به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام ناصحی رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران در توضیح این لایحه، گفت : ما این لایحه را دوبار در جلسات کمیسیون فرهنگی بررسی و به جمع بندی رسیدیم.
وی افزود : در این جمع بندی تاکید شد تا سازمانها و ارگان های ذی ربط در امور کودکان طبق مواد کنوانسیون حقوق کودک همکاری کنند تا این سرمایه های آتی مملکت بتوانند به سلامت مدیریت امور کشور را در آینده به دست گیرند.
الهه راستگو عضو کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران نیز در توضیح لایحه، گفت : لایحه دوستدار کودک در سال ۸۸ و در دوره سوم شورا به تصویب رسید و شهرداری ملزم شد تا آیین نامه اجرایی آن را به شورا ارائه کند که متاسفانه با تأخیر شش ساله به شورا ارائه شد.
وی ادامه داد : هدف از این مصوبه ارتقاء شرایط زیست محیطی، عمومی، حمل و نقل، شهرسازی و معماری، امور بهداشتی، فرهنگی و اجتماعی برای کودکان است تا با همکاری و تعامل با سایر مراجع و سازمانهای مرتبط این اهداف محقق شود.
راستگو افزود : در این آیین نامه راهبردها، ارکان، کمیته اجرایی و منابع لازم برای بودجه و اعتبارات این مصوبه تعریف شده است.
سرخو : تهران شهر دشمن کودک است
محسن سرخو عضو شورای شهر تهران در جریان بررسی این لایحه گفت : اساساً تهران را شهر دوستدار کودک نمی د انم چرا که با این بحران آلودگی هوا، کودکان کار در چهارراه ها و... و. تهران شهر دشمن کودک است.
وی در ادامه به چند بند آیین نامه ایراد گرفت و پیشنهادات اصلاحی خود را مطرح کرد.
سرخو تصریح کرد : در بندی از این آیین نامه اشاره شده است که به کودکان زیر ۱۲ سال کارت بلیط رایگان وسایل حمل و نقل عمومی ارائه شود که این موضوع به نظرم در این آیین نامه نمی گنجد و باید در جای دیگر سیاست گذاری شود. بنابرابن پیشهاد حذف این بند را دارم.
احمد مسجد جامعی عضو کمیسیون سلامت شورای شهر تهران ضمن ارزشمند دانستن این مصوبه گفت : ما باید در این مصوبه استراتژی حقوق کودک را در تمام شهر طراحی کنیم یعنی به عنوان شورای شهر سیاستگذاری کنیم نه شورای شهرداری. بنابراین لازم است تا سایر دستگاهای که در بهبود زندگی کودک مؤثر هستند نیز دعوت و با آنها تعامل داشته باشیم.
غلامرضا انصاری عضو کمیسیون بودجه شورای شهر تهران در جریان بررسی این لایحه گفت : با توجه به اینکه ورود تکنولوژِی و کامپیوتر و فضای مجازی در زندگی امروز ما و آشنایی کودکان با این موضوعات باعث آسیب های جدی به زندگی اجتماعی کودکان می شود، بنابر این باید در این لایحه به این موضوع هم توجه شود.
وی پیشنهاد داد : با توجه با امکانات موجود باید پیوند مدارس با کانونهای زیست با طبیعت، حیات وحش و توسعه کار جمعی را تقویت کنیم تا کودکان از آسیب های فضای مجازی دور شوند و روحیه تعامل خودباوری وکارگروهی در آنها تقویت شود.
وی همچنین تأکید کرد : توسعه شورای راهبردی این آیین نامه می بایست با حضور روانشناسان و جامعه شناسان ساماندهی شود.
در ادامه احمد حکیمیپور عضو شورای اسلامی شهر تهران افزود: ما نمیتوانیم به غیر از دستگاههای زیرمجموعه شهرداری، برای دستگاههای دیگر نیز تعیین تکلیف کنیم و باید از سایر دستگاهها دعوت به عمل بیاید.
در پایان پس از بحث و بررسی و انجام اصلاحات پیشنهاد شده لایحه رأی گیری و به تصویب رسید.
نظر شما