به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا جعفری عصر دوشنبه در مراسم اختتامیه جشنواره یک روزه بازی های بومی محلی سیستان اظهار داشت: ورزش بهترین ابزار برای تغییر نگاه به سیستان و بلوچستان است و باید مسئولان از این ظرفیت نهایت بهره را ببرند.
وی با اشاره به اهمیت انعکاس فعالیت های ورزشی افزود: ورزش می تواند به راحتی سیاهی را از چهره پاک این استان بزداید و این دیار را همانند تمدن کنش به ایران و ایرانی معرفی کند.
جعفری بیان کرد: در کنار اهمیت ورزش و رابطه مستقیم آن با سلامت مردم، مبانی فرهنگی جامعه به خوبی میتواند از طریق بازیهای بومی و محلی به نسلهای آینده منتقل شود.
رئیس فدراسیون ورزش روستائی کشور تاکید کرد: فعالیت در عرصه ورزشهای بومی و محلی با حوزه ورزش قهرمانی متفاوت است اگرچه ورزشهای بومی و محلی به صورت غیرمستقیم در بحث نخبهپروری و استعدادیابی همکاری دارند.
وی افزود: باید در تدوین سیاستهای مربوط به ورزشهای بومی و محلی تفاوتهای اقلیمی و فرهنگی در نظر گرفته شود اما متاسفانه شاهد آن بودهایم که همه سیاستها براساس بافت اقلیمی پایتخت تدوین شده است.
جعفری گفت: به عنوان مثال ۵۱ درصد از جمعیت استان سیستان و بلوچستان را بافت روستایی تشکیل میدهد اما در تدوین برنامه ورزشهای بومی و محلی، این منطقه همچون تهران در نظر گرفته میشود که این ضعف باید اصلاح شود.
به گزارش خبرنگار مهر، جشنواره بازی های بومی محلی سیستان با هدف احیا رشته های کشتی کج گردان، خسوخسو و طناب کشی در منطقه بنجار برگزار شد.
نظر شما