به گزارش گروه دين و انديشه "مهر"، در ادامه سلسله جلسات آشنايي با جامعه شناسان بزرگ جهان با عنوان بازخواني جامعه شناسي فرانسه نشست بررسي آراي پرفسور"ادگار مورن" جامعه شناس برجسته فرانسوي را دكتر امير نيك پي بر عهده دارد كه اين نشست در روز چهارشنبه 10 اسفند از ساعت 16 برگزار مي شود.
ادگار مورن، كه از جامعه شناسان و انديشمندان بزرگ معاصر غرب به حساب مى آيد، از جمله شخصيتهاى چپ گرايى است كه در دهه هاى گذشته، با تعديل در مواضع خويش، سعى در ارائه گفتمان جديدى در حوزه فرهنگ و علوم انسانى نموده است. مهمترين و مشهورترين بخش تفكر او، انتقاد به روش شناسى رايج در علوم اجتماعى غرب است. البته او تنها به نگرش سلبى بسنده نمىكند، بلكه سعى در ترميم و بهسازى فرايند شناخت در حوزههاى انسانى و اجتماعى دارد.
مفهوم «پيچيدگى» در انديشه او نه تنها اشاره به ابعاد گوناگون و تودرتوى حيات انسانى دارد، بلكه تعريض و كنايه اى به ساده سازى و سطحى انگارى در معرفت شناسى غربى است. نخستين راه كارى كه از اين اصل برمى آيد، اين است كه پژوهشگران علوم اجتماعى، بيش از آنكه به تخصص در جزئيات نياز داشته باشند، به بررسى موضوع از منظرها و ايستارهاى متفاوت و گوناگون نيازمندند. دانشهاى غربى، از اين نگاه، تصويرى واژگونه از واقعيت ارائه مىكنند و طبعاً نيازمند نقد و بازكاوى اند.
پروفسور مورن در مهرماه سال 82 در نشست بين المللي " هويت، تنوع فرهنگي و حقوق بشر" در تهران سخنراني نمود.
نظر شما