به گزارش خبرگزاری مهر، «شی جینپینگ» رئیس جمهوری چین در مصاحبه با خبرگزاری «رویترز» تمایل انگلستان برای تحکیم روابط تجاری با پکن را انتخابی آینده نگرانه و راهبردی توصیف کرد.
وی که قرار است از دوشنبه این هفته به مدت چهار روز میهمان کاخ باکینگهام انگلستان باشد، علیرغم ابراز نگرانی درباره کاهش رشد اقتصادی چین از اطمینان خود نسبت به توانمندی پکن برای غلبه بر این معضل سخن گفت و اظهار امیدواری کرد که اقتصاد چین در آینده از انعطاف پذیری بیشتری برخوردار خواهد بود.
وی در ادامه گفت: انگلستان تصریح کرده که با گشاده رویی بیشتری در مقایسه با دیگر کشورهای غربی از چین استقبال خواهد کرد. این تصمیمی آینده نگرانه و راهبردی است که منافع دراز مدت بریتانیا را تامین خواهد کرد. پکن آماده است تا در ابعاد وسیعتری با لندن تعامل داشته باشد و به رابطه خود عمق و غنای بیشتری ببخشد.
دیدار شی از انگلستان در حالی صورت می گیرد که اغلب کشورهای غربی درباره چگونگی برقراری ارتباط با چین به عنوان کشور کمونیستی که به یکی از قدرت های اقتصادی و سیاسی جهان تبدیل شده به دیده ضرورت و در عین حال احتیاط می نگرند. در این میان، سیاست آمریکا برای نادیده گرفتن حق تاریخی پکن به بهره برداری از آبراه استراتژیک دریای چین جنوبی نیز به یکی از اساسی ترین موارد اختلاف پکن و کشورهای غربی تبدیل شده است.
با این حال، سفر شی به انگلستان نقطه عطفی در کارنامه روابط دو کشور تلقی می شود. ناگفته نماند که انگلستان نخستین کشور اروپایی بود که با وجود مخالفت واشنگتن، به بانک توسعه زیرساخت های آسیایی پکن پیوست و نقش چین را در شکل گیری اقتصاد دنیا به رسمیت شناخت. از سوی دیگر، انتظار می رود که تصمیم لندن به سرمایه گذاری در این بانک موقعیت بی بدیلی را برای تعامل هرچه بیشتر لندن با کشورهای آسیایی فراهم آورد.
شی پیشتر نیز بارها از غرب خواسته بود تا به دیده تعصب به فعالیت شرکت های سرمایه گذاری چینی نگاه نکند و به همین دلیل در ادامه مصاحبه خود به رویترز گفت: رقابت لازمه رشد تجاری است و هیچ کس عرصه را برای فعالیت رقبایش خالی نمی کند. با این حال امیدواریم که این رقابت تجاری بی خطر و بر پایه اصول باشد.
وی در ادامه تاکید کرد که چین همه تلاش خود را برای جذب سرمایه های خارجی، به روز رسانی قوانین با هدف بهبود محیط تجاری و ترویج رقابت عادلانه به کار خواهد بست.
از سوی دیگر، شی در واکنش به اتهامات واشنگتن مبنی بر نامهربانی پکن با کشورهای کوچک اقیانوس آرام و ادعای مالکیت بر ۹۰ درصد از دریای چین جنوبی تصریح کرد: جزایر اسپارتلی و تپه های مرجانی پیرامون آن از دوره باستان تحت مالکیت چین بوده اند. آنها میراث گذشتگان ما هستند و مردم چین اجازه نخواهند داد که تمامیت ارضی کشورشان در محدوده دریای چین جنوبی به مخاطره بیافتد.
با این حال، وی تاکید کرد که پکن تمایلی به ایجاد بی ثباتی در دریای چین جنوبی ندارد. شی در این باره به رویترز گفت: چین نمی خواد شاهد اغتشاش در این منطقه باشد. خواست ما حل مسالمت آمیز مناقشات از راه مذاکره و تضمین آزادی حق کشتیرانی در این محدوه آبی است.
نظر شما