۱۱ آبان ۱۳۹۴، ۱۴:۵۸

وزیر کشور:

لایحه دهیاری‌ها در حال بررسی است

لایحه دهیاری‌ها در حال بررسی است

قم - وزیر کشور با اشاره به راه‌اندازی کمیسیون کلان‌شهرها و بررسی قوانین شوراها و شهرها در این کمیسیون، از بررسی لایحه دهیاری‌ها و لایحه خدمات شهری در دولت خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، عبدالرضا رحمانی فضلی ظهر دوشنبه در اولین همایش بانوان عضو شوراهای اسلامی شهر سراسر کشور که در سالن همایش‌های شهرداری قم برگزار شد، ضمن تأکید بر اینکه شورا امری قرآنی، عقلی است، گفت: قانون اساسی و موضوعه کشور نیز به شوراها اشاره داشته که این موارد همگی نشان‌دهنده جایگاه رفیع شورا است.

وی با تصریح بر این مطلب که ما اصل شورا را باور و بر آن اعتقاد داریم، ادامه داد: بررسی روند شوراهای کنونی نیز نشان‌ دهنده روند خوبی است و گرچه انقلاب ثمرات و نتایج فراوانی را داشته اما تشکیل شوراها یکی از مهم‌ترین نتایجی است که باید برای آن خداوند را شکرگزار باشیم.

وزیر کشور در ادامه به حضور مردم در انتخابات و تعیین سرنوشت خود اشاره و ضمن بیان تاریخ چند هزار ساله کشور، گفت: سیری در تاریخ نشان می‌دهد که تا قبل از انقلاب اسلامی مردم در نظام تصمیم‌گیری جایی نداشتند و شاه مظهر قدرت بود اما به برکت انقلاب در همان روزهای اول که قانون اساسی تدوین شد مشارکت مردم در آن ذکر و محور اصلی قرار گرفت.

وی به انتخابات مختلفی که در کشور صورت می‌گیرد اشاره و بیان کرد: مردم در زمان‌های مختلف در انتخابات ریاست جمهوری و مجلس و خبرگان و ... شرکت می‌کنند و این نشان می‌دهد که اساس حریت، آزادی، استقلال، پیشرفت و عدالت در این است که انتخاب‌شدگان تجلی حضور مردم هستند.

رحمانی فضلی بر لزوم قدردانی از مردم تأکید کرد و ادامه داد: شکرگذاری از مردم باید به شکل لسانی، قلبی و عملی باشد و در نهایت باید رضایت خداوند در آن تجلی پیدا کند و رضایت خداوند نیز زمانی کسب می‌شود که حکومت در مسیر عبودیت و بندگی خداوند بوده و عملکرد آن در راستای رضایت مردم باشد.

اقدامات در شوارها باید منشأ خیر برای مردم باشد

وی همچنین بر لزوم توجه به تصمیم‌گیری در شوراها تأکید و با بیان اینکه تصمیمات در حال و آینده افراد تأثیرگذار است، ابراز کرد: باید تصمیم‌گیری‌ها به‌گونه‌ای باشد که منشأ خیر و دارای آثار ماندگار باشد زیرا همه باید درباره عملکرد خود در قیامت پاسخگو باشیم.

وزیر کشور با اشاره به اینکه باید در شوراها نظام خودکنترل و خود انتقادی وجود داشته باشد تا با پویایی بتواند اصلاحات لازم را انجام دهد تصریح کرد: هدف اولیه تشکیل شورا که مشارکت در اداره شهرها و روستا است باید مورد توجه قرار گیرد و در این زمینه اعضای شوراها  باید به محدوده اختیارات و کیفیت عملکردها توجه داشته باشند.

وی شوراها را حلقه بلا واسطه حاکمیت و مردم توصیف کرد و گفت: قدرت شوراها در وصل شدن آنان به مردم به‌منظور بهره‌گیری از ظرفیت‌ها است.

عدم تکیه شوراها به دولت

رحمانی فضلی تأکید کرد: اگر شوراها به دنبال این باشند که از ظرفیت دولت برای اداره امور خود استفاده کنند دیگر نیازی به شورا نبود و دولت امور را اداره می‌کرد بنابراین شوراها باید با مردم پیوند عمیقی برقرار کرده و از ظرفیت آن‌ها که گاهی به علت عدم شناخت و گاهی به علت عدم توانایی مغفول مانده بهره گرفته و با بهره‌گیری از نظرات مردمی و نظرات کارشناسانه آن را به عرصه ظهور برسانند.

وی ادامه داد: لزوم پویایی و پیوند شوراها با مردم در این است که شورا بتواند با مراکز علمی و پژوهشی ارتباط برقرار کرده و در کنار خود اتاق فکری پویا داشته باشد تا بتواند با بهره‌گیری از دست آوردهای علمی و تجربی اهداف تشکیل شوراها را پیش ببرد.

لزوم آشنایی اعضای شوراها با قوانین

وزیر کشور همچنین بر لزوم آشنایی کلیه اعضای شوراها با قوانین تأکید و ضمن اشاره به این مطلب که قوانین کشور دارای ظرفیت‌های بسیار بالایی است، گفت: تعداد بسیاری از افراد با قوانین حیطه کاری خود آشنایی ندارند و این در حالی است که وقتی در بستر قانون درحرکت هستید باید نسبت به آن تسلط کامل داشته و ضمن بهره‌گیری از ظرفیت‌های آن بتوانید در اصلاح و کارآمدی آن نیز نقش داشته باشید.

آموزش مقوله مهم در شوراها

وی توجه به آموزش را از دیگر مقوله‌های مهم برای شوراها اشاره کرد و افزود: شوراهای شهر و روستا باید به این مقوله توجه ویژه داشته باشند و آموزش‌های لازم در زمینه تعامل با مردم، تعامل با دستگاه‌های اجرای و ظرفیت‌هایی که وجود دارد مورد آموزش قرار گیرد.

وزیر کشور توازن و تعادل را مورد اشاره قرار داد و بابیان اینکه شوراها می‌توانند با ارتباط مستقیم با مردم در این زمینه نقش پررنگی داشته باشند، گفت: اگر کشور در نظام برنامه‌ریزی، بودجه‌بندی و اقتصادی به پتانسیل‌های اقتصادی و علمی و جغرافیایی توجه نکند نمی‌تواند موفق شود زیرا  تجربه کشورهایی که در مسیر توازن و تعادل و بهره‌برداری از ظرفیت‌های حرکت کرده‌اند موفق بوده‌اند.

وی در ادامه به راه‌اندازی کمیسیون کلان‌شهرها و بررسی قوانین شوراها و شهرها در این کمیسیون اشاره و بابیان اینکه لایحه خدمات شهری ماه‌ها است که در کمیسیون کلان‌شهرها در حال بحث و بررسی است، گفت: لایحه دهیاری‌ها در دولت در حال بررسی است.

رحمانی فضلی به ۱۱۷ هزار عضو شوراها در کشور اشاره و با توصیف این تعداد به‌عنوان ظرفیتی عظیم بیان کرد: باید ردپایی که در عرصه اجتماعی در قالب شوراها برجای می‌ماند مطمئن و پایدار باشد و شوراها باید از ظرفیت خود برای اجرای قوانین و اداره امور استفاده کنند.

وی تأکید کرد: موانع پیش رو همچون تحریم و مشکلات خارجی که برای  سرمایه‌گذاری و حضور در بازارهای جهانی و انتقال تکنولوژی‌های مختلف با مذاکرات و هدایت مقام معظم رهبری و تلاش دولت برداشته‌شده و حرکت در بستر اقتصادی فراهم است که باید به این نکته برای بهره‌برداری از ظرفیت‌های مردمی استفاده کرد.

کد خبر 2956101

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha