۶ آبان ۱۳۹۴، ۲۰:۴۱

مدیرکل میراث فرهنگی قزوین:

انجمن دوستداران میراث فرهنگی در قزوین آغاز به کار کرد

انجمن دوستداران میراث فرهنگی در قزوین آغاز به کار کرد

قزوین- مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین گفت: با آغاز فعالیت انجمن دوستداران میراث فرهنگی در استان قزوین صیانت، مرمت و معرفی آثار تاریخی با همکاری مردم با شرایط بهتری انجام می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، جواد حضرتی روز چهارشنبه در جمع علاقمندان و فعالان تشکل های مردم نهاد دوستدار میراث فرهنگی که در استانداری برگزار شد، اظهارداشت: فعالیت نهادهای مردمی در حوزه میراث فرهنگی امری ضروری است که می تواند کمک موثری برای دولت باشد تا خدمات این بخش با کیفیت بهتری ارائه شود.

حضرتی بیان کرد: پس از تشکیل انجمن مردمی در مرکز استان امیدواریم فعالیت انجمنها در شهرستانها و بخش ها نیز با کمک فرمانداران آغاز شود.

مدیرکل میراث فرهنگی استان قزوین بیان کرد: باید از ظرفیت های فراوان حوزه گردشگری استفاده بهینه کنیم زیرا در دفاع از آثار تاریخی، نگهداری از بناها، مرمت و احیاء و شناسایی این میراث گرانبها، دولت به تنهایی قادر به فعالیت نیست و حضور تشکل های مردم نهاد در این عرصه ضرورتی اجتناب ناپذیر است.

حضرتی تصریح کرد: این انجمن ها برای اشخاص فاخر هم می تواند فعال شود و در کنار انجمن هایی مانند انجمن عالی قاپو، چهلستون، دوستداران حمدالله مستوفی، علامه قزوینی و دهخدا نیز می تواند شکل بگیرد.

پویایی جامعه وابسته به میراث فرهنگی است

وی یادآورشد: یک جامعه پویا و پرنشاط متکی به میراث فرهنگی است و اگر بخواهیم به عنوان یک کشور جریان ساز و تمدن ساز خود را معرفی کنیم به آثار باستانی خود نیاز مبرم داریم و بایدآنها را شناسایی و معرفی کنیم.

حضرتی گفت: در سال ۲۰۱۷ شهر قزوین میزبان ۴۰۰ تن از راهنمایان گردشگری جهان خواهد بود و این فرصت می تواند زمینه معرفی بناهای تاریخی این شهر فرهنگی را بخوبی فراهم کند که امیدواریم از این فرصت به نحو مطلوبی برخوردار شویم.

آرمین آچاک رئیس انجمن راهنمایان گردشگری استان قزوین هم در این نشست گفت: با کمال افتخار کشور ایران توانست در رقابت با کشورهایی چون سنگاپور و دانمارک با پنج رای اختلاف به عنوان میزبان راهنمایان گردشگری کشورهای جهان انتخاب شود که امیدواریم بتوانیم فرهنگ غنی خود را در معرض دید و قضاوت جهان قرار دهیم.

 وی بیان کرد: در صنعت گردشگری اگر یک نفر ناراضی بازگردد از ورود ۴۰ گردشگر جلوگیری می کند و اگر راضی باشد چهار نفر را برای سفر جذب خواهد کرد که باید از فرصت بدست آمده برای تحقق چشم اندار جلب پنج میلیون گردشگر استفاده کنیم.

رئیس انجمن راهنمایان گردشگری استان قزوین اظهارداشت: چهار ساعت فرصت داریم تا آثار تاریخی، فرهنگ و آداب و رسوم و میهمان نوازی خود را نشان دهیم تا این راهنمایان بتوانند برای سالهای آینده زمینه حضور گردشگران بیشتری را در استان فراهم کنند.

وی گفت: برای میزبانی از گردشگران در سال ۲۰۱۷ شعار زیبای «ایران، مردمی مهربان، با آغوش باز، فرهنگی کهن و پر رمز و راز دارد» انتخاب شده که امیدواریم آن را در عمل نیز نشان دهیم و به طور حتم همه را شگفت زده خواهیم کرد.

آچاک یادآورشد: درآمد هر گردشگر در اروپا روزانه ۲۰۰ تا ۵۰۰ دلار و در ایران ۲۰ تا ۵۰ و حداکثر ۱۰۰ دلار است و باید با برنامه ریزی برای رونق اقتصاد استان از این ظرفیت بخوبی استفاده کنیم.

مانی فر: برای جلب گردشگر نیازمند معرفی فرهنگ خود هستیم

در ادامه حامد مانی فر مدیرکل راه و شهرسازی استان قزوین گفت: فرصت بسیار خوبی برای معرفی استان قزوین در دو سال آینده فراهم شده و اگر بتوانیم ۴۰۰ راهنمای گردشگری جهان که هرکدام قادرند هزاران نفر را برای بازدید از اماکن تاریخی و طبیعی به ایران بیاورند با میراث فرهنگی خود آشنا کنیم دستاوردهای زیادی خواهیم داشت.

وی افزود: امروز دیگر شاید موزه ها نتواند گردشگر را راضی کنند زیرا جهانگرد عصر حاضر دنبال آداب و رسوم ناب و بکر و جنب و جوشی است که در میان زندگی مردم دیده می شود لذا باید موزه ها را به خیابان بکشانیم و گردشگر را با فرهنگ و هویت خود آشنا کنیم.

مانی فر تصریح کرد: در شرایطی که بدنبال ساخت هتل های پنج ستاره با هزینه های زیاد هستیم و این کار بسختی ممکن می شود، باید بدانیم برای بسیاری از گردشگران خارجی که به ایران سفر می کنند، تشریفات هتل های اروپایی زیاد مطرح نیست و آنها ترجیح می دهند در یک کلبه محلی در الموت و یا منزل مسکونی قدیمی اما زیبا و تمیز در قزوین که جذابیت های معماری و فرهنگی دارد، سکونت کنند و ما دراستان از این موضوع غفلت کرده ایم.

مدیرکل راه و شهرسازی استان قزوین یادآورشد: باید ظرفیت پذیرش گردشگر در استان قزوین افزایش یابد و انجمن های مردمی در این زمینه نقش بسیار مهمی دارند و ما نیز آماده همکاری در این عرصه هستیم.

معصومی فر: از ظرفیت اشتغالزایی گردشگری استفاده نکرده ایم

ابوالفضل معصومی فر مدیرکل صدا وسیمای مرکز قزوین هم در این نشست اظهارداشت: یکی از کارکردهای صنعت گردشگری اشتغالزایی و درآمدزایی است که از آن غفلت کرده ایم.

وی افزود: از میان ۱۳۰۶ اثر تاریخی استان چه میزان توانسته ایم برای کسب درآمد و اشتغال استفاده کنیم و در شرایطی که سالها از باغستان سنتی و کمربند سبز صحبت می کنیم آیا کاربری مشخصی برای باغداران وگردشگران تعریف کرده ایم تا این میراث ارزشمند کاربردی شود و به اقتصاد و اشتغال استان هم کمک کند.

معصومی فر بیان کرد: شاید سرای سعدالسلطنه تنها بنایی باشد که توسط شهرداری به طور زیبایی بازسازی و کاربردی شده و امرزو هر گردشگر ایرانی و خارجی که از آن بازدید می کند تحت تاثیرقرار می گیرد و این احیاء بسیار مناسب بوده و می تواند برای بناهای دیگری هم الگو شود.

وی اضافه کرد: رسانه ملی در معرفی و شناساندن ظرفیت های گردشگری استان نقش مهمی دارد به طوری که درهفته قزوین با پخش برنامه های زنده توانستیم مخاطبان زیادی را با فرهنگ قزوین آشنا کنیم و این کار می تواند تداوم یابد.

معصومی فر گفت: انجمن های مردم نهاد باید در حوزه میراث فرهنگی با عزم بیشتری وارد شوند و با ایجاد هم افزایی میان مردم، دولت ونهادهای مردمی کارکرد جدیدی از آثار تاریخی تعریف شود تا در زندگی مردم هم قابل لمس باشد.

پرهیزگاری کارشناس میراث فرهنگی استان قزوین هم در این نشست بیان کرد: برای جذب گردشگری در یک منطقه تعداد آثار ثبت شده در فهرست آثار جهانی بسیار مهم است که در این راستا در قزوین سه اثر این قابلیت را دارد که باید پیگیری شود.

وی اضافه کرد: باغستان قزوین، هسته مرکزی شهر قزوین شامل مجموعه بازار، خیابان سپه و مسجد جامع و نیز قلعه الموت شرایط لازم را برای ثبت جهانی دارند که اقداماتی برای اجرایی شدن این کار در حال انجام است.

مهدیه میرناصری از فعالان تشکل های مردم نهاد هم گفت: حضور راهنمایان گردشگری جهان بهترین فرصت برای معرفی قزوین است که امیدواریم با کمک تشکل های غیر دولتی این کار ممکن شود.

سالار قاسمی مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین نیز آمادگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و آموزش و پرورش را برای معرفی میراث فرهنگی در قالب برنامه های مدون، اعلام کرد.

کد خبر 2952595

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha