۹ اسفند ۱۳۸۴، ۱۲:۵۳

مقامات پاكستاني اعلام كردند:

افزايش فشار آمريكا به پاكستان براي كناره‌گيري از خط لوله گاز ايران

افزايش فشار آمريكا به پاكستان براي كناره‌گيري از خط لوله گاز ايران

در آستانه سفر بوش به هند و پاكستان، مقامات پاكستاني اعلام كردند:فشارهاي آمريكا به اين كشور براي كناره‌گيري از پروژه خط لوله گاز ايران شدت يافته است.

به گزارش خبرنگار اقتصادي "مهر" به نقل از خليج تايمز، برخي مقامات بلندپايه پاكستاني اعلام كردند: اين كشور در حال حاضر شديدترين فشارهاي آمريكا براي كناره‌گيري از خط لوله گاز ايران را تجربه مي‌كند.

به گفته اين مقامات،‌ مساله خط لوله گاز ايران مهم‌ترين مبحث گفتگوهاي بوش با مشرف در سفر هفته آينده بوش به اسلام آباد خواهد بود؛ قرار است بوش پس از سفري سه روزه به هندوستان روز سوم ماه مارس آتي به اسلام‌آباد سفر كند.

بر اساس اين گزارش، در حاليكه مسائل فني و كاري مربوط به پروژه خط لوله گاز ايران تاحدود زيادي ميان سه كشور ايران، هند،‌ پاكستان حل شده است، افزايش شديد فشارهاي آمريكا مي‌تواند زمان آغاز به كار احداث اين خط لوله را به تاخير بياندازد.

قرار است دور مهم مذاكرات سه جانبه در رابطه با خط لوله گاز، ماه آينده در تهران برگزار شود و مسائل باقي‌مانده از جمله ساختار خط لوله و نحوه قيمت‌گذاري گاز مورد بحث قرار گيرد.

به گفته مقامات دولت پاكستان، با توجه به تشديد فشارهاي آمريكا به اين كشور و افزايش محتمل اين فشارها در ديدار آتي بوش از پاكستان، اجراي پروژه خط لوله گاز ايران در هاله‌اي از ابهام قرار خواهد گرفت.

اين گزارش حاكي است، پرويز مشرف رييس جمهور پاكستان در اجلاس جهاني تجارت در داووس در ماه گذشته تاكيد كرده بود "اسلام‌آباد قصد كناره‌گيري از پروژه خط لوله گاز ايران را ندارد" و اگر آمريكا خواهان چنين چيزي است "بايد هزينه‌هاي پاكستان را براي كنار كشيدن از خط لوله گاز ايران جبران كند".

مقامات پاكستاني همچنين تاكيد كردند سه كشور ايران، هند و پاكستان قصد دارند هر چه سريع‌تر قرارداد خط لوله گاز را نهايي كنند، اما تا آنجا كه ممكن است نمي‌خواهند "مستقيما" فشارها و نگراني‌هاي آمريكا را رد كنند.

يك مقام بلند پايه پاكستاني در همين زمينه مي‌گويد:‌‌ "اگر مساله خاصي پيش نيايد، به احتمال فراوان پروژه خط لوله گاز ماه ژوئن آينده آغاز خواهد شد. اما نمي‌توان نسبت به فشارهاي فزاينده سياسي كه به ما وارد مي‌شود،‌ بي‌تفاوت بود".

به گفته همين مقام پاكستاني، اين كشور براي تحقق رشد 7.5 تا 8 درصدي اقتصاد خود شديدا نيازمند گاز ايران است و مي‌بايستي هر چه سريع‌تر قرارداد خط لوله گاز را نهايي سازد.

کد خبر 296719

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha