به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا محمدی ظهر دوشنبه در کارگروه تخصصی مخاطرات زیستمحیطی استان همدان گفت: با روند افزایش جمعیت، آلودگی و کاهش سرانه و میزان آب، در شرایط کنونی بااحتیاط بیشتری باید از منابع استفاده کنیم.
محمدی بابیان اینکه با محدودیت کمی و کیفی منابع آب روبهرو هستیم و باید تدابیر اجرایی و کاربردی اندیشیده و اجرا شود، تأکید کرد: جهاد کشاورزی استان باید در جلسات بعدی کارگروه مخاطرات زیستمحیطی استان، برنامههای اصلی بهمنظور مدیریت استفاده از کودهای شیمیایی را ارائه کند چراکه یکی از جدیترین مخاطرات زیستمحیطی آلوده شدن منابع آب زیرزمینی است.
وی به موضوع کشت زیر پلاستیک نیز اشاره کرد و گفت: برخی مراکز کشت خیار از کشت زیر پلاستیک استفاده میکنند که سبب انباشت پسماندهای پلاستیکی و ایجاد بحران شده و دراینباره نیز جهاد کشاورزی باید گزارش لازم را ارائه دهد.
وی در ادامه استفاده از ماسه و نمک در محورهای مواصلاتی استان برای یخزدایی معابر را موجب تخریب بافت خاک و هدر رفتن سرمایه خداداد نمک باکیفیت دانست.
وی همچنین با تأکید بر اینکه صادرات دام به کردستان افتخار نیست، افزود: برای تولید هر کیلوگرم گوشت، ۱۴ هزار لیتر آب مصرف میشود و ذخایر استراتژیک از دست میرود و این در حالی است که تمام دشتهای استان ممنوعه شده و با بحران آبدست به گریبان است.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان بابیان اینکه آموزش و فرهنگسازی مستلزم همراهی همهجانبه است، تأکید کرد: زیرساخت مواجهه با مخاطرات زیستمحیطی، توجه به موضوع آموزش است کما اینکه در روستاها آموزشهای خوبی از طریق مبلغان نسبت به پرداخت زکات انجامشده است.
نظر شما