به گزارش خبرنگار مهر، علیاصغر فانی در مراسم پیوند انجمن اولیا و روز خانواده که در تالار فرهنگ برگزار شد، با اشاره به دو سیاست آموزش و پرورش گفت: یکی از سیاستهای ما توسعه مشارکت است و اعتقاد داریم آموزش و پرورش به دلیل گستردگی، کیفیت و اهمیت امری نیست که توسط یک وزارتخانه اداره شود؛ چرا که ما بیش از ۴۰ میلیون مخاطب مستقیم داریم.
وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: هیچ سازمانی به اندازه آموزش و پرورش با این اهمیت کار نمیکند، چرا که دانشآموزانی که امروز سر کلاس هستند ۲۰ سال دیگر رئیس جمهور کشور میشوند؛ بنابراین تاثیرگذارند. آموزش و پرورش با این تعداد مخاطب زیاد اهمیت زیادی دارد و ظلم است که بگوییم صفر تا صد این ماموریت برعهده یک وزارتخانه است.
وی با بیان اینکه توسعه مشارکت یکی از سیاستهای ما است، گفت: اولیا، دانشآموزان، مربیان، خانوادهها و نهادهای دولتی و غیردولتی همه باید با آموزش و پرورش مشارکت کنند.
فانی افزود: بالاترین سرمایه هر پدر و مادر فرزند است، بنابراین اولیا انگیزه بسیار بالایی برای کمک دارند.
وی سیاست دوم را تمرکززدایی دانست و گفت: به تعبیر عمیقتر، منظور مدرسهمحوری است، باید تمرکز را کم کنیم و اختیار مدارس را افزایش دهیم. ترکیب این دو سیاست یعنی تقویت انجمن اولیا و مربیان و نقش اولیا در اداره مدارس.
وزیر آموزش و پرورش یادآور شد: به دنبال ساز و کارهایی باشیم که اولیا در مدارس نقش زیادی داشته باشند؛ این سرمایه عظیمی است که آموزش و پرورش از آن غافل بوده است.
فانی با اشاره به مشارکتپذیری و مشارکتجویی مدیران، گفت: این موضوع باید در اولویتهای مدیریت قرار گیرد، حتی اگر اولیا مایل به مشارکت نباشند، باید آنان را برای مشارکت تشویق کنند.
وی تاکید کرد: آموزش خانواده اگر با استفاده از مدرسان کارآمد مورد توجه انجمن قرار گیرد به ساختار خانوادهها نیز کمک میکند.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: مراکز مشاوره خانواده را انجمنها باید دنبال کنند تا یک مشاوره خوب، سالم و هدایتشده به اولیا در استحکام خانواده و قوام محیط خانواده در تربیت بهتر دانشآموزان موثر باشد.
نظر شما