محمد امین جعفری در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینکه توسعه فرهنگ کتابخوانی بر فرهنگ عمومی جامعه تأثیرگذار است تأکید کرد: باید به این موضوع توجه داشت که اگر خواهان توسعه فرهنگ عمومی مطلوب در جامعه هستیم باید فرهنگ کتابخوانی را بهعنوان یک اولویت قرار دهیم.
وی تصریح کرد: باید در جامعه بهگونهای برنامهریزی شود که شهروندان در زمانهای انتظار برای مترو،اتوبوس و .... به کتابخوانی مشغول شوند نه اینکه در فضای مجازی وقت بگذرانند.
مدیرکل نهاد کتابخانههای عمومی فارس با اشاره به اینکه فرهنگ کتابخوانی باید از دوران کودکانی شکل گیرد، گفت: زمانی که یک نوجوان در خانواده خود کتابخوانی والدین را مشاهده کند بهطور حتم بهطرف کتاب جذب میشود و از طرفی باید این فرهنگسازی نیز از دوران نوجوانی و حتی از دوران دبستان شکل گیرد.
جعفری ادامه داد: یکی از برنامههای اصلی نهاد کتابخانههای فارس توجه به سنین پایین جامعه برای آشنا شدن بافرهنگ کتابخوانی است که در این راستا برنامههای مختلفی را برگزار کرده و در سال جاری ادامه خواهد داشت.
وی یادآور شد: زمانی که نوجوان به کتابخوانی اعتقاد پیدا کند بهطور حتم در سنین بالاتر نیز شاهد علاقه او به کتاب خواهیم بود.
مدیرکل نهاد کتابخانههای عمومی فارس بابیان اینکه مشکلات را برای توسعه فرهنگ کتابخوانی در جامعه باید کنار گذاشت تأکید کرد: تغییر فرهنگ شهروندی، فرهنگ ترافیکی و... همه باید از توجه به فرهنگ کتابخوانی انجام شود که برای رسیدن به این مهم تمامی دستگاهها باید همکاری لازم را داشته باشند.
جعفری ادامه داد: تمامی دستگاهها دارای اعتبارات فرهنگی هرچند اندک هستند اما زمانی که اتحاد و همدلی در جامعه وجود داشته باشد مشکلات برطرف میشود.
وی یادآور شد: امروز در دورترین نقاط استان فارس و حتی در برخی از روستاها که نمیتوان به دلیل مشکلات جغرافیایی به آنها خدمات ارائه کرد کتابخانه راهاندازی شده که تأثیر مستقیم بر فرهنگ دارد.
مدیرکل نهاد کتابخانههای عمومی فارس در بخش دیگری از سخنان خود بابیان اینکه تبلیغ خوب تأثیر فراوان بر رفتارهای جامعه دارد، گفت: در برخی از مواقع دیدن یک جمله مناسب بر تابلوهای شهری میتواند تأثیر مستقیم بر فرهنگ عمومی مردم داشته باشد.
جعفری افزود: در این راستا باید به تبلیغ خوب برای یک کتاب نیز توجه داشت زیرا اگر این کار بهدرستی و خوبی انجام شود مردم برای خرید کتاب حاضر به هزینه کرد هستند.
وی ادامه داد: متأسفانه امروز در جامعه ما برای تمامی تولیدات تبلیغهای مختلفی انجام میشود اما برای کتاب هیچکس حاضر به سرمایهگذاری نیست درحالیکه معرفی یک کتاب در مدتزمان مشخص بر روی یکی از تابلوهای شهری هزینه چندانی ندارد که با یک همدلی میان دستگاهی این مهم انجام میشود.
مدیرکل نهاد کتابخانههای عمومی فارس در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه فرصتهای سرمایهگذاری در بخش کتاب فراوان است، گفت: شیراز به یک مرکز مبادله کتاب نیازمند است که بهطور جامع و کامل فعالیت کند و از طرفی سرمایهگذاران میتوانند برای حضور پررنگ در این بخش به فکر ایجاد کافه کتابهای واقعی باشند.
جعفری تصریح کرد: در هر دو بخش مرکز مبادله کتاب و کافه کتاب آمادگی هرگونه همکاری با سرمایهگذاران هستیم و بهطور حتم سرمایهگذاری در این بخش با مشکل مواجه نخواهد شد.
نظر شما