به گزارش خبرنگار مهر، یک تیم ۱۲ نفره از کارشناسان، هیئت های علمی و استادان دانشگاههای کشورهاتی مصر، سریلانکا، آلمان، ارمنستان و کلمبو به همراه مدیران و کارشناسان شرکت آب منطقه ای قزوین روز چهارشنبه از تاسیسات آبی استان بازدید کردند.
این گروه که برای شرکت در همایش بین المللی «آب سرچشمه حیات» به مدت یک هفته در قزوین حضور دارد دو روز در همایش تخصصی آب و چهار روز در برنامه های جانبی و بازدید از منابع آبی، سدها، آثار تاریخی شرکت خواهند کرد.
هیئت کارشناسی خارجی روز چهارشنبه از سد انحرافی زیاران، تونل انحرافی این سد، تاسیسات آبی، کنال فرعی ال ۳ و تاسیسات مربوطه،
شرکت مگسال و سیستم آبیاری تحت فشار این شرکت بازدید کردند.
داداشی فرماندار شهرستان آبیک در مراسم بازدید کارشناسان خارجی گفت: آبیک آخرین شهرستان استان و هم مرز با استان البرز است که به عنوان سرمنشاء آب سد طالقان محسوب می شود.
وی افزود: با کاهش منابع آبی در بخش کشاورزی و شرب در شهرستان آبیک با مشکلات جدی مواجهیم که امیدواریم برگزاری همایش های تخصصی و دعوت از کارشناسان برجسته داخلی و خارجی بتواند به اتخاذ راهکاری برای خروج از بحرانهای آبی کمک کند.
فرماندار آبیک یادآورشد: شهرستان آبیک با داشتن ۹۷ هزار نفر جمعیت دارای ۳۰۸ چاه غیرمجاز و ۸۰۰ حلقه چاه مجاز است و میزان مصرف
آب شرب و کشاورزی آن بالغ بر ۲۷۰ میلیون مترمکعب است که اگر مصرف مدیریت نشود با چالش های جدی روبرو خواهیم شد.
وی گفت: انسداد چاهای غیر مجاز در این شهرستان با جدیت پیگیری می شود زیرا اگر منابع محدود آبی مدیریت نشود و مصرف افزایش داشته باشد در اینده نزدیک با بحرانهای جدی روبرو خواهیم شد.
داداشی تصریح کرد: بازنگری در نوع کشت محصولات کشاورزی منطقه در این شرایط جدی است و امیدواریم بتوانیم برخی کشت های پر آب را تغییر دهیم.
در ادامه کارشناسان خارجی از سد انحرافی زیاران بازدید کردند.
حسین باقر نژاد شایان مدیر نیروگاه سد طالقان در این بازدید گفت: سالانه ۶۱ گیگا وات ساعت انرژی برق به صورت غرقابی در این نیروگاه
تولید می شود.
وی افزود: در سال گذشته از سد طالقان ۱۲۰ میلیون مترمکعب آب به استان اختصاص یافت که حجم کلی سد نیز ۱۸۷ میلیون و ۹۰۰ هزار مترمکعب است که امسال این سهمیه حدود ۳۰ میلیون مترمکعب افزایش یافته است.
مدیر نیروگاه سد طالقان تصریح کرد: ظرفیت تونل انتقال آب از سد طالقان ۳۰ مترمکعب در ثانیه است که در شرایط خشکسالی و کم آبی باید با مدیریت بهینه مصرف بتوانیم از چالش ها عبور کنیم.
وی گفت: این نیروگاه که ۹۰ متر زیر آب است در نوع خود بی نظیر است و خروجی تونل هم ۹ کیلومتر است که توسط دریچه ها آب سرزریز برای کشاورزی منتقل و مصرف می شود.
در ادامه یدالله ملکی معاون حفاظت وبهره برداری شرکت آب منطقه ای قزوین اظهارداشت: سهم استان از سد طالقان ۳۰۰ میلیون مترمکعب است که در طول سال آبی بین کشاورزان توزیع می شود.
وی افزود: در سد زیاران سه لوله با ظرفیت ۱۵ متر برثانیه آب را وارد کانال می کند و تاسیسات ایجاد شده مربوط به ۴۰ سال قبل است که توانسته تمام نیازهای کشاورزی دشت قزوین را برآورده کند.
همچنین کانال فرعی ال ۳ از دیگر بخش های تاسیسات آبی استان قزوین بود که مورد بازدید کارشناسان خارجی شرکت کننده در همایش بین المللی آب سرچشمه حیات قرار گرفت.
ملکی در این بخش از بازدی هم گفت: این کانال بزرگترین کانال فرعی دشت قزوین است که با ظرفیت ۷۴۰۰ لیتر بر ثانیه تحویل آب را به صورت حجمی انجام می دهیم.
وی بیان کرد: ۱۰۲ حلقه چاه تلفیقی در این محدوده داریم که با استفاده از آنها نیاز آبی کشاورزان را تامین می کنیم.
هیئت کارشناسی کشورهای خارجی در ادامه بازدید از تاسیسات آبی استان قزوین با حضور در شرکت دامپروری و کشاورزی مگسال قزوین با فعالیتهای این مجموعه بزرگ کشاورزی آشنا شدند.
غلامرضا گودرزی مدیر زراعت و عضو هیئت مدیره شرکت بزرگ مگسال در این بازدید گفت: شرکت دامپروری و کشاورزی مگسال در یک هزارهکتار مساحت احداث شده و دارای ۳۰۰ هکتار مزرعه گندم، ۱۰۰ هکتار جو، ۱۰۰ هکتار کلزا، ۴۰ هکتار چغندر قند، هشت هکتار باغ پسته است.
وی افزود: در این مزرعه سالانه هشت تن گندم، هفت تن جو، چهار تن کلزا، ۱۲۰ تن چغندر، ۱۴ تن یونجه، ۷۰ تن ذرت علوفه ای تولید میشود.
گودرزی یادآورشد: در بخش دامپروری شرکت مگسال پنج هزار راس دام موجود است که روزانه ۸۰ تن شیر از دامها تولید می شود و با فعالیت این مجموعه ۱۴۰ نفر مشغول کار شده اند.
مدیر زراعت شرکت مگسال بیان کرد: در این مزرعه بزرگ هفت حلقه چاه عمیق حفر شده و ۶۰۰ هکتار از اراضی تحت پوشش آبیاری تحت فشار قرار گرفته است.
هیئت ۱۲ نفره خارجی شامل هیئت علمی دانشگاهها، اساتید و کارشناسان حوزه آب کشورهای آلمان، ارمنستان، مصر و سریلانکا چهارشنبه شب از بناهای تاریخی موزه چهلستون، سرای سعدالسلطنه و بازار قزوین هم دین کردند.
نظر شما