به گزارش خبرنگار مهر، معاون امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی ظهر یکشنبه در کارگروه امور زیربنایی استان اظهار کرد: شهر بشرویه یکی از شهرهای تاریخی کشور بوده که برای استان ما ازنظر گردشگری بسیار حائز اهمیت است.
همایون نخعی نژاد با تأکید بر اینکه تمام موارد توسعهای شهر باید مبتنی بر حفظ بافت تاریخی بشرویه باشد، بیان کرد: در ساختوسازهای جدید باید تمام مواردی که مشاور در طرح ارائه کرده لحاظ شود و هیچ تغییری در طرح ایجاد نشود.
معاون امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی بر لزوم اقتصادی کردن بافت تاریخی بشرویه تأکید کرد و گفت: تا زمانی که بافت تاریخی اقتصادی نشود مردم در حفظ آن تلاش نخواهند کرد.
بشرویه به مرکز گردشگری استان تبدیل شود
نخعی نژاد بابیان اینکه باید توسعه شهر بشرویه و ایجاد اشتغال برای جلوگیری از مهاجرت در دستور کار باشد، عنوان داشت: با کمترین هزینه در بخش گردشگری میتوانیم در شهر بشرویه اشتغال ایجاد کنیم و برای تحقق این امر باید همه تلاش کنند تا بشرویه به مرکز گردشگری استان تبدیل شود.
وی با اشاره به اینکه شهر بشرویه از پراکندگیهای جمعیتی برخوردار است، بیان داشت: تلاش میشود تا در بافت شهری بخش کشاورزی آن حفظ شود چراکه این بخش جزو بافت تاریخی شهر است..
معاون امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی با تأکید برافزایش فضای سبز در مناطق کویری، بیان کرد: شهرداری و پایگاههای میراث فرهنگی باید مباحث ترافیکی را با حفظ مدیریت تاریخی انجام دهند.
نخعی نژاد ادامه داد: علاوه بر این در تصویب طرح تفصیلی شهر بشرویه باید فرآیند اداری شهر را به حداقل برسانیم و سرانه اداری را بالا ببریم.
بافت تاریخی بشرویه جز ۱۱ بافت ارزشمند فرهنگی تاریخی کشور
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری خراسان جنوبی نیز در این جلسه بابیان اینکه بافت تاریخی بشرویه جز ۱۱ بافت ارزشمند فرهنگی تاریخی ایران است، اظهار کرد: این شهر یکی از بافتهای ارزشمند خشت گلی کشور را دارد که در سالهای گذشته در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.
حسن رمضانی با تأکید بر اینکه حفاظت از این اثر ارزشمند وظیفه همه دستگاههای اجرایی است، بیان کرد: اینکه حفاظت از این بافت تاریخی را فقط مربوط به میراث فرهنگی بدانیم، شدنی نیست.
وی اضافه کرد: اگر بخواهیم شهر فردوس برای آیندگان بماند باید همه دستگاههای اجرایی و بهخصوص مردم بشرویه نیز کمک کنند که شناسنامه شهرشان مخدوش نشود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری خراسان جنوبی با انتقاد از اینکه درگذشته طرحهای بالادستی مناسبی که بافت تاریخی شهر را محور توجه خود قرار دهد، نداشتهایم، بیان داشت: با اقدام راه و شهرسازی طرح مناسبی امروز در کارگروه مطرح شد که توجه مناسبی به بافت تاریخی دارد.
مردم کمک کنند که شناسنامه شهرشان مخدوش نشود
رمضانی بابیان اینکه با تصویب این طرح ابزار قانونی در اختیار همه بخشها قرار میگیرد، عنوان داشت: بهعلاوه با تصویب این طرح ابزار قانونی برای برخورد با متخلفانی که درگذشته به دلیل خلأ وجود طرح مناسب ساختوسازهای غیرمجازی داشتهاند، در اختیار قرار میگیرد.
وی با اشاره به اینکه درگذشته کسانی با مقاصد مختلفی به بعضی از بناهای مذهبی آسیب رسانده و در گسترش فضاها به نکات فنی آن دقت نکردهاند، بیان داشت: خواسته ما این است که در سایه همکاری مردم و مسئولان فضایی ایجاد شود تا این فضای تاریخی حفظ شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری خراسان جنوبی تأکید کرد: ما ساختوساز را منع نمیکنیم اما باید در قالب طرحهای تهیهشده و با مجوز باشد.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی نیز در این جلسه بابیان اینکه طرح ویژه تفصیلی بشرویه از سال ۹۰ شروعشده است، اظهار کرد: در شورای عالی شهرسازی کشور برای پنج شهر طرح تفضیلی ویژه دیدهشده که شهر بشرویه به دلیل بافت تاریخی آنیکی از آنهاست.
هزینه کرد ۱۱۵ میلیون تومانی برای تهیه طرح ویژه تفضیلی بشرویه
جعفری از هزینه کرد ۱۱۵ میلیون تومانی برای تهیه طرح ویژه تفضیلی بشرویه خبر داد و گفت: در حال حاضر مراحل پایانی تصویب طرح رو به اتمام است.
وی ادامه داد: این طرح بعد از مصوبه امروز به شورای برنامهریزی استان و بعدازآن نیز به شورای عالی شهرسازی کشور میرود و بعد از تصویب در شورای عالی شهرسازی اجرایی میشود.
نظر شما