۲۴ مهر ۱۳۹۴، ۸:۳۶

ابتکار در جمع خبرنگاران مطرح کرد؛

فعالیت مجدد صندوق ملی محیط زیست پس از ۱۰ سال

فعالیت مجدد صندوق ملی محیط زیست پس از ۱۰ سال

مشهد- رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست کشور از فعالیت مجدد صندوق ملی محیط زیست پس از ۱۰ سال خبر داد و گفت: خراسان رضوی می تواند از ذخایر این صندوق بهره مند شود.

به گزارش خبرنگار مهر، معصومه ابتکار شامگاه پنجشنبه در نشست خبری در محل مرکز آموزش و پژوهش اتاق بازرگانی در خصوص صندوق ملی محیط زیست و واجدان شرایط استفاده از آن تاکید کرد: قانون ارزیابی زیست محیطی حکم می کند تمام طرح های بزرگ عمرانی کشور که شمول آن ها را شورای عالی محیط زیست مشخص می کند قبل از اجرا در مرحله امکان سنجی مطالعات زیست محیطی قرار گیرد.

وی بیان کرد: این مطالعات ابتدا در کارگروه استانی جمع آوری و بررسی شده و پس از تایید اولیه طرح در کارگروه استانی به سازمان مرکزی ارجاع داده می شود و در یک کارگروه سه جانبه مباحث به طور کامل مورد بحث و بررسی قرار می گیرد که برای تسریع این فرآیند طولانی دولت با واگذاری ۲۳ مورد از ۵۲ مورد بررسی طرح های بزرگ عمرانی را به استان ها موافقت کرده است.

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست کشور با اشاره به رکود و عدم فعالیت ۱۰ ساله صندوق حفاظت از محیط زیست و فعالیت مجدد آن در دولت یازدهم ادامه داد: این صندوق ساز و کار خوبی برای جذب کمک های داخلی و بین المللی با رویکرد شتاب دهنده فعالیت های سبز در بخش های صنعت، تولید و تجارت دارد.

وی خاطرنشان کرد: خراسان رضوی به دلیل داشتن ظرفیت های زیست محیطی متعدد و با پیشنهاد استاندار این استان می تواند از این ذخایر این صندوق بهره مند شود.

100 قلاده یوزپلنگ در ایران زندگی می کنند

وی همچنین با بیان اینکه یوزپلنگ یکی از نمادهای ملی و گونه های در معرض تهدید کشور است که این گونه جانوری در دنیا منقرض شده است و تنها ۱۰۰ قلاده از آن در ایران وجود دارد و تاکنون برنامه ریزی های گسترده ملی و بین المللی برای حفظ این گونه صورت گرفته است.

ابتکار با اشاره به اینکه در طرحی که برای یوزپلنگ برنامه ریزی شده است بانک ها اعلام آمادگی به منظور بیمه کردن دام های زیستگاه های این گونه جانوری کردند، ‌ افزود: تمام محدوده هایی که این گونوه تردد داشته باشند در این طرح خواهند بود و در صورتی که گزارش های متقنی مبنی بر تردد آن در خراسان رضوی باشد، ‌ این استان نیز مشمول این طرح خواهد شد.

وی در خصوص مشکلات کشف رود و اقدامات مثبت دستگاه های مرتبط همچون شهرداری، نیروی انتظامی، دستگاه قضا و آزادسازی ۱۶ کیلومتر از آن در حاشیه شهر مشهد طی دو ماه آینده بیان کرد: در مصوبه سفر استانی دولت اعتبار خاصی برای حل مشکل کشف رود پیش بینی شد که سازمان حفاظت محیط زیست پیگیر جذب اعتبارات آن خواهد بود.

وجود خلا قانونی در خصوص دفع حیوانات ولگرد در شهرها

ابتکار موضوع دفع حیوانات از جمله سگ های ولگرد در شهرها را به عهده شهرداری ها دانست و تصریح کرد: در حال حاضر قوانین مشخصی برای حفظ حیات وحش و تنوع محیط زیستی داریم اما متاسفانه در خصوص حیوانات ولگرد خلا قانونی وجود دارد که با پیگیری های سازمان های مردم نهاد و سازمان حفاظت محیط زیست به دنبال ایجاد قانونی مشخص در خصوص حیوانات ولگرد هستیم و تاکنون پیش نویس اولیه این قانون تنظیم شده است.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاران مبنی بر انتقاد برخی نمایندگان مجلس از نحوه عملکرد رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست گفت: فضای دولت یازدهم فضای پذیرش انتقاد ها است حال اینکه این انتقادها صحیح است یا نه بستگی به اخلاق و انصاف آن ها در حوزه سیاسی دارد و در دفاع از این موضوع ملاک فعالیت سیاسی مستمر یک شبانه روز در مشهد بود.

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست کشور تشکیل کارگروه ملی در هشت کلان شهر از جمله مشهد در موضوع آلودگی هوا را از اقدامات ورود سازمان حفاظت از محیط زیست به محیط زیست شهری دانست و اظهار کرد: تشکیل لایحه هوای پاک و آیین نامه های اجرایی و ارتقاء‌ استاندارها، ضوابط و مقررات در خصوص آلودگی های صوتی، حمایت و توسعه فضای سبز شهری، حمایت از ایجاد کمربند سبز برای جلوگیری بی رویه از رشد شهرها، مدیریت پسماند و ارتقاء ضوابط مربوط به پسماندهای ویژه همچون پسماندهای بیمارستانی و خانه های ساختمانی از جمله مواردی است که دولت در بحث محیط زیست شهری ورود جدی داشته است.

تصویب آیین‌نامه حفاظت از غارها تا پایان سال جاری

در ادامه این نشست حمید صالحی، مدیرکل حفاظت از محیط زیست خراسان رضوی همچنین به ورود اخیر گروهی غارشناس به مشهد اشاره و ابراز کرد:‌ خراسان رضوی در بحث غارشناسی یکی از استان های پیش رو در کشور است و بزرگترین غار شرق کشور به نام غار کرکس در این استان شناسایی و نقشه برداری شده است.

وی خاطرنشان کرد: برای حفاظت از غارها منتظر آیین نامه های حفاظت از غارها هستیم که امیدواریم آیین نامه های مربوط به حفاظت از غارها تا پایان سال جاری تصویب و در اختیار ما قرار گیرد اما با این وجود همچنان به حفاظت از غارها ادامه می دهیم.

صالحی همچنین در مورد حل مشکلات دریاچه بزنگان در منطقه سرخس گفت: ‌آب دریاجه بزنگان از طریق چشمه های کف دریاچه و سیلاب هایی که در اثر بارندگی جاری می شوند تامین می شوند اما متاسفانه در اثر خشکسالی های پیاپی در سال های اخیر و عدم وجود سیلاب ها حجم آب این دریاچه کاهش یافته است.

وی با اشاره به ایجاد طرح های مطالعاتی برای برون رفت از مشکل دریاچه بزنگان تصریح کرد: با همکاری مردم این منطقه مازاد آب کشاورزی به دریاچه منتقل شد، همچنین با همکاری فرمانداری سرخس بخشی از آب روستای بزنگان به این دریاچه اختصاص یافته است و امیدواریم از این طریق قمستی از مشکلات دریاچه بزنگان حل شود.

مدیرکل حفاظت از محیط زیست خراسان رضوی در خصوص نحوه برخورد با سگ های ولگرد گفت: با توجه به پیگیری های انجام شده و با همکاری شهرداری طرح عقیم سازی این حیوانات در دستور کار قرار گرفت.

کد خبر 2941783

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha