۱۷ آبان ۱۳۹۴، ۱۶:۴۶

عضو کمیسیون اصل ۴۴ مجلس شورای اسلامی:

قراردادهای خارجی پس از برجام نباید تولیدملی را تحت‌الشعاع قراردهد

قراردادهای خارجی پس از برجام نباید تولیدملی را تحت‌الشعاع قراردهد

اصفهان - عضو کمیسیون اصل ۴۴ مجلس شورای اسلامی گفت: باید دقت کنیم هرگونه قرارداد خارجی پس از برجام، تولید داخلی را تحت‌الشعاع قرار ندهد بلکه به گونه‌ای باشد که فناوری کشورهای خارجی به ما منتقل شود.

به گزارش خبرنگار مهر، حمید رضا فولادگر ظهر یک‌شنبه در نشست خبری با خبرنگاران در تشریح فعالیت‌های مجلس در چند ماه اخیر اظهار داشت: اقدامات انجام‌شده در ماه‌های اخیر در حوزه‌های مختلف سیاست داخلی، خارجی، اقتصادی و فرهنگی بوده است.

وی با اشاره به اقدامات شاخص مجلس در حوزه سیاست خارجی افزود: سامان‌بخشی و همسان‌سازی قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان در راستای کاهش هزینه‌ها، سامان بخشی کاهش تعداد اعضای شورای شهر، تصویب اصلاحیه قانون احزاب (مصوب سال ۱۳۶۰ ) از این جمله است.

وی با اشاره به دستاوردهای قانون احزاب افزود: این قانون فعالیت احزاب را واقعی و نظارت بر آنها را آسان‌تر می‌کند ضمن اینکه موجب نشاط سیاسی در جامعه می‌شود.

قانون اقدام دولت در زمینه برجام مهم‌ترین اقدام مجلس بود

عضو کمیسیون اصل ۴۴ مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه که مهم‌ترین اقدام مجلس در حوزه سیاست خارجه، قانون ۹ ماده‌ای اقدام متناظر دولت در خصوص اجرای برجام بود، تاکید کرد: درباره برجام نمایندگان نظرات مختلفی داشتند به ‌گونه‌ای که برخی معتقد بودند مجلس نباید اصلا در این زمینه ورود پیدا کند و برخی معتقد بودند که مجلس باید وارد عمل شود و دولت را وادار به آغاز مذاکرات از ابتدا کند.

وی ادامه داد: راه سوم درخواست اقدام متناظر بر اساس اصول قانون اساسی، مصالح ملی و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب بود که در نهایت این نظریه رأی آورد.

فولادگر گفت: در نظر سوم، من و برخی نمایندگان معتقد بودیم که باید فعالیت مجلس قوی‌تر باشد و برخی معتقد بودند که همین میزان نظارت مجلس کافی است و اختلافات روز آخر به همین دلیل بود.

وی اضافه کرد: رهبر معظم انقلاب نیز چند تذکر علاوه بر مصوبات مجلس شورای اسلامی و شورای امنیت درباره اجرای برجام فرمودند که این مطالب را مجلس می‌توانست در مصوبه بیاورد تا بار این مسئله بر دوش رهبر کمتر باشد.

نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: البته رهبر معظم انقلاب فرمودند که مصوبه محتاطانه مجلس راه درست برجام را به دولت نشان داد که این تعبیر نشان می‌دهد این مصوبه می‌توانست قوی‌تر طرح‌ریزی شود اما برخلاف جنجال‌ها، مجلس راه غلطی نیز در پیش نگرفته است.

وی با بیان اینکه در زمینه فرهنگ اجتماعی دو مصوبه در مجلس داشتیم، ابراز داشت: مبحث تعالی جمعیت خانواده پس از تاکیدهای رهبر معظم انقلاب در زمینه تشویق به افزایش جمعیت در دستور کار قرار دارد.

فولادگر ابراز داشت: همچنین در زمینه قانون امر به معروف و نهی از منکر که دولت اقدام اساسی در این زمینه انجام نداده بود و بر این اساس هیئت حل اختلاف پس از شنیدن نظرات مجلس و دولت، ابلاغ به رأی اجرای این قانون را انجام داد.

نحوه اجرای قانون بهبود محیط کسب‌وکار در دست اقدام است

وی با بیان اینکه در زمینه اقتصادی نیز نحوه اجرای قانون بهبود محیط کسب‌وکار در دست اقدام است، اضافه کرد: دولت قبلی ابتدا با این قانون مخالفت و پس از تصویب نیز آن را اجرا نکرد.

عضو کمیسیون اصل ۴۴ مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: دولت فعلی نیز گرچه تاکید بر اجرای این قانون از ابتدا داشته است هنوز بخش‌هایی را اجرایی نکرده و بخشی در دست اجرا است.

وی افزود: تشکیل شورای گفت و گو یکی از مصوبات این قانون است که در اصفهان به شکل منظم روزهای شنبه هرماه برگزار می‌شود و از پایتخت نیز این امر موردتقدیر قرار گرفته است.

فولادگر در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه رهبر در فراز آخر نامه خود به رئیس‌جمهور تاکید کردند که اقتصاد مقاومتی سرلوحه کار دولت باشد، گفت: حمایت از تولید ملی لازم است و بر این اساس باید دقت کنیم هرگونه قرارداد خارجی پس از برجام به گونه‌ای باشد که فناوری کشورهای خارجی به ما منتقل شود.

وی ادامه داد: نباید در این قراردادهای خارجی تولید داخلی ما ضربه بخورد و به هیچ عنوان نباید بازار خود را در اختیار کشورهای خارجی بگذاریم بلکه با جذب تکنولوژی خارجی باید از توان سخت افزاری و نرم‌افزاری داخلی استفاده شود.

نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ترکیب دولت فعلی، از دولت اصلاحات و کارگزاران است، افزود: بحث یارانه‌ها یکی از موضوعات مهم است که نیازمند اصلاح است ولی دولت فعلی برای اصلاح باید جسارت لازم را داشته باشد.

وی اضافه کرد: سهام عدالت نیز ممکن است به این مجلس نهم وصال ندهد مگر اینکه دولت هرچه سریع‌تر در این زمینه لایحه بیاورد و گرنه به مجلس بعدی موکول می‌شود.

تمدید برنامه پنجم توسعه برای یک سال

فولادگر با اشاره به اینکه مجلس برای بررسی هر برنامه توسعه نیازمند چند ماه بررسی است، گفت: لایحه بودجه بر اساسی برنامه توسعه تدوین می‌شود و با توجه به اینکه تا ۲۸ روز دیگر باید این لایحه به مجلس ارائه شود به نظر می‌رسد دولت دیگر فرصتی برای ارائه برنامه ششم توسعه ندارد.

وی با پیش‌بینی اینکه تا سال آینده برنامه ششم توسعه را نخواهیم داشت، ابراز کرد: بر این اساس احتمالا مجبور هستیم تا مانند دولت قبلی، یک سال برنامه پنجم توسعه را تمدید کنیم.

کد خبر 2960959

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha