امیر امینی در گفتگو با مهر در خصوص جزئیات اجرای صندوق توسعه حمل و نقل، گفت: ما برای توسعه زیربناها و ناوگان در بخش حمل و نقل نمی توانیم بر منابع دولت تکیه کنیم. از سویی دیگر هم منابع بانکی ما محدود است و امکان تامین تمامی منابع از این محل را نداریم.
وی با اشاره به اینکه سرمایه گذاری خارجی یا سرمایه گذاری از محل نقدینگی هم اعتماد سازی قوی نیاز دارد، افزود: ما باید اهرمی داشته باشیم که سرمایه گذاری ها را ضمانت کند و اگر اهرم در اختیار دولت باشد که ضمانت لازم را بدهد و به طور مداوم به منابع و سرمایه اضافه کند، این سرمایه در جهت توسعه حمل و نقل و ناوگان به کار میرود و همه انواع شقوق حمل و نقل دولتی و خصوصی به این صندوق اعتماد میکنند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اعلام اینکه در این صورت سرمایه گذاران، آورده را به عنوان اضافه بر اهرم دولت به این صندوق تزریق میکنند، ادامه داد: ایجاد صندوق توسعه حمل و نقل یک مدیریت دارایی است، چرا که میتوان عوارضی که به صورت پراکنده در کشور دریافت میشود، به اضافه درآمد سازمانها و شرکتهای تابعه وزارت راه و شهرسازی را در این صندوق آورد.
امینی افزود: اگر درآمدهای حوزه حمل و نقل را در این صندوق انباشته کنیم، اهرم قوی برای توسعه حمل و نقل در یک بازده ۷ تا ۱۰ ساله خواهیم داشت. در غیر اینصورت، حمل و نقل به زودی نمیتواند سرویس دهی لازم را به سایر بخشها داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه بخش حمل و نقل به بخشهای مختلف مانند گردشگری و کشاورزی خدمات دهی میکند، گفت: هرچه منابع بیشتری وارد این صندوق شود، خدمات دهی به سایر بخشها بهتر میشود.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اعلام اینکه اصول صندوق بر این مبنا است، اظهار داشت: ما میخواهیم با تجمیع درآمدهایی از محل عوارض و یا سایر موارد اهرمی ایجاد کنیم که سایر بخشها هم برای ورود به این صندوق تشویق کنیم.
امینی در خصوص پیش بینی تزریق منابع اعتباری به این صندوق، ادامه داد: اگر خوشبینانه نگاه کنیم، در ابتدا میتوانیم ۱۰ تا ۱۲ هزار میلیارد تومان برای صندوق فراهم کنیم اما معتقدم که با هزار تا دو هزار میلیارد تومان شروع خوبی داریم.
وی با اشاره به تامین منابع این صندوق از محل عوارض، گفت: در دنیا غیر از عوارض، راهکار دیگری برای توسعه حمل و نقل وجود ندارد زیرا پروژههای زیربنایی حمل و نقل گران و دیربازده است که هیچ سرمایه گذاری بدون اهرم دولت نمیتواند وارد این حوزه شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه باید از سه عوارض سوخت، خودرو و جاده برای این صندوق استفاده کنیم، افزود: اگر برای این سه عوارض برنامه ریزی داشته باشیم، منابع صندوق را پایدار خواهیم کرد.
امینی در خصوص اینکه آیا این صندوق به زودی راهاندازی میشود، گفت: اینکه این تمایل در قوه مجریه و مقننه وجود دارد یا نه موضوع دیگری است اما معتقدم که اجرای صندوق ضروری است.
نظر شما