به گزارش خبرنگار مهر، علی آشتاب پیش از ظهر یکشنبه در جلسه شورای فنی استان بر ارتقاء سطح سلامت و ایمنی در کار تاکید کرد و اظهار داشت: صنعت ساختمان بیشترین حوادث ناشی از کار را به خود اختصاص داده به طوریکه بیش از ۵۰ درصد حوادث ناشی از کار مربوط به این حوزه است.
وی یکی از سیاست های اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان را کاهش حوادث ساختمانی دانست و بیان داشت: این اداره کل برای ارتقاء ایمنی در کارهای ساختمانی برای ۵۰۰ پیمانکار دوره های آموزشی برگزار کرد و ۱۲۰ پیمانکار موفق به دریافت گواهی تائید صلاحیت ایمنی پیمانکاران شدند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان با بیان اینکه در شهریور و مهر امسال و در قالب یک طرح ضربتی ۳۰۰ پروژه ساختمانی در استان مورد ارزیابی قرار گرفت عنوان کرد: در بحث عدم حضور ناظران و عدم ایمنی در کار ایرادات و اشکالاتی به این پروژه ها وارد بود.
آشتاب افزود: در ۲۰ درصد این پروژه ها ضعف عدم حضور ناظر در محل پروژه و در ۱۳ درصد آن ها عدم نصب علائم هشداردهنده در محل کارگاه مشاهده شد.
وی با اشاره به اینکه ۱۱ درصد این پروژه ها مصالح ساختمانی خود را در معابر عمومی دپو کرده بودند اضافه کرد: ۱۷ درصد این پروژه ها به علت عدم رعایت سرپوش حفاظتی و ۴۵ درصد آن ها به علت وجود پرتگاه های بدون حفاظ دارای نقص بودند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان ادامه داد: در ۴۸ درصد این پروژه ها کارگران فاقد وسایل حفاظتی بودند.
آشتاب به کاهش حوادث ناشی از عدم ایمنی در کارهای ساختمانی طی دو سال اخیر در لرستان اشاره کرد و گفت: طی سال جاری حوادث ناشی از عدم رعایت ایمنی در کارهای ساختمانی ۴۱ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش یافت.
وی تصریح کرد: مواد پنج و شش آیین نامه های عمومی پیمانکاران تاکید دارد که هزینه های ایمنی کارگاه ها در پروژه ها لحاظ شود زیرا هر حادثه منجر به فوت در صنعت ساختمان بالغ بر یک میلیارد تومان هزینه و خسارت در پی خواهد داشت.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان با تاکید بر اینکه حفظ ایمنی کار بر عهده پیمانکار است عنوان کرد: اگر پیمانکاران موظف شوند هزینه های مربوط به ایمنی کار را پرداخت کنند و دستگاه های اجرایی نیز نظارت خود را بر نحوه کار و رعایت مسائل ایمنی و بهداشتی لحاظ کنند حوادث ناشی از کار کاهش خواهد یافت.
نظر شما