به گزارش خبرگزاري مهر، دكتر مازيار حسيني طي سخناني درهمايش توانمندي هاي وزارت دفاع در حوادث غير مترقبه مديريت بحران در حوادث و سوانح را امري حاكميتي دانست و تاكيد كرد: بايد شرايط مناسب براي استفاده از امكانات و توانمندي هاي بالاي نيروهاي مسلح و مشاركت بيشتر اين نيروها در حوزه رويارويي با سوانح و حوادث فراهم آيد.
وي با ياد آوري اين موضوع كه ايران در زمره 10 كشور بلاخيز دنيا قراردارد، افزود: استعداد لرزه خيزي كشور بسيار بالاست، از طرف ديگر مشكلات موجود در شهرها و روستاها مانند وجود بافت هاي فرسوده و غير ايمن، شاخص خطرپذيري و آسيب پذيري را افزايش داده است.
رئيس سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران ، گفت: به رغم اينكه زمين لرزه و سيل بارها منجر به بروز خسارت جاني و مالي شده است اما همچنان به اين خطرات توجه كافي نمي شود و نمونه آن تداوم ساخت و ساز در حريم رودخانه ها، روي خطوط گسل و زمين هاي پرشيب است.
مشاور معاون اجرايي رئيس جمهور همچنين خواستارتوجه به بلاياي طبيعي ديگرمانند زمين لغزش ، سيل، طوفان، ريزش سنگ ، روانگرايي ، فرونشست و خشكسالي شد و افزود: آسيب ها و خسارات وارده در اين بخش نيز قابل توجه است و نبايد از پيشگيري و آمادگي در برابر چنين حوادثي غفلت كرد.
دكتر حسيني به رابطه معكوس ميان توسعه يافتگي و ميزان تلفات و خسارت ناشي از حوادث و بلايا اشاره كرد و گفت: هر چه در بخش پيشگيري و آمادگي سرمايه گذاري شود در مقابل حوادث و سوانح، ايمني بيشتري نصيب ما مي شود. بنابراين راهبرد كلان بايد حركت به سمت مديريت خطر پذيري و كاهش ريسك با به كارگيري شيوه هاي پيشگيري و آمادگي به جاي مديريت مقابله باشد؛ البته اين راهي طولاني است و يك روزه طي نمي شود.
نظر شما