به گزارش خبرنگار "مهر" حداد عادل كه در آئين گشايش دومين اجلاس منطقه اي رهبران اديان در تهران سخن مي گفت، افزود: اهانت به انسان ها و مقدسات به نام آزادي ، نقض حقوق بشر است اما مشكل اروپائي ها اين است كه بيان را يك نوع عمل نمي دانند در حالي كه قلم و سخن رفتاري صادره شده از انسان است.
وي با طرح اين سئوال كه اروپائي ها مي خواهند با اهانت به عزيزترين انسان نزد بيش ازيك ميليارد مسلمان كه با نام محمد عشق ورزي مي كنند و او را در عمق قلب خود جاي داده اند چه مشكلي از مشكلات جهان را حل كند، تاكيد كرد : بزرگترين صدمه انتشار كاريكاتور توهين آميز در برخي نشريات غربي و تداوم اين بي احترامي ها و حمايت از اينگونه رفتارها به جهان در تقابل يكديگر قرار دادن دين و آزادي است.
حداد عادل با بيان اينكه جفاي به دين و آزادي مورد پذيرش دينداران و آزاديخواهان نيست از طرفداران حقيقي دين و آزادي خواست كه به صراحت مخالفت خود را با اين گونه رفتارها و روند اعلام كنند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در بخش ديگري از اظهاراتش گفت: بي ديني و بي اعتقادي به خدا اسارت انسان است اما تاريخ ايران با اعتقاد به خدا آغاز مي شود و هيچگاه دين در كشورما در حاشيه نبوده است.
حداد عادل با اشاره به تاكيد بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران و مقام معظم رهبري بر احترام به پيروان ساير اديان از سوي مسلمان گفت: ايرانيان بر اساس آموزه هاي اسلامي كه همزيستي با پيروان ساير اديان است، با پيروان ساير اديان به خوبي رفتار مي كنند و در طول تاريخ ما نسل كشي به نام دين در اين كشور وجود نداشته است.
وي ادامه داد: شرمساري بزرگ در تاريخ ، رفتار نادرست و خشن با مسلمانان و يهوديان در اسپانيا است كه در ايران هرگز نظير نداشته است اما امروز امپراطوري رسانه اي جهان مي خواهد ايران را يهودي ستيز معرفي كند.
حداد عادل اضافه كرد: دفاع از مردم مظلوم فلسطين هرگز نبايد به معناي دشمني ما با يهوديان تفسير شود و اگر رئيس جمهور ما درباره هولوكاست سئوال مي كند به معناي اعتقاد ما به دشمني با يهود نيست.
رئيس مجلس با طرح اين سئوال كه اگر هولوكاست يك موضوع مسلم و واقعي است چرا نبايد درباره آن تحقيق شود و اگر اتفاق افتاده است چرا عاملان آن نبايد تاوان آن را بپردازند تاكيد كرد: هيچ چيز بيش از قانوني كه در اروپا وضع شده و حق ترديد در هولوكاست را از انديشمندان گرفته است باعث ترديد در آن نمي شود.
وي همچنين به مسئله هسته اي ايران اشاره كرد و اتهام توليد بمب اتمي توسط ايران كه از سوي رسانه هاي غرب مطرح مي شود را حركتي در راستاي مقابله با پيروان اديان ارزيابي كرد و متذكر شد كه دشمنان جمهوري اسلامي قصد دارند با دستاويز قرار دادن اين تهمت ها و فرافكني بر بي عدالتي خود سرپوش بگذارند.
حداد عادل افزود: ريشه بسياري از بي عدالتي ، عصيان ها و شورش ها در ميان پيروان اديان و به ويژه مسلمانان بي عدالتي در عالم غرب است و اگر اروپايي ها خواستار صلح و ثبات هستند بايد به همان اندازه كه نگران آزادي و امنيت هستند نگران عدالت نيز باشند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در بخش ديگري از اظهاراتش با اشاره به گرايش مردم جهان معاصر به دين اظهار داشت: اروپا در قرن نوزدهم شاهد اوج دين ستيزي بود و چنين تصور مي كرد كه دوران دينداري به پايان رسيده و علم مادي مي تواند سعادت بشر را تامين كند.
حداد عادل افزود: اروپايي برخي پيشرفت هاي علمي به معني نفي دين تلقي كرده و برخي مكاتب فلسفي را براي نفي دين به مدد گرفتند اما اين خوش بيني بي جهت نسبت علم و فلسفه و بد بيني بد مورد به دين ديري نپاييد و پديد آمدن دو جنگ جهاني در قرن بيستم ثابت كرد كه سعادت بشر از طريق غير ديني تامين شدني نيست و دوباره گرايش به دين آغاز شد.
حداد عادل افزود: در دنياي اسلام نيز مسلمانان نيز مدتي تحت تاثير پيشرفت هاي مادي دنياي غرب قرار گرفتند اما با آغاز بيداري اسلامي كه اوج آن در انقلاب اسلامي به ظهور رسيد و در يك كشور بزرگ مردم خواهان تاسيس حكومت ديني شدند امروز شاهد گسترش دين در جهان هستيم.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در ادامه تصريح كرد: در برابر حركت گسترده دين گرايي شاهد نوعي دين ستيزي هستيم و اهانت ها ، توطئه ها و ايجاد تفرقه ها كه هر روزه در جهان نمونه هاي آن بروز مي كند نشانگر اين مسئله است.
وي با تاكيد بر اينكه جريان دين گرايي و دين ستيزي با همديگر در سطح جهان در حال گسترش است، افزود: در چنين شرايطي گفتگو ميان رهبران اديان طبيعي ترين كار است كه مي تواند الگويي براي گفتگو ميان پيران اديان باشد.
وي خاطرنشان كرد: به هر اندازه كه رهبران اديان با يكديگر گفتگو كنند و مهربان تر باشد پيروان آنها نيز با يكديگر تعامل و همكاري خواهند داشت و مهربان تر مي شوند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي دين را پاسخي به نياز دائمي و هميشگي ايران دانست و گفت: از آنجا كه انسان كمال طلب است و دين اين كمال طلبي به جانب خداوند كه كمال مطلق حقيقت است رهنمون مي شود دين هيچ گاه از بشر جدا نخواهد شد.
وي افزود: بي ديني و بي اعتقادي به خدا باعث مي شود سرشت انساني متوجه اهداف ديگر شود و كمالي كه بايد در خدا بجويد در جهان جويد و چون نمي يابد همچون تشنه اي مي شود كه آب شور مي آشامد و همواره تشنه تر مي شود اما اديان الهي انسان را به جانب عدالت و كنترل از درون دعوت مي كنند.
وي اظهار داشت: انساني با گرايش به دين قادر مي شود خويشتن را از درون خود مهار كند و جهان تهي از دين يك ابزار بسيار نيرومند براي مهار سركشي ها ي انسان را از دست مي دهد.
رئيس مجلس ايجاد اعتدال در بهره مندي از طبيعت را از ديگر ويژگي هاي دين عنوان كرد و اظهار داشت: اديان در برابر انسان چشم اندازي ترسيم مي كنند كه بسي گسترده تر از دنياي محدود و مادي است و انسان ديندار براي سعادتمندي خود مجبور نيست طبيعت را كاملا مصرف و تخريب كرده و مورد ظلم قرار دهد.
وي افزود: انسان ديندار به اعتبار آنكه هستي خود را محدود به جهان مادي نمي داند نسبت به طبيعت رفتار انساني دارد ولي انسان غير معتقد كه براي هستي خود عرصه اي فراتر از زندگي مادي نمي شناسد همه لذت سعادت را در استثمار طبيعت جستجو مي كند.
وي تصريح كرد: در چنين شرايطي تلاش و همكاري ميان رهبران اديان سودمند ترين اقدام براي بشريت خواهد بود.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در خاتمه خاطرنشان كرد: آينده جهان متعلق به اديان است و پيروان اديان بيش از معتقدان به هر مكتب و مرامي بايد دست در دست هم دهند و با همكاري و گفتگو ميان يكديگر انسان ها را به سوي خدا دعوت كرده و جهان را از زيان بي اعتقادي و بي ديني مصون نمايند.
دومين اجلاس يك روزه منطقه اي رهبران اديان امروز شنبه در حسينيه الزهرا سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي و با همكاري اين سازمان و مركز گفتگوي اديان با شعار "احترام به مقدسات اديان و انبياء الهي" برگزار مي شود.
نظر شما