به گزارش خبرگزاری مهر، بی بی سی عربی در مقاله ای که طی آن به تحلیل مذاکرات وین برای حل بحران سوریه پرداخت نوشت: بیشتر تلاش های دیپلماتیک به منظور پایان دادن به بحران سوریه تاکنون منجر به تمرکز دیدگاه ها و نظرات بر همه طرفها و گروه های مخالف یکدیگر شده است.
نویسنده این مقاله نوشت: طی صحبت ها و مصاحبه هایی که با منابع عربی و غربی در وین داشتم، به این نتیجه رسیدم که در این مذاکرات جدید، یک هدف اصلی وجود دارد و آن جلوگیری از فروپاشی نیروهای امنیتی و سازمان ها و نهادهای مدنی سوریه است. معنا و مفهوم این هدف این است که همه طرف ها، هم اکنون به دور از مواضع سرسخت خود که پس از شروع بحران سوریه گرفته بودند، حرکت می کنند.
یکی از دیپلمات های ارشد عرب در خاورمیانه در این رابطه می گوید: فکر کنار رفتن بشار اسد از قدرت پیش از آغاز عملیات انتقالی دیگر منطقی نیست و اگر وی کنار برود، بیش از دو سوم فرماندهان و مقامات سوریه به همراه او خواهند رفت و سوریه از هم فرو می پاشد.
در ادامه این مقاله آمده است: گسترش گروه داعش و اعمال فشار بر ارتش سوریه زنگ خطر سقوط این کشور به دست تروریست ها را به صدا درآورد و سخت است که خطر وجود یک دولت تجزیه شده دیگر در خاورمیانه را نادیده بگیریم.
در ادامه این مقاله آمده است: آیا موج مهاجرت آوارگان سوری در تابستان امسال به اروپا و آغاز حملات هوایی روسیه به سوریه زمینه را برای انجام تلاش های دیپلماتیک جهت حل بحران سوریه آماده کرده است؟
صداها و دیدگاه هایی که از پایتخت های عربی و غربی به گوش می رسد در یک چیز مشترک اند و آن ایجاد آتش بس، صدور عفو عمومی برای نیروهای دو طرف و تشکیل حکومت انتقالی است که روند انتقال قدرت را به صورت منظم تضمین و زمینه را برای تدوین قانون اساسی جدید و انتخابات فراهم کند.
در این میان، ایران از چهار سال پیش، پیشنهاد چهار ماده ای ارایه کرد و سازمان ملل متحد به دقت این پیشنهاد را مورد بررسی و مطالعه قرار داده است؛ ولی به دلیل دور نگه داشتن ایران از گفتگوها، این پیشنهاد ایران راکد باقی ماند.
بی بی سی در ادامه با اشاره به موارد جایگزین بشار اسد می نویسد: گنجاندن یک نهاد متشکل از نیروهای مسلح اگر دارای خطراتی هم نباشد، این مسئله با موانع و مشکلاتی مواجه خواهد شد، ولی این امید است که اصلاح نهادهای مدنی آسان تر باشد.
برخی منابع از وجود مذاکرات و گفتگوهایی خبر می دهند که خواستار کنار رفتن گروهی از معاونان بشار اسد به ویژه بین ۱۰ الی ۱۵ نفر هستند.
و همچنین برخی امیدوارند که رهبران جدید و مورد اعتمادی در طول این مدت، از بین معارضان سوری ظاهر شوند تا جایگزین افرادی بشوند که مورد تایید در داخل سوریه نیستند. ایجاد جایگزین های قانع کننده برای جانشینی اسد برای اطمینان روسیه و ایران که از بشار اسد حمایت می کنند، مسئله مهمی است.
گفته می شود در رابطه با این جایگزین ها فهرستی از اسامی کاندیدهای احتمالی وجود دارد و در واقع در نشست وین پیشنهاد شده اند.
نظر شما