۳ اسفند ۱۳۸۴، ۸:۳۲

محمد نوريزاد در گفت وگو با "مهر" :

حضور پر رنگ ناهنجاريهاي خانوادگي در فيلم هاي امسال، واقعيت جامعه است

حضور پر رنگ ناهنجاريهاي خانوادگي در فيلم هاي امسال، واقعيت جامعه است

محمد نوري زاد گفت : حضور پررنگ ناهنجاريهاي خانوادگي در فيلم هاي امسال، واقعيات جامعه هستند و فيلمسازان هم متاثر از اين واقعيتها، اين مسايل را در آثارشان مطرح كرده اند .

"محمد نوري زاد"، كارشناس و كارگردان سينماي ايران، ضمن بيان اين مطلب، در گفت وگو با خبرنگار سينمايي "مهر"، در مورد برگزاري جشنواره و كيفيت فيلمهاي جشنواره گفت : در برگزاري جشنواره، در قاره آسيا صاحب نام هستيم، به چند دليل.  بعد از گذر سالهاي زياد، انقلاب ايران اسلامي فيلمسازاني را به دنيا معرفي كرده است كه سينماي دنيا نمي تواند به سادگي از كنار اين نامها عبور كند و جشنواره اي هم كه در ايران برگزار مي شود، به هر تقدير، جزو يكي از جشنواره هاي مهم دنيا محسوب مي شود، اما تا رسيدن به جايگاه درست و شايسته، هنوز فاصله زيادي داريم، واقعيت اين قضيه اين است كه براي مظهريت يافتن جشنواره و پر كردن كاستي هاي موجود، بايد سعي كنيم جشنواره را مشتركاً با چندين كشور منطقه برگزار كنيم و دو وجه را در نظر داشته باشيم، يكي  استفاده از عنوان جشنواره كشورهاي اسلامي و جهان اسلام و ديگر اينكه، ايران پيش قدم بشود و جشنواره قاره آسيا را برگزار كند .

وي افزود : اينكه جشنواره در سطح خوبي بود، يا نه؟ بستگي دارد به حضور فيلمسازان شاخص و صاحب نام و مطرح كه با حضور يا عدم حضورشان يك منحني صعودي و نزولي را ترسيم مي كنند، اما در مجموع به دليل اينكه اين جشنواره مظهر معرفي توليدات يك سال سينماي ايران است و مي توانيد گرايش هاي فكري و روحي و فرهنگي يك جامعه را در اين توليدات ببينيد، ازاين جهت ارزشمند و مهم است و اينكه بولتن دير يا زود آماده شده  و يا فيلمها دير حاضر شده، اين گونه مسايل، جوانب كار محسوب مي شوند و در مجموع ،جشنواره فجر جشنواره مباركي است و مي تواند به يك جايگاه رفيعي تري هم دست پيدا كند.

نوريزاد در ادامه تاكيد كرد: جاي سينماي انديشه هميشه در مجموعه توليدات ما خالي است و اين سينما جهان شمول است و مي تواند در قالب يك اثر جنايي و يا دفاع مقدس باشد.

وي در مورد رويكرد گسترده سينماگران در جشنواره امسال به بيان گسست روابط خانودگي در آثارشان گفت : به هر حال ما چه بخواهيم و يا نخواهيم، آمار وحشتناك اولين كشور پر طلاق را در دنيا داريم ، جامعه اي كه قبل از انقلاب، كمتر طلاق و جدايي در آن وجود داشت ، آلان متاسفانه در اين زمينه رشد بالايي داشته است. فيلمسازان هم متاثر از اين واقعيتها، آن ها را در آثارشان مطرح كرده اند .

سازنده " شاهزاده ايراني " تاكيد كرد : با اين توليدات فعلي نمي توانيم به خواسته مان در زمينه دست يابي به سينماي ملي دست پيدا كنيم و توليدات ما بايد محصول يك انقلابي باشند كه براي دنيا كلي حرف دارد، متاسفانه ما  در عرصه هاي هنري از اين روح انقلاب فاصله گرفته ايم و وظيفه هنرمندان و سينماگران، پرداختن به اين موضوعات است. هنرمندان بايد به رسالت جهاني خودشان بپردازنند و از پرداختن به مو ضوعاتي كه در تمام جوامع رخ مي دهد و انعكاس آن چندان خوشايند نيست، دوري كنند .  

 وي در مورد حضور كم رنگ سينماي دفاع مقدس در جشنواره امسال گفت : سينماي دفاع مقدس نبايد متوقف در 8 سال وقوع آن باشد، بلكه بايد از زواياي مختلف به زيبايي هاي مختلف  موجود در آن نيز پرداخته بشود، يكي از علتهايي كه فيلمهاي دفاع مقدس نمي توانند با مخاطبان به درستي ارتباط برقرار كنند، مقطعي بيان كردن اين رخداد مهم و تاريخي است. بايد ارزشهاي دفاع مقدس را با رويكردي كاربردي و امروزي و داراي جذابيت، براي نسل جوان ارائه كنيم. اگر اينگونه عمل كنيم ، شاهد رونق دوباره سينماي دفاع مقدس خواهيم بود.

کد خبر 293829

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha