۲۰ آبان ۱۳۹۴، ۱۹:۴۷

رئیس دفتر المیادین در تهران مطرح کرد؛

نقش رسانه ها در سیاست /المیادین میانه رو است

نقش رسانه ها در سیاست /المیادین میانه رو است

رئیس دفتر تلویزیون لبنانی المیادین در تهران، سیاست این شبکه خبری را در بازتاب رویدادهای مهم جهان عرب، میانه روی عنوان کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد حسن البحرانی رئیس دفتر و خبرنگار تلویزیون لبنانی المیادین در تهران عصر امروز چهارشنبه بیستم آبان ماه در نشست آشنایی با این شبکه خبری و نقش رسانه های ماهواره ای در منطقه که در محل نشست های رسانه های خارجی بیست و یکمین نمایشگاه کتاب تهران در مصلی برگزار شد، در سخنانی با اشاره به متبلور شدن نظر افکار عمومی بعد از جنگ جهانی دوم  با کانالهای ماهواره ای، گفت: در اوایل دهه ۸۰ با پیشرفت ماهواره ها و تعدد آنها، حرکت جدیدی در عرصه خبررسانی ایجاد شد.

وی افزود: البته جهان اسلام تقریباً ۱۰ سال از کشورهای غربی عقب تر بود و در دهه ۹۰ بود که توانست در این جهت حرکت هایی انجام دهد.

رئیس دفتر تلویزیون المیادین در تهران سپس گفت: در حال حاضر حدود ۶ هزار کانال ماهواره ای در جهان وجود دارد که ۱۴۰۰ کانال به زبان عربی است که از این میان ۲۲۰ کانال در حوزه ورزشی، ۱۸۰ کانال در حوزه سریال و فیلم، ۱۵۰ کانال در حوزه موسیقی و ۱۳۵ کانال در زمینه مسائل دینی فعالیت دارند که از این ۱۳۵ کانال، ۲۵ کانال صرفاً برای برانگیختن مسائل طائفه ای فعالیت می کنند.

این خبرنگار  همچنین گفت: ما ۵۰ کانال فرهنگی داریم و ۷۰ کانال هم در زمینه مسائل اجتماعی و خانواده برنامه پخش می کنند. بیش از ۷۰ کانال خبری هم داریم که از طرف کشورهای شورای همکاری خلیج فارس و همچنین کشورهای مصر، مراکش و برخی کشورهای شاخ آفریقا اداره می شود.

البحرانی گفت: بر حسب مطالعاتی که انجام شده است، از بین ۷۰ کانال خبری موجود در جهان عرب، تعداد کانالهای برجسته خبری از انگشتان دو دست هم تجاوز نمی کند.

وی با اشاره به انتشار عکس محمد الدره که در آغوش پدرش در سرزمین های اشغالی به شهادت رسید و تاثیری که این تصویر در انتفاضه مردم فلسطین در سال ۲۰۰۰ میلادی به جای گذاشت، گفت: انتشار تصویر خودسوزی بوعزیزی جوان تونسی در سال ۲۰۱۰ مشابه این تاثیر را در تونس گذاشت طوری که بعدها زین العابدین بن علی حاکم وقت تونس به این تاثیر اذعان کرد.

وی انتشار تصویر سرنگونی مجسمه صدام در ۹ آوریل ۲۰۰۳ در بغداد را نمونه ای دیگر از نقش رسانه ها در تغییر حکومت ها خواند و گفت: دو روز بعد از این اتفاق، نیروهای رژیم بعث مقابل نیروهای آمریکائی تسلیم شدند. واقعیت این است که هر کدام از این کانالهای ماهواره ای بر حسب خطوط سیاسی خودشان، افکار عمومی را به همان جهتی که می خواهند سوق می دهند.

رئیس دفتر تلویزیون المیادین در تهران سپس گفت: المیادین بیش از ۳ سال از عمرش نمی گذرد اما یکی از کانالهای بسیار موثر در میان شبکه های ماهواره ای خبری جهان عرب بوده است که توانسته است در همین مدت کم، روی افکار عمومی تاثیرگذار باشد و علی رقم کمبود بودجه، نقش موثری در اطلاع رسانی در بحران های سوریه، لبنان و یمن داشته است.

به گفته وی: این شبکه علاوه بر عراق، سوریه و یمن در تونس، مغرب و الجزایر هم نقش موثری در اطلاع رسانی داشته است و یکی از عللی که المیادین توانسته جایگاه کنونی را به دست بیاورد، این است که سیاست میانه روی را در پیش گرفته است. المیادین در واقع تلاش می کند نظرات موافقین و مخالفین را در حوزه های مهم به خصوص در زمینه های سیاسی منعکس کند.

کد خبر 2964897

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha