عبدالرسول ادیب در گفتگو با خبرنگار مهر در پاسخ به وضعیت سلامت غذایی نان در اردبیل تصریح کرد: اغلب نان ها در تخمیر، مواد اولیه و پخت نقص دارند و به عنوان مثال از آرد سبوس دار در پخت استفاده نمی شود.
وی با ذکر مثالی به پخت نان لواش در ۲۰ ثانیه اشاره کرد و افزود: در واقع لواشی که به این شکل تحویل می شود خمیر پخت شده است و نمی توان آن را یک نان کامل دانست.
مدیر غذا و داروی علوم پزشکی استان با تاکید به اینکه آرد سبوس دار با تامین بسیاری از ویتامین ها از یبوست جلوگیری می کند، متذکر شد: متاسفانه در نان با مشکلات فرهنگی مواجه ایم و اغلب شهروندان نان سفید را ترجیح می دهند.
ادیب معتقد است ۶۰ درصد از سلامتی افراد به نان وابسته است و هر زمانی که بتوان نان را اصلاح کرده می توان بخش اعظم سلامت تغذیه را اصلاح شده دانست.
وی در خصوص مشکلات نظارتی نان با تاکید به اینکه نان سنتی متولی واحد و مشخص ندارد، ادامه داد: این موضوع موجب شده هم در آرد هم در کارخانه آرد سازی هم نانوا و هم خود مصرف کننده با مشکلاتی مواجه باشیم.
مدیر غذا و داروی علوم پزشکی استان از جمله موارد مورد غفلت را استراحت دادن به گندم و آرد دانست و متذکر شد: به عنوان مثال گندم باید بعد از استراحت به کارخانه آرد سازی منتقل شود و در کارخانه نیز بعد از آسیاب حداقل ۱۰ روز نگه داری شده و سپس تحویل نانوا شود که این موارد مورد غفلت است.
به گفته ادیب ساماندهی کیفیت نان نیازمند یکپارچه سازی اقدامات نظارتی و استفاده از افراد متخصص و کارشناسان تغذیه است تا بتوان به شکل مطلوب به این نیاز روزانه سفره های مردم رسیدگی کرد.
نظر شما