به گزارش خبرگزاري "مهر" به نقل از "لوموند"، "شوكت عزيز" نخست وزير پاكستان در ديدار خود از واشنگتن در ماه ژانويه وضعيتي را مورد بحث قرار داد و با اشاره به تحريم هاي آمريكا عليه اسلام آباد پس از آزمايش هاي هسته اي 1998 ميلادي، گفت : پاكستان همزمان به عنوان متحدي كه بيشتر مورد حمايت آمريكا بوده از بيشترين تحريم ها نيز برخوردار بوده است.
هند نيز در آن زمان از محدوديت هايي رنج مي برد. روز پنجشنبه و پس از گذشت هشت سال ، واشنگتن و دهلي نو درباره انتقال فناوري هسته اي به توافق رسيدند.
مذاكرات از نزديك در پاكستان ادامه دارد. "حسين حقاني" (Husain Haqqani) پرفسور مركز روابط بين المللي دانشگاه بوستون آمريكا در اين باره مي گويد: واكنش هاي شتاب زده اي در اسلام آباد انجام نخواهد گرفت. واشنگتن بيشتر به هند نزديك شده و پاكستان نيز بيشتر سعي كرده وضعيتي به وجود آورد كه آمريكا به اين كشور نياز داشته باشد.
وي افزود: آمريكايي ها به اسلام آباد در جنگ عليه تروريسم نياز دارند. اين موضوع در بطن گفت وگوهاي بوش و مشرف قرار خواهد داشت. آمريكاييان حدس مي زنند كه پاكستاني ها بيشتر خود را سهل انگار نشان داده اند.
حقاني در ادامه خاطرنشان كرد: پاكستان تاكنون ده ها تن از اعضاي شبكه تروريستي القاعده را به آمريكا تسليم كرده و اجازه انجام عمليات نيروهاي آمريكايي در اين كشور را داده است، اما هنوز اعضاي بسياري از القاعده در پاكستان حضور دارند و اين كشور زيرساخت هاي ايجاد شده براي جهاد در كشمير را از بين نبرده است.
حدود 700 عضو القاعده از زمان سقطو رژيم طالبان در افغانستان تاكنون از سوي اسلام آباد به واشنگتن تسليم شده اند. اين درحاليست كه هيچ يك از رهبران القاعده كه در پاكستان حضور دارند به آمريكا تحويل داده نشده اند.
وي افزود: مشرف هر سال در ديدار خود از آمريكا با اين مسئله مواجه مي شود : چرا "اسامه بن لادن" رهبر شبكه القاعده هنوز دستگير نشده است ؟ پاكستان منافعي در منطقه دارد و مي خواهد به تاثير و نفوذ خود در افغانستان ادامه دهد.
پرفسور حقاني اضافه كرد: حتي برخي در دولت پاكستان به حمايت از طالبان در افغانستان ادامه مي دهند.
رئيس جمهوري آمريكا شب گذشته پيش از مذاكره با پرويز مشرف به همراه همسرش "لورا بوش" و "كاندوليزا رايس" وزير خارجه با يك هليكوپتر به سفارت آمريكا در اسلام آباد عزيمت كرد. وي گفت : من با مشرف ديدار خواهم كرد و با وي در مورد همكاري حياتي پاكستان در مبارزه با تروريسم صحبت خواهم كرد.
جرج بوش در اين سفر درباره پيشرفت هاي صورت گرفته در برقراري دموكراسي نيز با مقامات پاكستان به بحث خواهد پرداخت. انتخابات سال 2007 ميلادي پاكستان نزديك است. جرج بوش گفته است كه اين انتخابات برگزار خواهد شد.
حقاني در همين رابطه اظهار داشت: مشرف موفق شده است به بوش بفهماند كه ليوان هنوز نيمه پر است. آمريكايي ها به نيروي سومي در كنار ارتش و مسلمانان در پاكستان اعتقادي ندارند.
بوش پس از ورود به اسلام آباد در ديدار خود با مشرف تاكيد كرد: هند و پاكستان دو كشور متفاوت با تاريخ و نيازهاي متفاوت هستند.
واشنگتن پست نيز موضعي مخالف گرفته است. اين روزنامه دولت آمريكا ر ا به آماده كردن دولتي دموكراتيك براي جانشيني مشرف فراخوانده است.
رئيس جمهوري آمريكا در سفر امروز خود در نشست هماهنگي تلاش هاي بازسازي در ارتباط با زمين لرزه هشت اكتبر سال 205 ميلادي در شمال اين كشور كه 73 هزار كشته برجاي گذاشت، شركت مي كند.
دولت پاكستان براي تامين امنيت در سفر جرج بوش به اين كشور، علاوه بر استقرار 2 هزار نيرو در نزديكي "راول پندي"، حدود چهار هزار نيروي پليس ديگر نيز را براي امنيت شهر اسلام آباد در اين شهر مستقر كرده است.
نظر شما