امیر کبیری که چندی پیش توانست عنوان مستند برگزیده را برای «کوبانی۱۵» در بینال هنری فلورانس ایتالیا از آن خود کند درباره ساخت این مستند به خبرنگار مهر گفت: حرفه اصلی من عکاسی است و سال گذشته که در کشور ترکیه نمایشگاه عکس برگزار کرده بودم با محاصره کوبانی مصادف شد.
وی افزود: تصمیم گرفتم در آن اوضاع به کوبانی بروم و از شرایط آن روزهایش عکاسی کنم. در این بین کودکانی که متاثر از استرس فضای جنگ بودند توجه مرا جلب کرده و احساس کردم باید برای تلطیف فضای بچه ها کاری انجام دهم. سعی کردم با دوربین شرایط بازیگری فراهم کنم تا هم حالشان بهتر شود هم دغدغه های هنری ام به نتیجه برسد.
کبیری با اشاره به اینکه داریوش نستوه در بخش تدوین این مستند نقش ویژه ای داشت، بیان کرد: بعد از آماده شدن فیلم، یکی از دوستان کره ای من که در فرانسه زندگی می کند بینال فلورانس را پیشنهاد داد. در گیر و دار تصمیم گیری بودم که در کمال تعجب با من تماس گرفتند و به حضور این مستند اظهار تمایل کردند آن هم در صورتی که من هیچ نسخه ای از آن را منتشر نکرده و تنها سه عکس از کار را استفاده کرده بودم.
وی ادامه داد: وقتی پرسیددم چطور از ساخت این مستند مطلع شدید، گفتند در سراسر دنیا کمیته هایی داریم که رصدکننده موضوعات مدنظر ما هستند و از طریق آنها کار من را پیدا کرده اند. همین باعث شد من هم برای حضور در بینال هنری فلورانس ایتالیا علاقه نشان دهم و روزی که فیلم اکران شد آنها کنفرانس خبری ویژه برگزار کردند و فرصتی دست داد تا درباره این مستند مفصل صحبت کنم و جالب اینکه برخی داوران و حاضران تحت تاثیر این سخنان گریه کردند.
کارگردان مستند «کوبانی ۱۵» گفت: در این مستند من با دوربین های مختلف سراغ کودکان کوبانی رفتم و از آرزوها و هدف هایشان پرسیدم. در بخش دیگری از این مستند به خانه هایشان رفتم تا بخشی از زندگی شان به تصویر کشیده شود، حتی دوربین را دست بچه ها دادم تا از هرچه که دوست دارند و به نظر خودشان جالب است، فیلم بگیرند.
کبیری در پایان اظهار کرد: بعد از این قصد دارم مستندسازی را جدی تر دنبال کنم. در حال حاضر هم با گروهی از معلولان جسمی و ذهنی در حال تمرین یک نمایشنامه هستیم که همین موضوع مستند من است و امیدوارم اگر سرمایه گذاری پیدا شد بتوانم روند تمرین نمایشنامه را به یک فیلم سینمایی تبدیل کنم.
نظر شما