به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، مديركل درمان ، حرفه آموزي و بازپروري ستاد مبارزه با مواد مخدر در جمع خبرنگاران گفت: اين طرح كه با هماهنگي كامل بين نيروي انتظامي ، وزارت بهداشت و بهزيستي از روز گذشته آغاز شده ، در فاز نخست به تدريج 500 نفر از معتادان ولگرد را با هدف درمان تحت پوشش قرار مي دهد.
دكتر سعيد صفاتيان در خصوص هزينه و درمان معتادان گفت: براي اين طرح حدود يك ميليارد تومان بودجه در نظر گرفته شده كه 250 تا 350 ميليون تومان آن براي درمان خواهد بود كه به صورت مجزا و ويژه توسط خزانه دولت تامين مي شود.
وي ادامه داد: پس از پايان دوره درمان معتادان بازپروري شده به مراكز گذري فرستاده مي شوند تا تحت نظر قرار بگيرند.
صفاتيان در پاسخ به خبرنگار مهر گفت: در اين طرح بهزيستي موظف است هزينه پول توجيبي اين افراد را تا يافتن كار و سلامت كامل تامين كند.
وي افزود: اين طرح در صورت موفقيت آميز بودن ، ادامه خواهد يافت. البته نبايد انتظار داشت كه تنها طي چند سال تمام معتادان ولگرد تحت درمان قرارگيرند. چرا كه درمان و بازپروري شامل مراحل بسيار پيچيده اي بوده و به عوامل مختلفي ارتباط دارد.
صفاتيان با بيان اينكه 20 تا 25 درصد از معتادان تزريقي تهران آلوده به ايدز هستند ، گفت: در اين طرح روش هاي مناسبي براي جلوگيري از گسترش ايدز در بين معتادان در مركز شفق در نظر گرفته شده است.
وي بر خلاف نظر رئيس ستاد مبارزه با مواد مخدر ناجا ، معتقد است متادون به عنوان يكي از روش هاي جايگزين درماني در اين طرح استفاده خواهد شد.
از سوي ديگر در شرايطي كه رئيس مبارزه با مواد مخدر ناجا ، تعداد كل معتادان ولگرد را در كل كشور 40 تا 50 هزار نفر پيش بيني كرده بود ، صفاتيان اين رقم را حدود 10 هزار نفر پيش بيني كرد.
به گفته مديركل درمان ، بازپروري و حرفه آموزي ستاد مبارزه با مواد مخدر ، معتادان ولگرد تنها نيم درصد از كل معتادان كشور را تشكيل مي دهند.
صفاتيان در اين خصوص به خبرنگار مهر گفت: اين طرح مانند ساير طرح ها انجام شده ولي از سر و صداي زياد آن متعجب هستيم. زيرا طرح خاص و ويژه اي نيست.
نظر شما