۲۰ مهر ۱۳۹۴، ۱۲:۳۹

نشست بررسی پرونده 3000 بورسیه؛

درهای قوه قضائیه به روی بررسی پرونده بورسیه‌ها باز شود

درهای قوه قضائیه به روی بررسی پرونده بورسیه‌ها باز شود

نمایندگان دانشجویان بورسیه در نشست خبری با تشریح تخلفات وزارت علوم در پرونده ۳ هزار دانشجوی بورسیه تاکید کردند:درهای قوه قضائیه به روی بررسی پرونده دانشجویان بورسیه باز شود.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست بررسی پرونده سه هزار دانشجوی بورسیه با حضور نمایندگان این دانشجویان و رسانه‌های گروهی در خبرگزاری فارس، برگزار شد.

سیدمجتبی حسینی‌ سخنگوی ۳ هزار دانشجوی معترض بورسیه در این نشست گفت: مقام معظم رهبری در دیدار با اساتید دانشگاه‌ها مسئله بورسیه‌ها یکی از مصادیق سیاست‌بازی و حاشیه‌سازی در وزارت علوم خواندند.

وی ادامه داد: ایشان فرمودند تحقیقات دقیق نشان می‌‌دهد مسئله بورسیه‌ها به آن شکلی که روزنامه‌ها پرداختند، نبوده است. اگر هم بود باید از راه قانونی ایرادات بررسی می‌شد. کار انجام شده خلاف قانون، اخلاق و تدبیر بود.

حسینی با بیان اینکه فکر نمی‌کردیم رهبر انقلاب این‌گونه وارد مصداق ظلم به بورسیه‌ها شوند، گفت: رهبری در دو بحث پرونده بورسیه‌ها و مشکلات فرهنگی دانشگاه‌ها ورود کردند.

سخنگوی ۳ هزار دانشجوی معترض بورسیه در بررسی روند پرونده بورسیه‌ها، گفت: اولین بار آقای توفیقی بعد از سرپرستی وزارت علوم به آقای ملاباشی معاون دانشجویی نامه زد که تا اطلاع ثانوی هیچ نامه‌ای را در خصوص بورسیه‌ها ابلاغ نکنید و تعهدات سابق وزارت علوم در این زمینه به قوت خود باقی است.

فرصت یک ساله وزارت علوم برای پرونده سازی علیه دانشجویان بورسیه

وی ادامه داد: از شهریور سال ۹۲ تا خرداد سال ۹۳ برای دانشجوی بورسیه پرونده‌سازی کردند تا آنها را بدنام کنند.

حسینی گفت: آقای صدیقی رئیس سازمان دانشجویی در ۴ خرداد ۹۳ گزارش کذبی را به جامعه ارائه دادند.

سخنگوی ۳ هزار دانشجوی معترض بورسیه اظهار داشت: این مملکت قوه قضائیه دارد، چرا این گزارش را به جامعه ارائه دادند؟ اگر تخلفی صورت گرفته، باید به قوه قضائیه ارجاع شود، این گزارش‌ها در راستای تشویش اذهان عمومی بود.

وی با ارائه اعداد و ارقام متناقض وزارت علوم در این خصوص گفت: آقای صدیقی اعلام کردند که ۲ هزار و ۹۳۸ بورس داخلی هستند که از این تعداد ۳۲۸ نفر کسر معدل کارشناسی داشته، ۳۰۸ نفر کسر معدل ارشد و ۳۲۵ نفر فاقد شرایط سنی لازم هستند، علاوه بر این ۱۸۳ نفر نیز سن اعلام نکرده‌اند؛ این آمار جمعا به هزار و ۹۳ نفر می‌رسد در حالیکه ایشان ۲ هزار و ۹۳۸ نفر را دارای بورسیه غیرقانونی خوانده بودند.

آمار های متناقض وزارت علوم نمایانگر سیاسی کاری در پرونده بورسیه ها است

حسینی ادامه داد: علاوه بر این اعلام شد که هزار و ۲۴۱ نفر فاقد جایابی و ۸۴۰ نفر لغو بورس شده بودند که روی هم ۲ هزار و ۸۱ نفر می‌شوند. این آمارهای متناقض نشان می‌دهد در پرونده بورسیه‌ها واقعا سیاسی‌کاری انجام شده است.

سخنگوی ۳ هزار دانشجوی معترض بورسیه افزود: در مصوبه ابلاغی ۹۳.۸.۲ وزارت علوم اعلام کرده است برای مبارزه با فساد علمی و افزایش کیفیت علمی دانشگاه‌ها گام برداشته و در این راستا دیوان محاسبات و سازمان بازرسی اعطای بورسیه‌های بدون آزمون را مورد بررسی قرار داده‌اند.

وی ادامه داد: سازمان بازرسی و دیوان محاسبات این ادعا را رد کردند.

وی اظهار داشت: این در حالی است که طبق قانون، وزارت علوم اختیار دارد هر سال هزار نفر را رأسا برای بورس انتخاب کند، صلاحیت افراد نیز بر اساس صلاحیت دانشگاهی و آزمون علمی انجام می‌شود، اما قید نشده است که این آزمون کتبی باشد یا شفاهی.

حسینی گفت: در سال ۸۱ وزارت علوم آزمون کتبی را لغو کرده است و امسال نیز وزارت علوم اعلام کرده است که ۷۰ درصد ضریب آزمون دکتری مربوط به آزمون شفاهی و ۳۰ درصد مربوط به آزمون کتبی است که این امر نشان می‌دهد برای تایید صلاحیت دانشجویان دکتری آزمون شفاهی برای وزارت علوم مهمتر از آزمون کتبی است. وزارت علوم نیز طبق مصوبه دولت اصلاحات آزمون کتبی را لغو و آزمون شفاهی را جایگزین کرده بود.

وزارت علوم پیروی فرمایش رهبری در مورد بورسیه ها هیچ اقدامی انجام نداد

سخنگوی ۳ هزار دانشجوی معترض بورسیه در خصوص عکس‌العمل وزارت علوم به فرمایشات مقام معظم رهبری گفت: بعد از فرمایشات رهبری حداقل انتظاری که از وزارت علوم داشتیم این بود که بیانیه‌ای صادر می‌کرد و حداقل در ظاهر اعلام می‌کرد از فرمایشات رهبری پیروی خواهد کرد، اما هیچ اقدامی انجام ندادند.

وی گفت: بعد از فرمایشات رهبری کمیته ۵ نفره‌ای تشکیل شد که رئیس کمیسیون اصل نود، وزیر بهداشت، وزیر علوم، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس نهاد رهبری در دانشگاه‌ها در آن کمیته عضویت داشتند، این کمیته قرار بود در مدت یک ماه مشکل را حل کند.

حسینی تصریح کرد: متاسفانه وزارت علوم مقابل مصوبات این کمیته نیز ایستاد و اعلام کرد این کمیته مشورتی بوده است و ما نیازی به نظر کمیته مشورتی نداریم.

هدف اصلی دولت تدبیر، حذف تفکر ارزشی از فضای علمی کشور است

سخنگوی ۳ هزار دانشجوی معترض بورسیه افزود: همچنان مشکلات دانشجویان بورسیه پابرجاست.

وی تاکید کرد: پس از فرمایشات رهبری مشکلات ما در وزارت علوم افزایش یافته است و این وزارتخانه آبستن اتفاقات جدیدی است. هدف اصلی دولت تدبیر، حذف تفکر ارزشی از فضای علمی کشور است که برای این هدف برنامه‌ریزی می‌کند.

در ادامه این نشست، فیاض محمدباقری دانشجوی بورسیه دانشگاه امیرکبیر در خصوص پیگیری‌های پرونده بورسیه‌ها در قوه قضائیه گفت: از ابتدای ایجاد این مشکل تعدادی از دانشجویان به دیوان عدالت اداری مراجعه کردند. بر اساس قانون وقتی اختلافی ایجاد می‌شود قوه قضائیه اولین مأمن مردم است.

دیوان عدالت اداری اعلام کرد صلاحیت بررسی پرونده بورسیه ها را ندارد

وی ادامه داد: دیوان عدالت دقیقا در تعطیلات عید نوروز حکم داد که ما صلاحیت ورود به پرونده بورسیه‌ها را نداریم، بعد از آن دانشجویان دچار مشکلات اساسی شدند زیرا دیگر نمی‌توانستند پرونده خود را در جایی بررسی کنند.

یکی از پیگیری‌‌کنندگان پرونده دانشجویان معترض بورسیه ادامه داد: دیوان عدالت اداری اعلام کرد که مصوبه ۶۳۰ شورای عالی انقلاب فرهنگی که تا امروز نیز اجرایی نشده بود، علت عدم صلاحیت دیوان برای ورود به این پرونده است.

وی گفت: پیش از این آرای متعددی از سوی دیوان عدالت در خصوص پرونده بورسیه‌ها صادر شده بود اما با سیاسی شدن موضوع، اجازه ورود دیوان به این پروند‌ه‌ها را ندادند.

سیاسی شدن پرونده بورسیه مانع ورود دیوان عدالت شد

محمدباقری در تشریح مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی باید کمیته ۶ نفره‌ای در شورا برای دادخواهی تشکیل شود که پیش از این، این کمیته تشکیل نشده بود. در حال حاضر این کمیته تشکیل شده است و ترکیب آن به نحوی است که برآیند آن به نفع وزارت علوم است. اعضای این کمیته شامل مقام وزارت علوم به عنوان رئیس، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، معاون حقوقی وزارت علوم، معاون تخصصی وزارت علوم، دو نفر از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی، ۳ نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها هستند. این ترکیب نشان می‌دهد که اکثریت حق رای به نفع وزارت علوم است.

انسداد در پیگیری قانونی پرونده بورسیه ها

وی تصریح کرد: این ماده قانونی پیگیری پرونده بورسیه‌ها را با انسداد قانونی مواجه کرد و از این پس دیگر راهکار مدنی برای پیگیری پرونده بورسیه‌ها وجود ندارد.

در ادامه سیدمجتبی حسینی سخنگوی پرونده دانشجویان معترض بورسیه گفت: از قوه قضائیه خواهش می‌کنیم به این موضوع ورود کرده و بررسی کنند.

وی با بیان اینکه ما حق تظلم‌خواهی در قوه قضائیه را نداریم، گفت: دانشجویان بورسیه تا امروز فقط توانسته‌اند از آقای صدیقی به خاطر نشر اکاذیب شکایت کنند و بعد از آن درب قوه قضائیه به روی ما بسته شده است. دو ماه از آن شکایت می‌گذرد و هنوز نتیجه آن نیز مشخص نیست.

یادداشت رئیس دیوان عدالت اداری در روزنامه کیهان برای دفاع از دانشجویان بورسیه

حسینی تصریح کرد: آقای منتظری رئیس دیوان عدالت اداری تنها مدیر اجرایی قوه قضائیه بود که در لبیک به مظلومیت دانشجویان بورسیه یادداشتی در روزنامه کیهان نوشت مبنی بر اینکه حق بچه‌های بورسیه ضایع شده است.

وی گفت: ما با شورای انقلاب فرهنگی هم صحبت کرده‌ایم که مصوبه شما خلاف قانون اساسی و نقض حقوق شهروندی است و قول دادند استفساریه‌ای به دیوان بفرستند. علی‌رغم این استفساریه هنوز ما نمی‌توانیم از وزارت علوم به خاطر هتک حرمت دانشجویان شکایت کنیم.

وی با بیان اینکه وزارت علوم می‌داند که تصمیماتش غیرقانونی است، گفت: متاسفانه وزارت علوم بدون ترس از قوه قضائیه این ظلم را ادامه می‌دهد.

حسینی تصریح کرد: بر اساس این مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، جامعه علمی کشور برای همیشه وارد بازی سیاسی شده است و هیچ تظلم‌خواهی وجود نخواهد داشت.

پرونده بورسیه های صحنه ای برای انتقام جویی های سیاسی

سخنگوی پرونده دانشجویان معترض بورسیه، ایجاد مشکلات بورسیه را ناشی از انتقام‌جویی‌های سیاسی برخی افراد خواند و گفت: به عنوان مثال مسئولی که تلاش کرد برای فرزندش بورسیه بگیرد اما نتوانست، تلافی‌اش را سر ما درآورد و یا فردی که توسط مجلس تایید صلحیت نشد، در ماجرای بورسیه‌ها تلافی کرد.

وی ادامه داد: آقای نجفی وقتی رای اعتماد مجلس را نگرفت کار غیرقانونی انجام داد و کمیته بدوی تشکیل داد تا مصادیق تخلفات در پرونده بورسیه‌ها را بررسی کند. شهریورماه آقای دواتگری نماینده مجلس گفت تا این لحظه فقط صلاحیت ۳۵۰ پرونده بررسی شده است، اما ۱۰ روز بعد وزارت علوم اعلام کرد کل ۳ هزار پرونده بورسیه را بررسی کرده است.

حسینی افزود: آقای نجفی ۴ آبان‌ماه با رسانه‌ها مصاحبه کرد و گفت: پرونده بورسیه‌های متخلف بررسی شده است.

وی با بیان اینکه باید مصداق تخلف مشخص شود، گفت: دانشجویان بورسیه یا کارمند وزارت علوم هستند، یا دانشجو و یا عضو هیات علمی، طبق قانون ۳۹ مورد تخلفات اداری وجود دارد که دوستان بورسیه هیچ یک از این ۳۹ تخلف را انجام نداده‌اند.

سخنگوی پرونده دانشجویان معترض بورسیه تصریح کرد: وزارت علوم احکامش را در مورد دانشجویان بورسیه صادر کرد اما به صورت کتبی ابلاغ نکرد و در گوشی به دانشجویان گفتند که شما لغو بورسیه شده‌اید و پروفایل بچه‌ها را بستند.

وی با اشاره به تقاضای ۶۰۰ دانشجوی بورسیه برای تجدیدنظر گفت: قبل از اینکه جلسه کمیته بررسی تجدیدنظر برگزار شود، نامه‌ای به دانشگاه‌ها ابلاغ شد که چنانچه تا پایان سال ابلاغ جدیدی از طرف وزارت علوم برای شما ارسال نشد، دانشجویان بورس موظف به پرداخت هزینه‌های قبلی و فعلی تحصیل خود هستند.

حسینی تصریح کرد: طبق تعهدنامه ما دانشجویان وزارت علوم هستیم و باید تخلفات به صورت کتبی به ما اعلام شود.

وی گفت: ما چه تخلفی کردیم که باید این همه به ما تهمت بزنند، فراخوان رسمی داده شد برای ثبت نام بورس، ما نیز مدارک عینی و پژوهشی خود را به وزارت علوم ارائه کردیم؛ اگر تخلفی صورت گرفته باشد مسئولان وقت انجام داده‌اند، این افراد در حال حاضر نیز در بدنه وزارت علوم حضور دارند، اما تا این لحظه هیچ شکایتی از مسئولان سابق وزارت علوم انجام نشده است.

حسینی تصریح کرد: چرا از مسئولان سابق شکایت نمی‌کنید که آنها در قوه قضائیه پاسخگو باشند.

در ادامه محمدباقری در پاسخ به سئوال خبرنگاری در خصوص تاثیر پرونده بورسیه‌ها و ایجاد دغدغه در بدنه علمی کشور در رشد شتابنده علم، گفت: دو سال است که دوستان ما با وزارت علوم درگیری دارند، معیشت‌شان دچار مشکل شده است و در خصوص آینده علمی خود هیچ پیش‌بینی ندارند. در این شرایط نمی‌توانند به فعالیت‌های علمی بپردازند.

کاهش سرعت رشد علمی کشور نتیجه سیاسی کاری در وزارت علوم است

وی تصریح کرد: نمودار سرعت رشد علمی در عربستان ۵۰۰ برابر کشور ما و در روسیه ۴۰۰ برابر کشور ماست و با وضعیت موجود نیز در پایان افق ۲۰ ساله ما نمی‌توانیم به جایگاه اول منطقه در رشد علمی دست یابیم.

محمدباقری تاکید کرد: وزارت علوم هیچ یک از تصمیمات کمیسیون اصل نود در مورد پرونده بورسیه‌ها را اجرا نکرده است.

قوه قضائیه درهایش را به روی پرونده های تظلم خواهی بورسیه ها باز کند

وی از قوه قضائیه خواست تا درهایش را به روی پرونده بورسیه‌ها باز کند و گفت: مشکل بورسیه‌ها در حال تعمیم پیدا کردن به هیات علمی دانشگاه‌ها است.

یکی دیگر از سخنگویان دانشجویان معترض بورسیه ادامه داد: اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی باید در مصوبه خود تجدیدنظر کنند و اجازه دهند قوه قضائیه ورود کند. این مصوبه وزارت علوم را تا ابد سیاسی خواهد کرد.

محمدباقری افزود: مقام معظم رهبری در دیدار با خبرگان فرمودند دولت‌ها باید به تعهدات خود پایبند باشند. از دولت یازدهم می‌خواهم به تعهدات دولت قبل پایبند باشد.

وی با تاکید بر اینکه تا امروز مقامات اجرایی به نامه‌های ما هیچ پاسخی نداده‌اند، گفت:انتظار داریم قوه قضائیه بعد از فرمایشات رهبری به این موضوع ورود کنند، زیرا وزارت علوم نمی‌تواند این مشکل را حل کند.

در پایان، حسینی گفت: به ما انگ بیسوادی می‌زنند، این در حالی است که رزومه ۳ هزار دانشجوی بورسیه در دست ماست، همه این افراد دارای مقالات متعدد ISI بوده و حتی کتاب نوشته‌اند، اما متاسفانه وزارت علوم آبروی ما را برده است و بورسیه‌ای که یک زمان سند افتخار بود، امروز به مشکل برای ما تبدیل شده است.

کد خبر 2938731

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha