۲۶ مهر ۱۳۹۴، ۱۳:۰۱

دربرنامه «گفت‌وگوی اجتماعی» بیان شد:

فضای مجازی بهترین بستر برای معرفی صحیح دین است

فضای مجازی بهترین بستر برای معرفی صحیح دین است

یک کارشناس مسائل دینی گفت: می توانیم به واسطه فضای مجازی با تمام دنیا در ارتباط باشیم و این ارتباط دنیایی می تواند بهترین بستر برای معارفه صحیح دین باشد.

به گزارش خبرگزاری مهر، برنامه «گفت‌وگوی اجتماعی» با موضوع فضای مجازی و فرصتی برای تبلیغ و ترویج فرهنگ حسینی و با حضور حجت الاسلام والمسلمین دکتر هادی ابراهیمی، کارشناس مسائل دینی و نویسنده و پژوهشگر فضای مجازی و دکتر حسام سیروس، معاون اداره کل تشکل های دینی سازمان تبلیغات اسلامی روانه آنتن شد.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر هادی ابراهیمی کارشناس مسائل دینی و نویسنده و پژوهشگر فضای مجازی، فضای مجازی را بستری مناسب برای اصلی ترین طریق رشد اسلام یعنی تبلیغ دانست و اظهار داشت: آنچه که اهمیت دارد این است که اهدافی که به طور عموم در این فضای مجازی به دنبال آن هستیم، آن اهدافی نیست که دنیای اسلام به دنبال آن است و به همین دلیل ممکن است که در این فضای مجازی برای تبلیغ دچار مشکل شویم.

وی در عین تصریح کرد: البته ما می توانیم به واسطه این فضا با تمام دنیا در ارتباط باشیم و این ارتباط دنیایی می تواند بهترین بستر برای معارفه صحیح دین باشد. امروزه اگر چهره حقیقی اسلام را تخریب کرده اند، ما باید بر خودمان به عنوان یک عنصر دینی فعال در این عرصه لازم بدانیم که چهره حقیقی و رافت و زیبای اسلام را منتشر کنیم.

وی افزود: خداوند متعال حتی از انبیا خودش هم همین را خواسته است. خداوند از حضرت موسی خواست که من را پیش بندگانم محبوب کن و این کار را با بیان خوبی ها و فضائل من و نعمت هایی که به مردم داده ام، بگو.

این کارشناس مسائل دینی تاکید کرد: ما باید تمام تلاشمان را انجام دهیم تا حقیقت زیبایی اسلام را در عالم منتشر کنیم و این فضای مجازی بهترین بستر برای نشر این مباحث و موارد خواهد بود.

در ادامه دکتر حسام سیروس، معاون اداره کل تشکل های دینی سازمان تبلیغات اسلامی با تاکید اینکه باید بر فضای مجازی تامل و برنامه ریزی داشته باشیم، گفت: این تأمل و برنامه ریزی باید به صورت ویژه از سوی مسئولین فرهنگی صورت بگیرد.

وی افزود: فرهنگ مجموعه ای از باورها و اندیشه ها و اعتقادات مردمی است که در یک جامعه ثبات نسبی پیدا کرده است و در ایران نیز با توجه به سخن امام مبنی بر سنتی بودن عزاداری ها، باید بر این شیوه تاکید شود

معاون اداره کل تشکل های دینی سازمان تبلیغات اسلامی به فعالیت های تبلیغاتی این سازمان در زمینه فرهنگ حسینی اشاره کرد و بیان داشت: اکثر مجموعه ها دارای وب سایت های اینترنتی هستند که اقدامات و فعالیت هایشان را در این شبکه ها قرار می دهند و مجموعه های مختلف سازمان تبلیغات نیز از این امر مستثنی نیستند و فعالیت هایشان را در این زمینه قرار داده اند.

سیروس ادامه داد: یکسری فعالیت های ابتکاری انجام شده است که قابل توجه است. به عنوان مثال، بانک ها و سامانه های اطلاعاتی را ایجاد کرده ایم که با گروه های مختلف در ارتباط است. مانند سامانه «سجام» که با مبلغین ما در ارتباط است و کسانی که می خواهند در ایام مختلف اعزام شوند، ثبت نام می کنند و اطلاعاتشان ثبت می شود.

وی حوزه تشکل های دینی اشاره کرد و گفت: در این زمینه نیز سامانه ای به نام «توبا» پیش بینی کرده ایم که بعد از محرم رونمایی می شود. در این سامانه اطلاعات از بدو مراجعات مردمی آورده شده است و همه مراحلی که افراد قصد دارند برای آن به سازمان مراجعه کنند را در این سامانه آورده ایم و به این شکل مراجعات به سازمان را به حداقل رسانده ایم و از این دولت الکترونیک استفاده بهینه کرده ایم.

وی در خصوص مجموعه های وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی اظهار داشت: از جمله این مجموعه ها دفتر هنر و ادبیات هلال است که تولیداتی برای مداحان دارد. این دفتر هم اپلیکیشن مداحی و نوحه ها را دارد که در موبایل قابل نصب است و هم رادیو هلال را داریم که یک شماره دارد و افراد تماس می گیرند و سبک ها برای ایشان خوانده می شود.

سیروس از تبیان به عنوان مجموعه دیگری که زیر نظر سازمان تبلیغات فعالیت می کند نام برد و بیان داشت: این مجموعه فعالیت گسترده ای در حوزه تبلیغات دینی دارد و البته می توان از خبرگزاری مهر نیز نام برد که ظرفیت بسیار زیادی دارد.

حجت الاسلام والمسلمین ابراهیمی کارشناس مسائل دینی و نویسنده و پژوهشگر فضای مجازی با بیان اینکه به دلیل جهان شمول بودن فضای مجازی، طیف مبلغان دینی هم از این امور جدا نخواهد بود، گفت: امروزه سعی حوزه و مبلغان دین در ورود به این فضاها است.

وی افزود: وسعت ارتباطات در این مجموعه ها زیاد است و این بهترین بستر برای از بین بردن هجمه ها علیه این جوانان است و از طرف دیگر فرصتی برای نشر معارفی است که لازمه دین داری جامعه ما است. این موضوع همه را مجاب کرده است که در این فضاها فعالیت کنند و برخی زمان ها برای شبهاتی که در این فضاها صورت می گیرد، بحث های زیادی صورت می گیرد.

این نویسنده و پژوهشگر فضای مجازی عنوان داشت: تمام دغدغه علما و مبلغین دینی این است که در این فضاها بتوان آثار مثبتی را ایجاد کرد که خوشبختانه امروزه می بینم که آثاری که در این فضاها منتشر می شود فوق العاده است تا فضا را سالم سازی کنند. البته در این فضا افراد را نمی توان دید ولی می توان اثرگذاری را به واسطه پیام داشت و افراد را متوجه معارف حقیقی دین کنیم.

حجت الاسلام والمسلمین ابراهیمی در خصوص فعالیت هایش در فضای مجازی اظهار داشت: این موضوع بستگی به این دارد که چقدر زمان داشته باشم اما آنچه که اهمیت دارد این است که پرسه زدن در این فضاها سمی است که متاسفانه برای همه افراد سم است و این پرسه زدن باعث غفلت از وظایف می شود. آنچه اهمیت دارد تاثیری است که باید داشته باشد که معمولا ساعات خاصی که احساس می کنم بیشترین مراجعه به این فضاها است، ورود می کنم.

 برنامه گفت‌وگوی اجتماعی هر روز شنبه تا چهارشنبه ساعت ۱۳:۳۰ از شبکه رادیویی گفت‌وگو پخش می شود و فایل صوتی آن در سایت شبکه موجود است.

کد خبر 2943608

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha