به گزارش خبرنگار مهر، سید بهمن نقیبی ظهر دوشنبه در جمع خبرنگاران رسانه های گروهی استان که در محل اداره کل دامپزشکی قزوین برگزار شد اظهار داشت: در استان قزوین سالانه بطور متوسط ۸۵ هزار راس دام برای شناسایی دامهای مبتلا به بیماری سل مورد تست قرار می گیرند که با بررسی های صورت گرفته در سال گذشته ۱۰۳ مورد سل دام بیمار شناسایی شد.
وی افزود: اداره دامپزشکی قزوین برای جلوگیری از بروز بیماری تب مالت که از جمله بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان است هرساله نسبت به انجام واکسیناسیون گله های دامی اقدام می کند که در این راستا با برررسی ۴۷ هزار راس دام، تعداد ۱۰ دام مبتلا به این بیماری در استان شناسایی شد که از دلایل مهم این بیماری کمبود واکسن بوده است.
نقیبی در ادامه با اشاره به شیوع بیماری طاعون نشخوار کنندگان کوچک، بیان کرد: پس از شیوع بیماری طاعون نشخوار کنندگان کوچک در برخی استانها مانند مرکزی، زنجان و البرز، با همکاری محیط زیست استان اقدامات پیشگیرانه در استان در حال انجام است تا در صورت بروز و مشاهده بتوان با آن مقابله کرد.
مدیرکل دامپزشکی استان قزوین تصریح کرد: خوشبختانه تاکنون علائمی از این بیماری در استان قزوین مشاهده نشده است.
مرغ های تولیدی در قزوین هورمونی نیست
وی استفاده از هورمون را در پرورش مرغ تکذیب کرد و گفت: استفاده از هورمون در واحدهای پرورش مرغ توجبه اقتصادی ندارد اما به دلیل کم تحرکی طیور، استفاده از مکمل های غذایی که موجب افزایش گوشت مرغ می شود رایج است که از نظر بهداشتی و تامین سلامتی مردم مشکلی ندارد.
نقیبی در ادامه اظهارداشت: از مهرماه سال گذشته تاکنون ۸۴ هزار و ۵۶۷ مورد از مراکز عرضه وتوزیع و بسته بندی فرآورده های خام دامی و کشتارگاهها بازرسی شده که از این تعداد ۷۸۳ مورد فراورده های غیر بهداشتی کشف و ضبط شده است.
معدوم کردن بیش از ۱۸ هزار کیلوگرم فراورده دامی
مدیرکل دامپزشکی استان قزوین گفت: همچنین در این مدت ۲۰ هزار و ۱۵۲ کیلو فراورده های مختلف ضبط شد و ۱۸ هزار و ۱۲۱ کیلو از این فرآورده ها معدوم شده است.
وی یادآورشد: ضمن نمونه برداری از ۴۶۰ مورد از فراورده های خام دامی و شناسایی تولیدات غیربهداشتی و آلوده، ۲۲۳ پرونده تشکیل و به مراجع قضایی ارجاع شد.
اعزام اکیپهای دامپزشکی به روستاها
مدیرکل دامپزشکی استان قزوین در ادامه از اعزام اکیپ های دامپزشکی در ۱۵ مهرماه به روستاها بصورت رایگان هم خبر داد.
استفاده از ماده سمی مالاشیت گرین در قزوین متوقف شده است
وی با اشاره به استفاده از مالاشیت گرین در مزارع پرورش ماهی، ادامه داد: خوشبختانه با پیگیریهای صورت گرفته در حال حاضر در استخرهای پرورش ماهی استان ماده سمی مالاشیت گرین استفاده نمی شود که با این کار زمینه تولید محصولات سالم پروتئینی در استان تقویت شده است.
نقیبی تصریح کرد: از ابتدای سال براساس سیاستهای سازمان دامپزشکی کشور، مزارع پرورش ماهی استان از لحاظ مصرف ماده سرطان زای مالاشیت گرین تحت کنترل بوده و نمونه های اخذ شده از مزارع پرورش ماهی در آزمایشگاه مرجع کنترل کیفی مواد غذایی با منشاء دامی اداره کل دامپزشکی استان تحت بررسی قرار می گیرند.
وی بیان کرد: با توجه به همکاری نیروی انتظامی و سایر دستگاههای مرتبط یا قاچاق دام ۱۳۳ دستگاه خودروی حامل دام قاچاق در سطح استان توقیف شده که این اقدام در کنار سمپاشی های به عمل آمده علیه حشرات موذی که ناقل بیماری هستند در جایگاههای پرورش دام استان، نقش به سزایی در انتقال آلودگی های دامی و کاهش وقوع بیماریها در سطح استان داشته است.
محمد فرحی مسئول روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان قزوین نیز در ادامه این نشست اظهارداشت: از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از ۲۰۰ عنوان خبری در واحد روابط عمومی تولید و گزارشهایی نیز بصورت اختصاصی توسط صدا وسیما، خبر گزاریها، نشریات تهیه شده است.
فرحی در خصوص رویکرد اداره کل دامپزشکی در تنظیم و ارسال اخبار به رسانه ها گفت: هدف از ارائه گزارش عملکرد و بیان اقدامات صورت گرفته، ارتقاء سطح اطلاعات بهداشتی عموم مردم درسطح استان است که به صورت خبر، اطلاعیه، هشدار بهداشتی یاگزارش عملکرد به صورت مستقیم یاغیر مستقیم سعی درحفظ بهداشت ذخیره دامی استان و کاهش مخاطرات ناشی از مصرف غذای ناسالم در جامعه انجام می شود.
نظر شما