به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام اسماعیل خیرخواه، صبح شنبه در همایش ضرورت های ملی وحدت مذاهب از نگاه رسانه، اظهار داشت: وحدت به این معنا نیست که مذاهب اسلامی از بین بروند و تنها یک مذهب تشکیل شود بلکه به این معنا است که مذاهب اسلامی در تعامل مناسب با یگدیگر قرار گیرند.
وی افزود: امروز قریب به یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون مسلمان با اقرار به کلمه لا اله الی الله در جهان زندگی می کنند و ۵۷ کشور مسلمانان را در خود جای داده اند که بیشترین مسلمانان در کشورهای آسیایی و آفریقایی هستند.
خیرخواه بیان داشت: از آنجا که مساله اتحاد، منحصر به جامعه اسلام نیست و بشر نیاز به وحدت دارد، غیرمسلمان ها به وحدت بیش از امت اسلامی تاکید دارند و به آن عمل می کنند، بنابراین این مساله باید در دستور کار جوامع اسلامی نیز قرار گیرد.
رئیس مرکز بزرگ اسلامی شمال کشور تصریح کرد: براساس آنچه در قرآن کریم بیان شده، اختلاف باعث از بین رفتن ظرفیت های جهان اسلام می شود و پیامبر گرامی اسلام(ص) بیش از هر چیزی به وحدت در جامعه اسلامی تاکید داشتند.
خیرخواه گفت: امروز جهان اسلام با چالش ها و مشکلات بسیاری رو به رو است از جمله اختلاف و تعارضات بی حاصلی که شکل گرفته و وحدت جهان اسلام را تحت الشعاع قرار داده است.
رئیس مرکز بزرگ اسلامی شمال کشور تصریح کرد: موانع وحدت شامل موانع نظری و عملی هستند، موانع نظری به این معنی که مذاهب به طور فکری وحدت را قبول نداشته باشند و موانع عملی مانند اقدامات برخی از افراد افراطی که سبب تفرقه افکنی میان مسلمانان می شود.
خیرخواه بیان داشت: شخصیت های بزرگ جهان اسلام از جمله سیدجمال الدین اسدآبادی، عبدوس و سایر پیشگامان همواره به دنبال ایجاد وحدت بودند.
وی افزود: سید جمال الدین اسد آبادی راهکار وحدت مسلمان را در بازگشت به اصول اسلامی بیان کرد و عبدوس وهابیت را مانع وحدت جهان اسلام معرفی کرد.
رئیس مرکز بزرگ اسلامی شمال کشور راهکارهای عملی وحدت بین امت اسلامی را تمسک به قرآن کریم و سنت نبوی حضرت محمد(ص)، تاکید بر حفظ نظام ارزشی اسلام، تقویت مشترکات اسلامی، روحیه تعامل و مدارا در برخورد با مخالفان، احترام به مقدسات دیگر مذاهب عنوان کرد.
خیرخواه با اشاره به لزوم رعایت اصول اخلاقی در رفتار و گفتار با دیگر مذاهب یادآور شد: اهانت می تواند تحریک آمیز و کینه ساز بوده و مانع تحقق وحدت میان مذاهب شود چرا که از اصول اخلاقی تاکید شده در اسلام نیکی کردن و دوری از زشتی و پاسخگویی مناسب به بدی ها است.
نظر شما