به گزارش خبرنگار مهر، معصومه ابتکار ظهر پنج شنبه در کار گروه گرد و غبار و احیای تالاب جازموریان استان کرمان اظهار کرد: امیدواریم مباحث مطرح شده در مورد نجات تالاب جازموریان را با هدف چاره یابی و اقدام اجرایی مبتنی بر اطلاعات علمی و برنامه بتوانیم دنبال کنیم.
وی گفت: موضوع ریزگردها در سطح ملی اهمیت زیادی برای دولت و مردم دارد و مقام معظم رهبری توجه زیادی به مسئله ریزگردها در بیانات خود داشته اند.
ابتکار تاکید کرد: با سیاست های مورد تاکید رییس جمهور در احیا تالاب ها و مطالعات علمی و برنامه های مربوط به گرد و غبار، اراده ملی برای تغییر روند گذشته و اجرای برنامه ها مبتنی بر نگاه زیست محیطی شکل گرفته است.
وی افزود: مشکل اصلی اینگونه برنامه ها هماهنگی بین بخش ها است که خوشبختانه امروز حضور بخش های مختلف اجرایی کشور را در کنار هم داریم و هماهنگی های لازم صورت گرفته است.
رئیس سازمان محیط زیست کشور با اشاره به اینکه دولت یازدهم به طور جدی و راهبردی پیگیر این مسائل است تصریح کرد: واگذری اختیارات وعملکرد دستگاه های اجرایی در بحث احیا تالاب ها، تعیین حقابه زیست محیطی، بازنگری سیاست مدیریت مراتع و ... امروز در دستور کار دولت قرار گرفته و به صورت راهبردی از سطح دولت تا شورای عالی آب و حفاظت محیط زیست دنبال می شوند.
وی گفت: بسیاری از مشکلات ما در کشور تحت تاثیر تغییر اقلیم است و ما باید شرایط کشور را بر اساس این تغییرات بررسی کنیم و برنامه های ما در بخش های کشاورزی، صنعت و ... نیز باید مطابق با این تغییرات اصلاح و بازنگری شود.
ابتکار بیان اینکه مشکلات جازموریان حاصل سال ها بی توجهی و حتی انکار است افزود: متاسفانه در سال های گذشته نه تنها مشکلات جازموریان بررسی نشده حتی انکار هم شده است.
وی ادامه داد: این عوامل سبب شد که امروز تالاب جازموریان به کانون گرد و غبار تبدیل شود و مشکلات زیادی برای مردم منطقه و استان و حتی در سطح ملی به وجود آورد.
ابتکار افزود: به دنبال یک ساز و کار بین بخشی و بین استانی و با مشارکت همه ذی نفعان و مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی استانی، ملی و بین المللی برای احیای تالاب جازموریان هستیم.
وی تاکید کرد: چاه های غیر مجاز یکی از عوامل مهم در ایجاد مشکلات جازموریان است که در صورت ادامه این روند لطمه جدی به معیشت مردم منطقه وارد می شود، باید برای بسته شدن این چاهها اقدامی جدی و سریع صورت گیرد.
وی افزود: به دنبال آن هستیم تا با اعتبارات کافی طرحی مشابه الگوی دریاچه ارومیه و هامون را در جازموریان اجرا کنیم.
معاون رئیس جمهور تصریح کرد: برای معرفی، شناخت و ایجاد حساسیت در مورد تالاب جازموریان باید تلاش های گسترده ای انجام شود.
ابتکار بیان داشت: گرد و غبارهای ایجاد شده در منطقه برحوزه های مختلف اقتصاد، صنعت،کشاورزی و منابع طبیعی موثر است و باید در برخورد با آن یک نگاه جامع داشته باشیم.
وی تصریح کرد: تهیه سند مقابله با گرد و غبار استان کرمان گام مهمی در راستای مبارزه با این پدیده است که در استان کرمان آماده شده و امیدواریم نهایی شود.
رئیس سازمان محیط زیست در پایان ابراز امیداوری کرد با احیای تالاب جازموریان و مدیریت صحیح منابع زیرمینی در استان، مشکل گرد و غبار بهبود پیدا کرده و مردم بتوانند از جاذبه های طبیعی فوق العاده استان کرمان که از سرمایه های گردشگری و فرهنگی کشور است، استفاده کنند.
نظر شما