به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام والمسلمین سیدجعفر طباطبایی اظهار داشت: آفت های دوران طلبگی موارد بسیاری را شامل می شود که از جمله آن ها چشم به مادیات دوختن است.
وی در تشریح این آفت گفت: بسیاری از طلاب برای توجیه این مسئله پاسخ هایی در راستای رفع نیازهای مادی خود می دهند، بنابراین این مساله باعث می شود تا هدف آنها برای انجام برخی از فعالیت های دینی مثل خواندن نماز جماعت تا حدودی مادی شود، در نتیجه از ثواب نماز کاسته شده، روحیه اخلاص آهسته آهسته از بین می رود و به خاطر عدم وجود اطلاعات کافی نسبت به مسائل دینی و اعتقادی، توانایی پاسخگویی صحیح و کامل را به مردم نداشته و باعث سردرگمی و خطای مردم نسبت به مسائل دینی می شوند.
وی دومین آفت دوران طلبگی را ورود زودهنگام طلاب به فضای سخنرانی و مداحی بیان کرد و افزود: هر چند که این مسائل ثواب بسیاری دارد اما اگر این موضوع در زمان اصلی خود انجام نشود، باعث عقب ماندگی طلبه در امر تحصیل می شود.
به گفته این استاد حوزه علمیه، هنر اصلی یک طلبه این است که سخنرانی ها و تبلیغ را در فضای خانواده و خویشان خود مطرح ساخته و برای آنان سخنرانی های لازم را انجام دهد.
وی ادامه داد: مرحوم آیت الله قزوینی تمام محرم، صفر و رمضان را در یکی از آبادی های نزدیک شهر خود به امر تبلیغ و سخنرانی می پرداخت. تمامی این مسائل در حالی بود که ایشان هیچ هزینه ای از مدعوان دریافت نمی کرد. به نظر بنده طلبه می بایست شرح لمعه را کامل خوانده و تسلط کافی نسبت به احکام اسلامی داشته باشد و در نتیجه آمادگی کامل برای تبلیغ را پیدا کند.
حجت الاسلام طباطبایی در بیان مناسب ترین زمان برای ورود به عرصه تبلیغ اظهار کرد: طلبه با رسیدن به پایه ۶ و تمام شدن لمعتین از حجم اصلی درس هایش کاسته شده و در مناسبت هایی مثل محرم و صفر یا رمضان، زمان بیشتری برای تبلیغ پیدا می کند. البته طلبه نباید خارج از این ایام بیان شده، به فعالیت های غیر درسی مثل تبلیغ بپردازد، چرا که مهمترین وظیفه طلبه درس خواندن و کسب علم است تا زمانی که از این فضای درس فارغ شود.
به گفته این استاد حوزه، طلاب درس خارج و افرادی که درس را به اتمام رسانده اند می بایست اهل تبلیغ باشند و در ایام دیگر سال به سخنرانی و تبلیغ بپردازند.
نظر شما