به گزارش خبرنگار مهر، عصر شنبه در جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان اردبیل دستگاه های متولی به ارزیابی برنامه های هفته ازدواج و اوقات فراغت خود پرداختند تا دغدغه ای که بارها اصحاب رسانه تاکید داشته اند این بار مورد توجه قرار گیرد.
اینکه خروجی برنامه هایی که ساعت ها و ماه ها وقت مدیران را تصاحب می کند تا چه حد بوده و آرمان های مورد تاکید این برنامه ها که اخیرا با آمار های چندصد تایی(۱۳۰ برنامه) اعلام می شود تا چه حد قابل قبول است.
سرپرست معاونت امور جوانان ورزش و جوانان استان اردبیل در این جلسه به تشریح ۱۰شاخص ارزیابی اثر بخشی برنامه های اوقات فراغت اشاره کرد و با بیان اینکه این شاخص ها از جمله کیفیت و اثر بخشی، جامعه تحت پوشش، تعداد پایگاه ها، استفاده از سازمان های مردم نهاد، ارتباط با دبیرخانه، محتوا و کیفیت گزارش های ارسالی، ارسال به موقع گزارش و اطلاع رسانی سنجش شده است، از تجلیل و تقدیر از ۱۱ دستگاه برتر در این خصوص خبر داد.
از جمله برنامه های هفته ازدواج طرح شده نیز برگزاری جشن ازدواج برای ۱۲۰ زوج، اجرای مراسم عقد زنده برای اولین بار، تجلیل از زوج های کم مهریه و... بود.
به طوری که شهرام فکری از فرصت جلسه استفاده کرد تا برای بار چندم ارسال جامع برنامه ها از ادارات متولی را درخواست کند و در این خصوص گفت: به دلیل اینکه برنامه های اوقات فراغت به صورت کامل اعلام نشده نمی توانیم آمار جامعه تحت پوشش را احصا کنیم.
موضوعی که خود در خصوص نحوه ارزیابی ادارات در برنامه های اوقات فراغت محل سوال است و بی آنکه پاسخ مطلوبی بگیرد به اظهارات قابل توجه مدیرکل ورزش وجوانان استان گره خورد.
ایوب بهتاج در اقدام قابل توجهی تعداد ادارات را به دلیل فاصله امتیازی اندک با ادارات منتخب به ۱۴ مورد افزایش داد؛ در حالی که ارزیابی ادارات ماه ها به طول انجامیده است.
در این جلسه مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی مساجد استان اردبیل به عنوان اولین دستگاه منتخب موفقیت نهاد اجرایی خود را در فعالیت ۴۳۰ کانون فرهنگی مساجد، ۳۱۳ پایگاه تابستانی، ۵۲ تفاهم نامه با ادارات استان و سه مرحله جذب ویژه اعضا در ماه های رمضان، تعطیلات تابستانی و ماه محرم جمع بندی کرد.
در عین حال نماینده آموزش و پرورش دومین دستگاه منتخب نیز با اشاره به اجرای ۲۶۹ برنامه عملیاتی، فعال سازی ۲۵۷ پایگاه تابستانی، هزار و ۴۶۴ کلاس درس و حضور ۷۴ هزار و ۵۳۴ دانش آموز در این پایگاه ها به صورت غیر تکراری و حضور ۱۳۴ هزار و ۶۸ دانش آموز به صورت تکراری تشریح کرد.
جذب ۱۵ هزار نفر در اردوگاه امام، برپایی چهار اردوگاه موقت در نیر، لاهرود، ناحیه یک و دو، اردوهای دانش آموزی، اعزام کاروان های زیارتی مشهد بار اولی و برنامه هایی از این دست دیگر محورهای طرح شده از سوی این نهاد آموزشی بود.
تکرار برنامه های طرح شده از سوی ادارات که در جلسات مختلف عنوان می شود در توضیحات سومین دستگاه منتخب کمیته امداد استان نیز مشاهده شد.
مدیرکل کمیته امداد استان به فعال سازی ۲۸ کانون فرهنگی دائم و موقت اشاره کرد و افزود: برگزاری کلاس های تقویتی، اردوهای زیارتی، برنامه های فرهنگی و مهارت محور، مسابقات کتابخوانی و برنامه های ورزشی توانست ۱۱ هزار و ۸۵۰ نفر را تحت پوشش قرار دهد که از این تعداد ۶۶ هزار و ۵۰ نفر مرد و مابقی زن بودند.
بهروز زلالی به هزینه کرد چهار میلیارد و ۳۰۰میلیون ریالی برای انجام این برنامه ها اشاره کرد و متذکر شد: در هفته ازدواج نیز تامین جهیزیه، آموزش قبل، حین و بعد از ازدواج و مشاوره از برنامه ها بوده است.
با وجود اینکه مدیران حاضر با گمان دست پر بودن برنامه های اجراییی در جلسه حاضر شده بودند، استاندار اردبیل نظم دهی به برنامه ها و تفکیک جنسی، تحصیلی و سایر شاخصه های دیگر جامعه هدف یعنی ۴۳۰ هزار نفر جوان ۱۵ الی ۲۹ سال را خواستار شد.
مجید خدابخش تاکید کرد: هر چند فعالیت دستگاه ها قابل تقدیر است اما عمدتا در برنامه های فرهنگی متمرکز هستند و ما نیاز داریم به توانمند سازی جامعه هدف و اشتغال و درآمدزایی که پیش نیاز ازدواج است توجه کنیم.
وی برای بار چندم به ظرفیت صنایع دانش بنیان برای اشتغال جوانان در استان تاکید و اضافه کرد: از سال ۸۹ قانون صنایع دانش بنیان تدوین شده تا برای هر گونه مشکل و موانع کارآفرینی راهکار ارائه دهد.
خدابخش با اذعان به فعالیت هفت شرکت دانش بنیان، مراکز رشد و پارک علم و فناوری در استان متذکر شد: با محدودیت استخدام های دولتی برنامه ها باید به سمت هدایت جوانان به ظرفیت کسب درآمد از طریق شرکت های دانش بنیان معطوف شود.
استاندار اردبیل قانون رفع موانع تولید و صندوق نوآوری و شکوفایی را دو ظرفیت ممتاز هدایت و حمایت جوانان در استفاده از ظرفیت شرکت های دانش بنیان عنوان و تاکید کرد: در عین حال می توان برای هدایت شرکت ها، شرکت های خدماتی نیز تعریف کرد.
این درخواست که به نظر می رسید با سرفصل های کاری مدیران و برنامه های روتین که در جداول آماده شده و صرفا کافی است تا در مقابل آن ضربدری گذاشته شود، به عنوان راهکار جدی تر و عمیق تر حل معضل ازدواج مطرح شد.
استاندار اردبیل همچنین به ضرورت همت مضاعف بانک ها برای ارائه وام ازدواج اشاره کرد و با اذعان به تخصیص وام به شش هزار نفر تاکید کرد: پنج هزار و ۸۰۰ درخواست دیگر نیز وجود دارد و ضروری است دو بانک صادرات و رفاه کارگران تلاش خود را افزایش دهند.
در عین حال در این جلسه بازه سنی اعلام شده از سوی وزارت وزرش برای طرح های اوقات فراغت مورد نقد و نظر قرار گرفت.
به طوری که برخلاف بازه اعلام شده از سوی سازمان بین المللی کار در تعریف جوان از ۱۸ تا ۲۹ سال مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تاکید کرد: قانون مدنی و قوانین شرعی اساس قوانین کار است و بازه سنی کار از ۱۵ سال انتخاب شده است.
حسین منوری آغاز به کار فرد از ۱۵ سالگی را نامطلوب خواند و تاکید کرد: با این وجود برنامه ها بر اساس بازه تعریف شده اجرا می شود.
این بازه سنی که به تائید اغلب اعضای جلسه نامطلوب توصیف شد به عنوان ملاک جامعه هدف تحت پوشش طرح های اوقات فراغت و اشتغال است و به نظر می رسد حتی از اشتغال مطلوب خیل عظیمی از افراد بالای ۳۰ سال در استان نیز غافل است.
نظر شما