منوچهر حبیبی در گفتگو با خبرنگار مهر در این باره اظهارداشت: با توجه به پیش بینی هواشناسی کشور و استان و نیز ستاد مدیریت بحران رخداد پدیده الینو در فصل پائیز و زمستان پیش بینی می شود که شاید این پدیده در پنج سال اخیر بی نظیر باشد.
جانشین ستاد بحران استان قزوین بیان کرد: به تمامی دستگاه های اجرایی و شهرداری ها تاکید شده تا آمادگی لازم را برای مقابله با هر حادثه طبیعی ناشی از این پدیده را داشته باشند.
وی افزود: معاون وزیر کشور و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در نامه ای به استانداران درخصوص احتمال وقوع زمستان بسیار سرد و رخداد «الینو» قوی در پاییز و زمستان امسال بویژه در ماه های آبان و آذر ماه هشدار داده اند و پیش بینی می شود شاهد بارش های فراوان و وقوع سیل شدید در کشور باشیم و در این راستا باید برنامه ریزی های لازم برای ارتقا، حفظ آمادگی و اقدامات و اولویت های کاری برای مدیریت موضوع و اتخاذ تدابیر لازم صورت گیرد.
حبیبی تصریح کرد: از شهرداران و مسئولان ذیربط در ادارات راه و شهرسازی و راهداری، جهاد کشاورزی خواسته ایم نسبت به برنامه ریزی برای پاکسازی معابر و آبراهه های زیرگذر جاده ها و خطوط ریلی کشور، مجموعه های درون شهری به ویژه مسیل ها و رودخانه های داخل شهرها اقدام کنند.
وی بیان کرد: یکی دیگر از مسائل مهم در این شرایط تامین انرژی و ذخیره سازی امکانات و سوخت مورد نیاز کشور در بخش های مختلف به ویژه پیش بینی ذخیره سوخت مایع کافی در نیروگاه هاست که در این بخش نیز تدبیر لازم صورت گرفته تا در صورت افزایش مصرف گاز طبیعی در بخش های دیگر بتوان سوخت گاز طبیعی برای نیروگاه ها را تامین کرد تا تولید برق استمرار یابد.
حبیبی یادآورشد: آمادگی جهاد کشاورزی و دامپزشکی در خصوص پیشگیری و کنترل امراض مسری در فصول سرد و اتخاذ تدابیر لازم در بخش فوریت های پزشکی، آمادگی لازم برای گذر از شرایط احتمالی ایجاد شده در محورهای مواصلاتی و حمل و نقل جاده ای و مسیرهای روستایی و مشکلات احتمالی ناشی از سیلاب، برف، کولاک، یخبندان و بهمن در شهرها و مسیرهای کوهستانی و فراهم کردن تجهیزات و تمهیدات مورد نیاز ضروری است.
جانشین ستاد مدیریت بحران استان قزوین تصریح کرد: دربخش صنایع بزرگ و کوچک هم باید اقدامات پیشگیرانه برای تامین انرژی و کالاهای استراتژیک در استان های کشور صورت گیرد و جمعیت هلال احمر هم برای امداد رسانی در حوادث ناشی از بارش ها به ویژه در بخش امداد و نجات و تجهیز پایگاه های امدادی و اسکان اضطراری باید آماده باشد.
حبیبی یادآورشد: باید برای پایش و پیش بینی بارش هم آماده باشیم و بتوانیم هشدارهای لازم را به موقع به اطلاع مردم برسانیم و در مناطقی که در معرض سیل، برف، کولاک و یخنبدان قرار دارند پیش بینی کمک رسانی شود و برای قطع احتمالی آب و برق هم برنامه ریزی کنیم.
وی افزود: با توجه به احتمال یخ زدن تاسیسات انتقال، تصفیه و توزیع آب و کشیدگی و انقباض کابل های فشار قوی باید برای مقابله با این مشکلات هم برنامه داشته باشیم.
حبیبی در خصوص برنامه های پیش بینی شده برای نیروهای نظامی وانتظامی هم گفت: با تشکیل جلسات متعدد ستاد مدیریت بحران لازم است نیروهای نظامی و انتظامی برای خدمات رسانی در شرایط اضطراری آماده باشند تا شرایط تردد بین شهری و مسیرهای کوهستانی هم تسهیل شود.
جانشین ستاد مدیریت بحران استانداری قزوین اظهارداشت: مدیریت واحد و متمرکز در شرایط بحران بسیار ضروری است لذا در جلسات شورای هماهنگی مدیریت بحران استان در زمینه برنامه ریزی و تعامل بین دستگاه های خدمات رسان و آمادگی حداکثری دستگاه ها در فصل سرما و مجهز شدن به ملزومات و امکانات مورد نیاز تصمیمات مقتضی گرفته شده است.
وی اظهار امیدواری کرد با برنامه ریزی و تدبیر لازم و استفاده از همه ظرفیت های دستگاهای اجرایی بتوان در صورت بروز پدیده الینو از این شرایط با موفقیت عبور کرد و از مشکلات و پیامدهای آن کاست.
نظر شما