به گزارش خبرگزاری مهر، مجید نصیری برومند، مجری طرح « تولید نانو ذرات نقره با استفاده از دو ماده رنگزای گیاهی» با اشاره به اهمیت استفاده از مواد دوستدار طبیعت در انجام فرآیندهای شیمیایی گفت: نانو ذرات نقره از لحاظ علمی و صنعتی بسیار قابل توجه هستند و روشهای متعددی برای سنتز آنها ابداع شده است.
وی ادامه داد: استفاده از روشهای شیمیایی برای تهیه نانوذرات به دلیل حضور مواد شیمیایی سمی نگران کننده است و تلاش زیادی جهت استفاده از ترکیبات طبیعی برای تولید آنها شده است که به عنوان روشهای سنتز سبز شناخته می شوند.
نصیری یادآور شد: روشهای سبز سنتز نانوذرات به دلیل کاهش تولید مواد سمی و خطرناک برای انسان و محیط زیست، می توانند جایگزینی برای روش های رایج شیمیایی باشند.
مجری طرح با تاکید بر این که در تحقیقات اخیر از مواد طبیعی بهره بردیم، خاطر نشان کرد: در این تحقیقات سعی بر آن شد تا از مواد رنگزای طبیعی رایج در صنعت قالی بافی استفاده شود.
وی ادامه داد: مواد رنگزای گیاهی از زمان های گذشته برای رنگرزی الیاف طبیعی مورد استفاده قرار میگرفته است. با توجه به قدرت احیا کنندگی برخی از این مواد انتظار می رفت که بتوان از آنها برای سنتز نانوذرات نقره استفاده کرد.
محقق این طرح مواد طبیعی استفاده شده در این مطالعات را رنگزای استخراج شده از گیاه «اسپرک» و «پوست انار» ذکر کرد و گفت: نتایج نشان داد، علاوه بر آن که مواد رنگزای طبیعی استفاده شده موجب سنتز نانو ذرات نقره شده، موجب پایداری نانو ذرات نیز شده اند.
وی با اشاره به کاربردهای نانو ذرات تولید شده به این روش، یادآور شد: نانو ذرات تولید شده دارای خاصیت آنتی باکتریال است، از این رو می توان از آنها در حوزه پزشکی و منسوجات ضد میکروب استفاده کرد.
نصیری کاربرد دیگر این روش را تهیه پشم رنگرزی شده مورد نیاز صنعت قالیبافی با ویژگی ضد میکروبی دانست و اظهار داشت: الیاف رنگرزی شده با این روش، ویژگی آنتی باکتریال خواهند شد.
نظر شما