح، فرمهای رضایتی به دانش آموزان داده شد تا ضمن آشنایی والدین آنها با این طرح، رضایتمندی والدین از اجرای وارنیش فلوراید را برای فرزندان خود اعلام کنند و بالطبع در قبال دانش آموزانی که والدین آنها فرم رضایت را امضا نمی کنند، اقدامی انجام نخواهد شد.
جمالی زاده بیان داشت: در این طرح دو نفر از همکاران ما به مدارس مراجعه و ابتدا برای دانش آموزان تشکیل پرونده می دهند و اطلاعات دانش آموز ثبت می شود.
وی ادامه داد: پس از معاینه دندانهای دانش آموز، وضعیت کلی دندانهای وی بررسی و اطلاعات دندانهای وی در سیستم ثبت می شود، اگر نیاز به ترمیم و جرم گیری داشته باشد در سامانه سپاس این دانش آموز ثبت می شود و سپس طرح وارنیش فلوراید اجرا می شود.
رئیس مرکز بهداشت رفسنجان تصریح کرد: از امروز ۱۱ تیم دو نفره با آموزشهایی که از قبل دیده اند در ۱۱ مدرسه در رفسنجان و انار حضور پیدا می کنند پیش بینی می کنیم مرحله اول این طرح تا ۱۰ دی ماه به پایان برسد و پس از آن بلافاصله مرحله دوم آغاز می شود.
جمالی زاده تصریح کرد: در این طرح سلامت دهان و دندان ۴۰ هزار دانش آموز مقطع ابتدایی رفسنجان در دو مرحله بررسی می شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان اجرای این طرح را کار بسیار بزرگی دانست و گفت: اجرای طرح سلامت دهان و دندان دانش آموزان تا ۶۰ درصد از پوسیدگی دندان در مراحل بعدی جلوگیری می کند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر وضعیت مناسبی در رابطه با وضعیت دندان دانش آموزان وجود ندارد، تصریح کرد: می توانیم با اجرای چنین طرحی، در پنج سال آینده میزان پوسیدگی دندانها را در دانش آموزان کاهش دهیم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در ادامه با تشریح جزئیات بیشتری از این طرح، گفت: هر تیم دو نفره بین ۵۰ تا ۶۰ دانش آموز را معاینه و طرح وارنیش فلوراید را اجرا می کند.
جمالی زاده افزود: در مناطق محروم به خصوص در روستاها تعدادی مسواک و خمیردندان نیز بین دانش آموزان توزیع خواهد شد.
وی با بیان اینکه تمام خدمات این طرح به صورت رایگان انجام می گیرد، افزود: اعتبار کامل این طرح از سوی وزارت بهداشت تأمین شده است.
رئیس مرکز بهداشت رفسنجان ابراز داشت: در ادامه این طرح، دانش آموزانی که مشکل و آسیب دندان داشته باشند را به دندانپزشکانی که به مدارس می فرستیم، ارجاع می دهیم که پس از معاینه آنها، مراکزی را در نظر گرفته ایم که با هزینه بسیار کم مشکلات دندان آنها برطرف شود.
جمالی زاده از در نظر گرفتن تعدادی یونیت دندانپزشکی سیار در برخی مدارس شلوغ و پرازدحام خبر داد و گفت: اتوبوسی با یونیت دندانپزشکی تجهیز شده است که این اتوبوس به صورت نوبتی به مدارس اعزام شده و اقدامات دندانپزشکی را برای دانش آموزان انجام می دهد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در پایان یادآور شد: رعایت توصیه های بهداشتی در پیشگیری از بیماریهای دهان و دندان ضروری و همواره مقدم بر درمان است، پس دانش آموزان سعی کنند با انجام مسواک، استفاده از نخ دندان و سایر مواردی که از پوسیدگی دندان جلوگیری می کند، دندانهای سالمی داشته باشند.
مسئول سلامت دهان و دندان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان نیز در این مراسم اظهار داشت: طرح وارنیش فلوراید طرحی است که در کشورهای پیشرفته انجام گرفته و طرح مبتدی و پایلوت نیست.
محمود معتمدی افزود: در این طرح در نرم افزار «سپاس» که پرونده الکترونیک سلامت برای دانش آموزان نام دارد برای هر دانش آموزان اطلاعات مربوط به دندان وی به طور دقیق ثبت می شود.
وی با اشاره به اینکه این طرح از امروز در تمام مناطق شهرستانهای رفسنجان و انار آغاز می شود، بیان داشت: امیدواریم با اجرای این طرح، تلنگری برای خانواده ها در رسیدگی به وضعیت دندان فرزندان خود داشته باشیم تا در آینده مشکلات کمتری را در زمینه بیماریهای دهان و دندان شاهد باشیم.
نظر شما