به گزارش خبرنگار مهر، محمودرضا عراقی پیش از ظهر دوشنبه در کارگاه ایمنی آب شرب همدان با بیان اینکه از اواخر قرن ۱۹ به دلیل افزایش جمعیت، رشد سریع شهرنشینی، تولید پساب و ورود آن به منابع آب زیرزمینی برنامهریزیهای لازم در خصوص کنترل و ایمنی آب آغاز شد، اظهار داشت: برای ارتقای کیفیت آب هماهنگیهای لازم در سطح مدیریتی در کشور انجام شده است.
وی بیان داشت: نبود دادههای لازم و منابع اطلاعاتی و ضعف آگاهی و باورهای عمومی در خصوص مدیریت آب از جمله آسیب ها در حوزه مدیریت منابع آب بوده است.
معاون عمرانی استاندار همدان با اعلام اینکه منابع آب محدود است و چنانچه آب را آلوده یا بیش از حد مصرف کنیم جایگزینی برای آن نخواهیم داشت، گفت: یکی از راههای موثر در افزایش آگاهی عمومی، برگزاری همایشها و سمینارها در مورد آب است.
عراقی نهادینه شدن مفاهیم در بین مردم و همکاری با متخصصان را از عوامل موثر در تامین ایمنی آب عنوان کرد و گفت: باید تحصیلات آکادمیک مدیریت آب در جامعه اجرایی شود تا نتایج بهتری را به دست آورد.
توسعه پایدار آب به معنای توازن میان تقاضای آب و اندوختههای منابع آبی است
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه سال ۲۰۱۰ به عنوان «آب سالم برای جامعه سالم» تعریف شده است، افزود: توسعه پایدار آب به معنای توازن میان تقاضای آب و اندوختههای منابع آبی بوده که اگر بتوانیم این توازن را ایجاد کنیم به توسعه پایدار نیز دست پیدا خواهیم کرد.
معاون عمرانی استاندارهمدان بیان داشت: برمبنای میانگین جهانی باید ۴۰ درصد از منابع تجدیدپذیر آب را استفاده و مابقی آن را به عنوان منابع استراتژیک ذخیره کرد که در حال حاضر۷۰ درصد منابع تجدیدپذیر آبی در کشور استفاده شده و ایران جزو کشورهای کم آب است.
عراقی با تاکید بر اینکه برنامه کیفیت آب فقط این نیست که در تصفیهخانهها آب داشته باشیم بلکه فرآیند کیفیت و کنترل آب از حوزه آبریز آغاز میشود، عنوان کرد: اگر از آلودگی آب کم کنیم به تولید اضافه خواهیم کرد.
وی در ادامه گفت: اهمیت دادن به کنترل فرآیند تصفیه آب در تأسیسات میتواند در بازدارندگی آلودگی آب در مقاطع مختلف موثر باشد و تامین آب سالم، دفع بهداشتی فاضلاب همراه با مدیریت آب سه محور اصلی سلامت جهانی بوده و مسئله آب در موضوعات انسانی تأثیرگذاربوده و در سیستم اکوسیستمی میتوان نقش اول را به آب داد.
تغییرات اقلیمی در کشور و استفاده بیش ازحد از منابع آب زیرزمینی
معاون عمرانی استاندار همدان اظهار داشت: تغییرات اقلیمی در کشور و استفاده بیش ازحد از منابع آب زیرزمینی باعث افت سفرههای آب زیرزمینی شده و یک بحران جدی به شمار میآید.
عراقی در ادامه به برنامه تامین آب شرب همدان از دشت بهار اشاره کرد و افزود: در حال حاضر تأمین ۱۸۰۰ لیتر آب در ثانیه از این دشت پیش بینی شده اما به دلیل افت منابع آب، کمتر از ۷۰۰ لیتر را پاسخگو است.
وی در این خصوص گفت: کاهش سطح آب در منابع زیرزمینی باعث شوری آب در دشت بهار شده و متأسفانه در برخی مناطق نیز با گازدار شدن منابع آب روبرو شدیم.
عراقی با بیان اینکه در سال جاری ۲۳ میلیون مترمکعب آب در سد اکباتان ذخیره شده است، عنوان کرد: ورودی آب به سد اکباتان از اردیبهشت ماه سال جاری به صفر رسیده است و درحال حاضرتنها ۴ میلیون مترمکعب آب در سد ذخیره شده است.
وی با بیان اینکه سدهای مخزنی نجاتدهنده مناطق خشک هستند، گفت: امسال در این خصوص وضعیت خوبی داشتیم و در یک انسجام کامل توانستیم از بحران آب عبور کنیم.
نظر شما